Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RÜZGÂRA GÖRE TAVIR ALINIYOR

RÜZGÂRA GÖRE TAVIR ALINIYOR


Türküm, Doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Rüzgâra göre tavır alınıyor. Devlet adamları ay gibi güneş gibi kararlı olmalıdırlar. Söğüt ağacı gibi rüzgâra göre eğilmemelidir. Ergenekon davasından yarılanıp ömür boyu hapse mahkûm olan eski emekli kor General İlkel Başbuğ anayasa mahkemesini kararı ile serbest bırakıldı. Tayyip Erdoğan Malatya mitinginde İlker Başbuğun serbest kalmasını değerlendirdi.  “Paralel yargıyı işaret ederek, balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon davasında halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok açık, bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var. Bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler. Paralel yapı görevini icra etti” diye mitingde günah çıkarttı. Bunları söylediği tarih 6 Mart 2014.

Birde 21 Nisan 2009 tarihideki konuşmasına bakalım. “Eğer bugün hâkimlerimiz, savcılarımız. Hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeden görevlerini yapabiliyorlarsa, güven verici bir gelişmedir. Bundan kim neden rahatsız olabilir?  Bunu kim neden engellemeye çalışa bilir? Bakınız ortada son derece ağır son derece vahim iddia var. Anayasamıza, yasalarımıza göre suç teşkil eden ithamlar var. Bırakın yargı işlesin, bırakın hukuk işlesin. Bırakın ak ile kara ortay çıksın. Süreci bulandırarak hâkimleri, savcıları tehdit ederek hiç kimse bir yere varamaz” diye beyanat vermişti. İki beyan arasındaki mevzular tamamen birbirinden farklıdır.

Ergenekon operasyonları başladığı zaman Tayyip Erdoğan “ askeri vesayeti kaldırıyoruz. Bu davanın savcısıyım” dememiş miydi? “Bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler” diye cemaati suçlamaya çalışıyor. Pekiyi Tayyip Erdoğan intikam almayı amaçlamadı mı? Engin Alan için “ Çanakkale de salona girdiğimde ayağa kalmayarak saygısızlık etti. Şimdi Silivri’de yaptığı saygısızlığın cezasını çekiyor” dememiş miydi”? Tuncay Özkan için “ benim bir milyon dolarım olduğunu söyleyen kişide orada cezasını çekiyor” dememiş miydi? Bu söylemler intikam almak değil de nedir? Sanki bunları kendisi söylememiş gibi. Cemaat intikam hissiyle hareket etti diyor. Şayet böyle ise birlikte intikam almak amaçlanmış demektir. Bu cemaatle can ciğer kuzu sarması oldukları dönemde neden? Haksız olarak birçok kişi hapislerde yatıyor. Diye bir beyanatta bulunmadı? Her mevzuda işin içirsin den öyle bir sıyrılıyorlar ki. İnsanın aklına durgunluk verecek şekilde mevzuları başkalarını üzerine yıkıveriyorlar.

Eski bakanlardan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan Zafer Çağlayan “ dört bakan suçlanıyor. Dördümüzde Kürt’üz başka birileri suçlasa ne ise bizi suçlayanlar Müslümanlar” diyor. Böyle bir beyanın şu dönemde çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu beyefendinin kendi hüsnü kuruntusudur. Kürt oldukları için suçlandıklarını söyleyen birisini duymadım. Zaten bakanlar kurulunda Türk bakan olmadı ki?  Bu dört bakanın istifa etmelerinden sonra Türk bakan kabineye girdi. Bu rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu getirdiler ırkçılığa bağladılar. Müslümanlar suçluyormuş!  Bu ülke Müslüman bir ülke olduğunu her halde bilmiyor. Son zamanlarda ırkçı ayrımcılık aldı başını gidiyor. Erdoğan ile eski adalet bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmasında. Erdoğan’ın sorusuna karşılık olarak karar veren hâkimin alevi olduğunu söylemesi ırkçılıktır. Alevilerde bu ülkenin vatandaşıdır. Hâkim olmaya, savcı olmaya onlarında hakkı vardır. Ayni hatayı Kahramanmaraş mitinginde başbakanda yapmış.  Kılıçtaroğlu için “onun soyunu sopunu biliyorsunuz değil mi? Diyerek yuhalatmış. Irkçılık yapılarak siyaset yapılmaz. Alevi vatandaşlarımızdan birisi “bu olaylar bizi derinden yaralıyor” diyor. Oy için ırkçılık ayrımı yapılmaz. Irkçılık kör kuyu gibidir. Irkçılık çatışmaları başladığı zaman bitmek bilmez. Kör kuyuyu doldurduğunuzu zannedersiniz. Aradan biraz zaman geçtikten sonra çöktüğünü görürsünüz. Irkçılıkta aynen böyledir. Bitti üzeri kapandı zannedersiniz aniden bir yerlerden ortaya çıkıverir. Onun için bu ülkede şimdiye kadar ırkçılığı dillendiren bir iktidar olmadı. İktidar ne taraftan rüzgâr eserse rüzgârın durumuna göre tavır alıyor. Şimdiye kadar yaptıkları hep ayni şeylerdir. Doğuda miting yaparlar birlik beraberlikten kardeşlikten bahsederler. Dağdakilerin şehre indiklerini yeni Türkiye de birlikte yaşayacağız derler. Batıya geldiklerinde tek dil, tek vatan, tek bayrak, tek millet derler. Tek dil demesi eleştirildiği de “tek dil demedim! Tek din demim diye işin içersinden sıyrılıp çıkarlar. Söğüt ağcı gibi rüzgâra göre tavır alırlar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

10- 03 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34