Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RUSYA KONUSUNDA OYUNA GELDİK

RUSYA KONUSUNDA OYUNA GELDİK


 

Rus uçağını düşürerek oyuna geldik. G- 20 toplantısında Çin ile yapmış olduğumuz füze antlaşmasını. Kendimiz yapacağız diye iptal ettik. Çünkü Çin Suriye´yi destekliyordu. Rusya da Suriye ye destek veriyordu. ABD Çin ile yaptığımız bu füze antlaşmasının iptal edilmesini istedi. ABD´nin bu isteğine karşılık, füzeyi kendimiz yapacağız diye antlaşmayı iptal ettik. ABD dünyada tek söz sahibi ben olacağım diyor. Bu ayni zamanda dolaylı yollardan Rusya´yı da ilgilendiriyordu. Çünkü Rusya ile Çin iyi anlaşıyorlardı. Çok kararlarda birlikte hareket ediyorlardı. Putin konuşmasında IŞİD´a birçok ülke destek veriyor. Diyerek ABD´nin önceleri IŞİD´a destek verdiğini ima ettiği gibi. Halen G-20 ülkeleri içerisinde IŞİD´a destek verenler var. Diyerek Türkiye´yi kast ettiği belli idi. Ayni zamanda IŞİD´ın petrol tanker konvoyunun resimlerin göstererek bu IŞİD´ın petrolünü kimler alıyor? Diye soruyor. Türkmen bölgesine Suriye şimdiye kadar saldırmadı. Bu G-20 toplantısından sonra saldırdılar. Suriye karadan Türkmenlere saldırırken, Rus uçakları da onlara destek veriyor. Rusya bizim terör örgütlerine destek olduğumuzu ima etmişti. Rus uçakları sınır ihlalini bilerek yapmışta olabilirle Türkiye´yi tahrik etmek için. Bu yolu seçmiş olabilir. Suriye şimdiye kadar defalarca sınır ihlali yaptı. Hele Yunanistan devamlı hava sahası ihlali yapıyor. Biz bu Rus uçağını düşürmekler kendimizi ateşe attık. ABD´nin oyununa geldik. Evet angajman kuralları varda. Bu angajman kurallarını şimdiye kadar hiç uygulamadık ki. Şimdi uygulamaya başladık. Bu kural yalnız hava sahasına ait değildir. Denizde, Karada ve havada geçerlidir. PKK´ya bu kuralı uyguladık mı? Komşularımızla sıfır sorundan geldiğimiz noktaya bakın bütün komşularımızlar sorun yaşar olduk. Ne oldu şimdi? Rusya ile aramızı bozduk.

Uçaklarını düşürdük! Olan bize olacaktır. Hemen NATO´dan yardım istemek için. NATO´yu toplantıya çağırmak için müracaat ettik. İki süper güç karşı karşıya gelecek. Bu üçüncü dünya savaşının çıkması demektir. ABD tek başına bunlara karşı mücadele etmeyi göze alamaz. Bu batağa ABD yüzünden girdik. Rusya´nın uçağını düşürdük. ABD ne diyor? Rusya ile Türkiye´nin sorunu dedi. Çıktı işin içerisinden. Bizi Rusya ile baş başa bıraktı demektir. Ben işin sonunu iyi görmüyorum. Rusya Türkiye için. Mısırdan daha terörist bir devlet diyor. Terörü destekleyen ülke uçağımızı düşürdü diyor. Tahminime göre birleşmiş milletlerde yakında bu olay için toplantı yapar. Birleşmiş milletler toplantısında bizim lehimize bir karar çıkmaz kanaatindeyim.

Çünkü alınacak kararları veto etme hakkına sahip 5 ülkenin üçü bir tarafta. IŞİD petrollerini alıp ta milyon dolarlar kazandıran ülke kim diye soruyor Rusya. Bizim aldığımızı ve İsrail´e gayri meşru bu petrolü kim taşıyor? Diye de soruyor. Bir ara bizim basınımızda yer almıştı. Iraktan gelen petrolü bizim gemilerimizin İsrail´e taşıdığı yönündeki iddialar vardı. İktidarın Türkmen kardeşlerimizi koruması şimdi akıllarına geldi. Geldi de dolaylı yollardan geldi. İnşallah aklıselim düşünenler olurda üçüncü dünya savaşına dönüşmez. Fakat Rusya bunu bizim yanımıza bırakmaz. Bizi bu uçak meselesi yüzünden çok sıkıntıya sokar. Üç tarafı doğa güzelliği olarak denizle çevrili olan ülkemiz. AKP´nin tutarsız dış politikaları yüzünde dört tarafı düşmanla çevrilmiş bir ülke durumuna geldi. Bu işin içerisinden nasıl çıkılır kestirmek çok zor. Öyle bir duruma geldik ki bu politika yüzünden. Üç bilinmeyenli bir denklem haline geldik. Yanlış ta baştan yapıldı. Suriye olayına hiç karışmayacaktık. ABD ben Suriye de Esat´ı istemiyorum. Bize yardımcı olun dediğinde. Suriye bizim komşumuz. Ayni zamanda dostumuz. Bir sürü ticari anlaşmalarımız var, diyebilseydik.

Bu gün bunlar başımıza gelmezdi. Sınırlarımızda terörist devletler olmazdı. Kişilerin ihtirasları yüzünden ne duruma geldik. Ekonomi yönden de çok şey kaybettik. Ülkemizin her tarafına Suriyeliler doldu. Kendi vatandaşımız işsiz iken bunlara iş bulmaya çalışıldı. Ayrıca bu mültecilerin içerisinde terör elemanları da ülkeye girmiş oldu. Bu gün gasp olaylarının çocuğun Suriyeliler yapıyor. Nerden bakarsanız bakın ülkemizin yararına olacak hiçbir faydası olmayan bir batağa saplandık. Bu olaydan sonra başımıza neler gelecek bilmek için. Kâhin olmak lazımdır. Yine söylüyorum. Allah verede üçüncü dünya harbi çıkmaz. Çünkü bu savaşın tam göbeğinde olacağız. Bizi ilgilendirmiyor diyecek halimiz yok. Savaşa iştirak eden ülkelerde bizim topraklarımızı kullanacak. Nereden? Bakarsan bak! İki tarafı pislik bir sopa neresinden tutarsan tut. Eline mutlaka pislik bulaşacaktır. Allah´ım ülkemizi her türlü kötülükten sen koru. Senden başka yardım isteyecek bir mertebe yok. Aleyhimize olan olayları, lehimize çevir ya Rabbim. Sen her şeye kadirsin. Bizi bu işin içersinde kazasız belasız kurtar. Bütün kötülüklerden korunmak için sana sığınıyoruz. Dualarımızı kabul ve makbul eyle ya rabbi. Allah sonumuzu hayır eylesin. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah´ım sonumuzu sen hayırlı eyle. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24- 11- 2015 Mustafa KOÇAL

    

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23