Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RET EDİLMEDİK NE KALDI?

RET EDİLMEDİK NE KALDI?


İktidarın milletin lehine olacak hiçbir şeyi kabul ettiğini görmedim. Ne önerilirse önerilsin ret ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde iyi parti bir önerge verdi. Bu önergeyi de ret ettiler. Hatırlarsınız barış süreci döneminde. HDP iktidardan bazı isteklerde bulundu. Türk kelimesinin anayasadan çıkarılmasını talep ettiler. Andımızın ve ne mutlu türküm diyene ibaresinin de kaldırılması da vardı. Türk kelimesinin kaldırılması taleplerinin karşılanmasını tabelalardan TC´yi kaldırarak karşılamış oldular. Resmi kuruluşların tabelalarından TC´ler kaldırıldı.

TC ziraat bankası idi. TC kaldırıldı yalnız ziraat bankası kaldı. TC var iken bankanın devlet bankası olduğu biliniyordu. Banka dekontların da TC vardı. Onlarda kaldırıldı. TC ne ifade ediyor. Türkiye cumhuriyetini ifade ediyor. Bu ülkenin ismini belirtiyor. İsimsiz devlet olur mu? Olmaz amma oldurdular. Milletin ismi de Türk milleti idi. İktidar konuşmalarında Türkiye cumhuriyeti devleti demiyor. Yalnız devlet ismini kullanıyor. Türk milleti ismini de kullanmıyor. Bu millet veya benim milletim şeklinde kullanıyor. Ben Türk milleti denildiğini duymadım. 

Devlette isimsiz, millette isimsiz oldu. İşte bunu düzeltmek için meclis başkanlığına bir önerge verildi. TC´ler geri getirilsin diye. Önerge oya sunuluyor. AKP ret diyor. CHP, iyi parti ve DP evet diyor. HDP ve MHP çekimser kalıyor. Önerge AKP´nin oyları ile ret ediliyor. İktidar acaba bu ülkemizin iktidarı değil mi? MHP ile HDP çekimser kaldılar. Şimdi burada devlet Bahçeliye şu iki soruyu sormak gerekmez mi? Birincisi hani sen HDP ile ayni safta olmam diyordun? İkincisi hani sen milliyetçi idin? Siyaset millet hizmet için yapılır.

Bu TC bütün milleti kapsıyor. Dahası var sayın bahçeli? Aladağ cemaat yurdunda çıkan yangında 10 çocuk ve bir yönetici yanarak can verdiler. Bu yangında kimin ihmali olduğunun araştırılması için önerge veriliyor. Bu önergede ret ediliyor. AKP sözcüsünün savunması akıllara durgunluk verecek cinste bir savunma. ?Bu kadar kalabalık yerde böyle olayların olması normaldir? diyor. Ve burada önemli bir konu var. Milli eğitim müdürünün çocukları cemaat yurduna yönlendirdiği iddiası var. Bu ne demektir? Çocukları devlet yönlendirmiş demek değil midir?

Bu olayın araştırılması için verilen önergesi de ret ediliyor. Barış süreci döneminde ki terör olaylarının araştırılması içinde. O zaman önerge verildi. Bu önergede ret edilmişti. Geçmişte de bütün önergeler ret edilmişti. Karalıkta kalmış olayları aydınlanması geniş kapsamlı araştırma ile ortaya çıkar. Geçtiğimiz 20 gün içerisinde ret edilen önergelere bakalım. Seçimlerde vaat edilen 3600 göstergesi var. Şimdiye kadar bundan hiç bahsedilmedi. İyi parti bu 3600 göstergesinin halledilmesi için meclis başkanlığına önerge verdi.

Cumhur ittifakı ortakları tarafında ret edildi. Bu vatandaşın menfaatine olacak bir olaydı. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerinin giderilmesi için. Muhalefet önerge verdi. Önerge MHP milletvekillerinin oyları dâhil kabul edildi. Devlet bahçeli oturum yöneten başkanı hemen görevden aldı. Talimat verdiği başka birisini atadı. İş komisyon kurulması için oylama yapıldı. MHP çekimser kaldı. Komisyon kurulması ret edildi. Önerge düşmüş oldu. Asgari ücretliden vergi alınmasın diye önerge verildi. Bu da Cumhur ittifakı ortakları tarafından ret edildi.

Ben şimdiye kadar verilen araştırma önergelerinin içerside ret edilmeyen bit tek önerge hatırlıyorum. Oda FETÖ örgütü hakkında verilen önergedir. Kurulan komisyonun başına Gülen için asrın adamıdır diyen şahsı verdiler. Yapılan araştırmada her yerde FETÖ´cü buldular. Fakat siyasetin içerisinde FETÖ´cü bulamadılar.  Bu olayı da böylelikle kapattılar. Peki, şimdi muhalefeti FETÖ´cü olmakla nasıl suçluyorsunuz? TC bile ret edildi ise. Ret edilmedik ne kaldı diye sormak hakkımız değil mi? Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere!  Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan osun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-12- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54