Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REFERANDUMUN KADERİNİ DEĞİŞTİRENLER

REFERANDUMUN KADERİNİ DEĞİŞTİRENLER


Referandumun kaderini değiştirenler. Kimler olabilir?

Çalışanlar:  Evet  % 48 Hayır % 52

Öğrenciler: Evet  %  49 Hayır %51

Ev kadını:  Evet   %  65 Hayır % 35

Emekli:      Evet   %  50 Hayır % 50

İşsizler:     Evet     % 42 Hayır %58

Bu tabloya göre referandumun kaderini değiştirenler ev hanımlarıdır. Bunun sebebini araştırmak gerekir. Dul kadınlara verilen maaşlar etken olabilir. Fakat makarna, bulgur, şeker, yağ, çay, un ve buna benzer gıda maddeleri daha etken olmuştur. Bu gıda maddelerini AKP kadınlara dağıttırıyor. Kadınların birbirilerini kandırmaları daha kolaydır. Bu gıda maddelerini erkekler dağıtmış olsa kadınlar kadar etkili olamazlar. Hafız bayanlar var. Bunlar kadınların kendi aralarında yaptıkları günlerde. Bu hafız hanımlar devamlı AKP´nin propagandasını yapıyorlar. Başkaları başörtümüze karışıyordu. Bunlar başörtüsü yasağını kaldırdılar diye telkinlerde bulunarak. Oradaki bayanları etkiliyorlar. Gıda maddeleri dağıtıldı.

Ev hanımları ülkenin geleceğini ve çocuklarının geleceğinden çok evinde akşam safraya koyacağı yemeği düşünmüş. Bir yerde enflasyon kadınların sofrasını vurmuş demektir. Hani derler ya bedava sirke baldan tatlıdır. İşte bu aynen bu referandumda başrolü oynamış. Günü kurtarmayı hedeflemişler. Şayet ev hanımlarının % 5´şi daha ülkenim ve çocuklarının geleceğini düşünerek hayır demiş olsaydı. Evetler % 46 da kalırdı. Hayırlar % 54 olurdu. Bundan sonraki seçimlerde muhalefet ev hanımları üzerinde daha fazla çalışacak olurlarsa. AKP istediği oyu bulamaz. Birde kadınlarda Tayyip Erdoğan hayranlığı var. 1 Haziran seçimlerinde muhalefetten bir bayan milletvekili adayı ile sohbet ettik.

Bir bayanla arasında geçen bir konuşmayı anlattı. Bayana kime oy vereceksiniz? Diye sormuş. Doğrudan verdiği cevap Tayyip Erdoğan olmuş. Neden diye sormuş? Uzun boylu demiş. Devlet adamı dediğin uzun boylu olacak demiş. Demek ki bayanlar arasında bu konu konuşuluyor demektir. Birde emekliler geçim sıkıntısı çektiklerinden yakınırlar. Böyle olmasına rağmen % 50´ evet % 50 hayır demiş. Emeklilerde etken olan olay referandum´dan önce promosyonun ödenmesidir. Emeklilerinde bir ay rahat yaşamaları etken olmuştur. Ev hanımları ve emekliler günü kurtarmalarını ön planda tutmuşlar. Yani geçim sıkıntısını ön plana da görmüşler. İktidarda dağıttıklarını toplama gayreti içerisinde. Referandum sürecinde 10 günde benzine iki defa zam yapıldı. Dolar düştüğü halde ve ham petrol fiyatları düşmesine rağmen bu zam yapıldı. İki zamda % 10´un üzeride idi.

Referandumun üzerinden bir hafta bile geçmeden ÇAYKUR Katara uçuverdi. Çaylar katardan olacak afiyet olsun. Benzin ve motorine % 5, Elektriğe % 10, LPG ye % 3, emlak ve taşıt vergilerine % 8 zam uyun görülmüştür. Referandumda yedirdikleri hurmalar boğazları tırmalamaya başladı. Referandum da harcanan paraları nereden çıkaracaklar? Babalarının cebinden veya kendi ceplerinde alacak değiller. Elbette vatandaşın cebinden alacaklar. Çünkü vatandaşın cebinde akrep yok. Sokuyorlar ellerini alıyorlar. Amma kendi ceplerinde akrep var nasıl alsınlar. Çay kurun bu kadar çabuk satılacağını beklemiyorduk. 5 günde hemen nasıl satıldı.

Bu kadar hızlı satış görülmüş değil. Fakat ben nasıl bu kadar hızlı satıldığını buldum gibi. Referandum başlarken cumhurbaşkanımız kalabalık bir ekipler Katara gitmişti. Emlak almaları tavsiye etmişti. Bizim 130 bin liraya alacağımız evler. Onlara 100 liraya satılacaktı. İşte o Katara gittiklerinde benim tahminime göre ÇAY KUR o zaman satılmış olma ihtimali kuvvetle muhtemel. Yakında karayollarının satışı da gerçekleşir. Katar ile iktidar iyi anlaşıyorlar. Onlarda para var.

Bizde de satılacak yerler var. Nasıl anlaşmasınlar? Türkiye´nin Katar ve Suudi Arabistan´dan başka dostu kalmadı. Referandumda Almanya, Hollanda ve Belçika ile de aramız bozuldu. Avrupa birliği ile de aramız bozuldu. Olsun iktidar istediğini aldı ya önemli olan iktidarın başkanlık sistemini alamsı idi. Gerisi vız gelir tırıs gider. Şimdi keşke evet demeseydim diyenler olacak. Artık keşke kelimesi de. Üsküdar´dan geçen atla birlikte gitti. Artık geri gelmesi mümkün değildir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-04- 2017 Mustafa KOÇAL           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30