Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


RABİA İŞARETİ

RABİA İŞARETİ


Mısırda darbecilerin katliamı sonrası sembol haline gelmiştir. Arapçada ?dördüncü, dört? anlamına gelen Rabia işareti Mısır da darbe karşıtı olan direnişçilerin sembolü olmuştur. Direnişçiler Rabia meydanında toplanarak hep birlikte Rabia işareti yaparak seslerini dünyaya duyurmuşlardır. Türkiye siyasetine direnişçilerin içersinde olan Emine isminde genç bir kızın. Şehit edilmesi ile darbeye karşı olanların bu genç kızın şehit edilmesini protesto etmek için meydanda topluca Rabia işareti yapması neticesinde Türkiye siyasetine girmiştir. Bu olaydan sonra dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan bir TV programında şehit olan genç kızdan bahsederken üzüntüsünü dile getirirken ağlayarak Rabia işareti yapması ile Türkiye siyasetinde yerini almıştır.

Şimdi iktidar bu işareti parti tüzüğüne koyarak bu işareti Türkiye siyasetine uyarlamışlardır. Bu işareti nasıl uyarladılar? Türk halkının hislerine hitap edecek şekilde uyarladılar. Ne diyorlar? Tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet olarak uyarladılar.

Tek bayrağa diyeceğimiz yok. Ay yıldızlı al bayrak. Damarlarında Türk kanı dolaşan herkesin bayrağıdır. Bu bayrağa saygısı olmayana Türk vatandaşı denemez. Türkiye´nin sınırları misakı milliye ile belirlenmiştir. Toprakları şehit kanı ile yoğrulmuş topraklar vatan toprağıdır. Vatan olmadan millet olmaz. Millet olmadan da vatan olmaz. Toprakları vatan yapan millettir. Bu vatan toprağının her bir karışı vatan sevgisi olanlar için kutsaldır. Bu kutsallıktan dolayı vatanını korumak için. Milletin evlatları ve milletin kendisi canını feda eder.

Gelelim tek devlete: Hangi devlet tek devlet. Türkiye cumhuriyeti devletimi tek devlet? Bize göre tek devlet Türkiye cumhuriyeti tek devlettir. Tek devletin bir ismi vardır. Devletler ismi ile telaffuz edilir. Amma iktidar ismi ile telaffuz etmiyor. Yalnız tek devler olarak telaffuz ediyor. Şimdi referanduma bir dönelim. Referandumda cumhurbaşkanının baş danışmalarından birisi şöyle demişti. ? Evet, çıkacak millet kendi devletini kendisi kuracak? dediğine göre yeni bir devlet kurulacak demektir. Tek devletten kasıt bu yeni kurulacak devlet midir? Yoksa Türkiye cumhuriyeti devleti midir?  Bu bir tezat değil midir? Eğer tek devletten kasıt Türkiye cumhuriyeti devleti ise? Tek devlet telaffuz edilirken ismi ile telaffuz edilmelidir.

Tek millet: Tek milletinde bir ismi olmalıdır. Bize göre tek millet Türk milletidir. Her nedense iktidar bu milletti telaffuz ederken Türk milleti olarak telaffuz etmez. Benim milletim, bu millet diye telaffuz ederler. Türk milleti denildiği vaki değildir. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına alış bir partiyiz denilmedi mi? Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına alan bir iktidar. Şimdi tek millet diyor. Milletlerde isimleri ile telaffuz edilir. Dünyada bütün milletler isimleri ile telaffuz edilir. Bu topraklar üzerinde yaşayan millette Türk milletidir. Bu isim nereden geliyor.  Cumhuriyet kurulduğun zaman Osmanlıdan gelen gurupların içersinde en fazla nüfusa sahip olan Türkler olduğu için Türk millet ismi konmuştur. Günümüzde bu vatan toprakları üzerinde yaşayan gurupların içersinde yine Türk gurubu en yüksek nüfusa sahiptir. Nüfusumuzun 60 milyona yakını Türk halkından oluşmakta dadır. Bu kadar nüfusa sahip olan bir ırkı yok saymaya kalkan iktidar değil midir? Türk ismini anayasadan çıkarmaya çalışan iktidar değil midir? Türk ırkı için söylenenlere göz atalım. AKP milletvekili Burhan Kuzu o zaman anayasa komisyonu başkanı iken. ?Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler var. Onun için anayasada Türk kelimesini kullanamayız? dedi. AKP merkez karar yönetim kurulu üyesi olan bir Profesör ?Türk ırkı diye bir ırk yoktur? demişti. Bülent arınç ? Türklük herkesi kapsamayan bir duruma geldi ise. Türk kelimesini anayasa koyamayız. Ve Türkçülük yapmalarını kabul edemeyiz? demişti. Eski milli eğitim bakanlarında birisi ?Olmayan Türklüğü canlandırmaya çalışıyorlar? demişti. Eski İstanbul AKP il başkanı zannedersem şimdi milletvekili ? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk?. Bu günkü cumhurbaşkanımız Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz demiştir. Türk ismini neden telaffuz etmediklerini anladınız mı? Tek milletin ismi Türk milletidir. Tek devletimiz Türkiye cumhuriyeti devletidir. Rabia işaretini iktidar Türk milletinin hislerine hitap etmek için. Türk siyasetine uyarlamıştır.  Rabia Mısırda direnişçilerin seslerini dünyaya duyura bilmek için Rabia meydanında topluca yaptıkları bir direniş işaretidir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13- 06 ? 2017 Mustafa KOÇAL

    

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22