Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PROTESTO DEMOKRATİK HAKTIR

PROTESTO DEMOKRATİK HAKTIR


 

Protesto etmek yanlış olan bir şeyin düzeltilmesin istemektir. Ankara olayından sonra bazı şehirlerde terörü telin gösterileri yapıldı. Bir yerde terör eylemlerini protesto etmek amacı ile gösteriler yapıldı. Ne yazık ki? Bu terörü protesto edenlere polis müdahalesi oldu. Protestocuların üzerine tazyikli su sıkıldı. Biber gazı sıkıldı. Yer yer polis ile protestocular arasında arbede yaşandı. Tabii bu protestocuların polis tarafından engellenmeye çalışılmasını. Polis kendi inisiyatifini kullanarak yapmış değildir. İçişleri bakanının emrini yerine getirmek için. Protestocuları dağıtma eylemine başlamıştır. Belki içişleri bakanı da başka bir makamdan emir almışta olabilir. Pekiyi bu protestocuların elinde Molotof var mıydı? Yüzleri peçe ile örtülmüş müydü? Ellerinde taş, sopa ve buna benzer bir şeyler var mıydı? Silah, maytap, haviyi fişek var mıydı? Türk bayrağından başka bayrak var mıydı? Bunların hiç biri bu protestocuların elinde yoktu. Sağ sola saldırdılar mı? İktidar aleyhine bir gösteri yaptılar mı? O zaman bu terörü lanetleme gösterisine neden engel olmaya çalışıldı? Bu protesto ayni zamanda terörü caydırmak ve onlara gözdağı vermek amacı taşımaktadır. Bu kadar çok saldırıya mazur kaldık. Bu saldıranlar neticesin ne düşünmüşlerdir biliyor musunuz? Bizim yaptığımız bu eylemler herkes tarafından tasvir ediliyor diye. Daha da cesaretlenmişlerdir. Birçok şehirde on binlerin katılımı ile protesto yürüyüşleri yapılmış olsaydı. Bizim karşımızda birlik oldular. Bu birliktelik bize saldırı şekline dönüşürse, biz tükürükle boğarlar diye içlerine bir kuşku düşerdi. İktidar milletin bu protestolarını engellemekler terör örgütlerinin cesaretini artırmıştır. Onlara kahrolsun PKK sloganı atmalarına engel olmuştur. Milletin birlik ve beraberlik içersinde hareket etmelerine engel olmuştur.

Hem birlik beraberlik zamanı diyeceksiniz. On binlerin bir araya gelmelerini engelleyeceksiniz. Meydanları daha fazla doldurmalarına yardımcı olunsun gerekirdi. İktidar kendisi miting yaptığı zaman kalabalık toplamak için. Neden çaba harcıyor?  Karşı tarafın moralini bozmak ve onlara üstünlük sağlamak amacı ile değil mi? Bu terörü lanetleme protestosu da aynen onun gibidir. Ne kadar katılımcı ile yapılırsa o kadar etkili olur. Karşı taraf kalabalıklardan dolayı olumsuz yönde etkilenir. Amma hiç kimse sesini çıkarmazsa olumlu yönde etkilenecektir. Bunlar analiz edilerek bu protestolar ona göre değerlendirilmelidir. Terörü protesto etmek için yapılan gösterilerin zararı yoktur bilakis faydası vardır. Fakat her nedense iktidar milletin bir araya gelmelerinden korkuyor. Hiçbir gösteriye izin vermiyor. Demokratik hakları dahi engelliyor. Vatandaşından bu kadar korkan bir iktidarı şimdiye kadar hiç görmedim. Geçmişteki devlet yöneticileri halkın arasında dolaşırlardı. Bir tane koruma olurdu yanında. Rahmetli Süleyman Demirel´i burada cumaya iki kişi götürdük. Paşa caminin avlusuna girdik. Haydi, cumanız mübarek olsun dedi. Bizi bıraktı camiye girdi. Bu vatandaşa güvenmektir. Şimdiki yöneticiler arkalarında bir ordu ile dolaşıyor.

Yine ben bu protesto meselesine döneceğim. Böyle protestolar vatandaşı birleştirir. Bu protestocular bir araya gelmişler. Gidin bakın hepsi ayrı ayrı partilerdendir. Ayni görüşte olan pek az kişi vardır. Onların hepsinin içersinde şehitlerin acılarından başka bir şey yoktur. İşte birliktelik böyle sağlanır. Birliktelik engellenince ayrımcılık baş gösterir. Böyle durumlarda milletin bir araya gelmesi engellenirse. Ayni görüşte olmayanları başka türlü nasıl bir araya getirebilirsiniz. Ben iktidarla ayni görüşte değilim. İktidar partisi böyle bir protesto yürüyüşü yapsa koşarak giderim. Amma başka bir parti böyle bir protesto yürüyüşü yapsa adımdan emin olduğum gibi eminin iktidar partisinden katılan olmaz. Çünkü iktidar partisinin mensupları kendilerini herkesten üstün görüyorlar. Biz yaparsak olur! Başkaları bilmez! Düşüncesi onları kibirli olmaya yöneltmiştir. Ülke meselelerini dahi kendi meseleleri olarak görüyorlar. En güzel örneğini izliyoruz ve şimdiye kadar izledik. PKK sorunu devletin sorunudur. Devletin sorunu ise mecliste çözülür. İktidar ne yaptı? PKK sorununu parti sorunu haline getirdi. Kendi partisi ile çözmeye çalıştı. Olayları buralara kadar getirdi. Sorunu çözebilmek içinde tavizler verdi. Şimdi o tavizlerin ceremesini vatandaş çekiyor.

Protesto bir demokratik haktır. Vatandaşın sesini duyura bileceği tek yol protesto yürüyüşleridir. Başka türlü nasıl sesini duyurabilecek. Görüyoruz bir binanın tepesin veya boğaz köprüsüne intihar etmek için çıkıyorlar. Bunlar seslerini duyurmak için. Oralara çıkıyorlar! İntihar edecek insan kimseye görünmeden çıkar inşaatı tepesine atar kendini aşağıya. Birileri kendisini görsün diye otururla polis gelir. İkna edici iki kelime söyle polislerin koluna girer gider. Amacı sesini duyurmaktı. İşte protestolarda bunu gibidir seslerini duyurmaktır. Bu yapılan protestolar ey PKK kendine gel biz buradayız. Demekten başka bir şey değildir. Bu protestolar engellenir ise. Bu vatandaş PKK ya sesini nasıl duyuracak. Sesini duyurmak için eline silah alıp dağa mı çıksınlar?  Saygılarımla

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18- 03- 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    10306,12%-0,29
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,69% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2393,48% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3892,91% -0,26
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Balıkesir

08.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:15
  • YATSI 21:50