Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


PAPAZ AMERİKA´YA VERİLECEK Mİ?

PAPAZ AMERİKA´YA VERİLECEK Mİ?


Amerikalı papazın ev hapsine çıkarılması bana göre bir tavizdir. Vermeyeceğiz dediğimiz kişileri verdik. Alman vatandaşı olan Türk gazeteciyi de vermeyeceğiz dedik. Dönemin başbakanı Binali Yıldırım Almanya ya gitti. Alman başbakanı ile konuşurken gazeteci hapisten çıkarıldı. Ve bir özel uçakla Almanya ya gönderildi. Gazeteci giderken nasıl çıkarıldığımdan haberim dahi yok dedi. Ülkelerle aramız bozuluyor. Esiyoruz gürlüyoruz.

Fakat sonra aramızı düzeltmek için tavizler veriliyor. Hollanda ile aramız bozuldu. Sonra onlara bir şirket verilerek aramızı düzetmişiz. Rusya ile öyle olmadı mı? Rusya ya nükleer elektrik santralı yapımını vermedik mi? Şimdi Amerika ile papaz yüzünden gergin anlar yaşıyoruz. Amerika ekonomik yaptırımlar uygulayacağız diye tehditte bulunuyor. F- 35 uçaklarının verilmeyeceğini devamlı gündeme getiriyorlar. Öyle bir sarmala girdik ki? Yunanistan egede deniz sahanlığını 12 mile çıkarma kararı almış.

Suriye batağı da durum aynen devam ediyor. Güney Afrika da yapılan toplantıda. Burada FETÖ´ nün kök salmasına izi vermeyeceğiz dedik.  Güney Afrika ülkelerine size de bu örgütün burada kök salmasına izin vermeyin tavsiyesinde bulunduk. Bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Fakat nerede ne yapılacağı belirsizliğini koruyor. Ekonomi ise içerisinden çıkılmaz bir hal aldı. Şimdi Amerika ekonomik yaptırım diye bastırıyor.

Verin papazı alın istediklerinizi anlamına gelecek beyanlar arka arkaya geliyor. Şimdilik Rusya ile aramız iyi gidiyor. Rusya´dan kırmızı et ve tavuk ithalatı yapılacağı söylentileri var. Bizim beyaz et sıkıntımız yok. Dışarıya beyaz et ihracatı dahi yapılıyor. İthalat yüzünden devamlı cari açık verdiğimiz halde. Halen ithalata yöneliyoruz. Hem dış ülkeler ile aramızı düzeltmeye çalışıyoruz diyoruz. Bir taraftan da dış ülkelerle gerginlik yaşıyoruz. 

Parası olanların çoğu yurt dışına kaçıyor. Burada Almanya da kalan bir aile ile tanıştım. Çocukları biz Türkiye ye gitmeyeceğiz. Alman vatandaşı olacağız diyorlarmış. Türk vatandaşları çeşitli yollarda ülkesini terk etmenin yolunu arıyor. Bir taraftan da Suriyelileri Türk vatandaşı yapmaya gayret ediliyor. Öbür taraftan Türk vatandaşları ülkeyi terk etmenin yolunu arıyor. Buna sebepte Türkiye de huzurun olmadığıdır. Millette huzur diye bir şey kalmadı.

Artık kendimizi toparlamamız gerekir. Milletimize sahip çıkılmalıdır. Yönetim şeklimiz orta doğu ülkelerinin yönetimine doğru gidiyor. Orta doğu ülkelerinde din eksenli tek adam yönetimi uygulanıyor. Halkı fakir hakanları zengin olan bir yönetim şekli mevcuttur. Hakanlar çocuklarına dış ülkeler de eğitim yaptırıyor. Bizde durum ayni değil mi? Milletin çocuklarını imam hatiplere yönlendiriyorlar. Fakat kendi çocuklarını dış ülkelere gönderiyorlar. Aynen orta doğu ülkelerinde olduğu gibi bir uygulama yapılıyor.

Artık Avrupa´dan yüzümüzü orta doğuya doğru çevirmeye doğru gidiyoruz. Karma karışın bir durum yaşanıyor. En karmaşık durum Amerika ile yaşanıyor. Amerika ekonomik yaptırımlardan bahsediyor. Yönetim ise bizi kimse tehdit edemez diyor. Altan alıyorlar. Bizim gibi bir müttefiki kaybedecek diyorlar. Maden bu kadar direniyorsunuz. O zaman uygulayacaksanız uygulayın bizim size ihtiyacımız yok deyin kestirip atın. Türkiye yöneticilerinin

Amerika ile aramızın bozulmasını istemiyor gibi bir tavırları göze çarpıyor. Kesin ve kararlı konuşmaya çekiniyorlar. İsrail´in büyük elçiliğini Kudüs´e taşımasında da estik gürledik. Fakat gerekli yaptırımı yapmaya gücümüz yetmedi. İsrail yapacağını yaptı. Yaptırım yerine İstanbul da miting yaparak ancak milletin gazı aldık. Hâlbuki ticari anlaşmalarımızı askıya almayı düşünsek İsrail sıkıntıya girecek. Çünkü AVM´lerin rafları İsrail mamulleri ile dolu.

İsrail Filistin de aşağı yukarı her Cuma olay çıkarıyor. Geçtiğimiz günlerde Kudüs´e ziyarete giden kafilemiz Kudüs´e alınmadı. Yaz yağmuru gibi gelip geçiyoruz. Kalıcı olacak kararlar alınmıyor. Amerika papazı bırakmamız için devamlı tehdit ediyor. Bizde incirlik üssünü ve kürecik radar üssünü kapatıyoruz diyemiyoruz. Sizde adalet varsa bizde de adalet var demekle yetiniyoruz.

Bizim gibi iyi bir müttefiki kaybedecekler diyerek kendi kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz. Bana kalırsa papazı Amerika ya verilecek gibi bir tavrımız var gibi gözüküyor. Takas teklif edemiyorlar. Amerika papazın serbest bırakılmasını ciddi bir şekilde istiyor. O zaman Türkiye de FETÖ liderini ciddi olarak istiyorsa. Takas önermelidir. Verin FETÖ liderini alın papazı diye takas önerile bilinir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30- 07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54