Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖZGÜR SURİYE ORDUSU

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU


AKP Genel başkanı özgür Suriye ordusunun Kuvvai milliye ruhu ile sivillerden kurulmuş bir ordudur diyor. Bir defa Kuvvai milliye ruhunu Türklerden başka hiçbir ırk Türkler gibi yaşatamaz. Türklere mahsus bir deyimdir. Arap olsu veya başka bir ırk olsun. Bu ruhu hiç birisi Türkler gibi bu Kuvvai milliye ruhunu yaşatamaz. Benzetilmesi dahi yapılmamalıdır.

Bu özgür Suriye ordusunu sivillerin kurmuş olması bence mümkün değildir. Bence Suriye ordusundan bazı generallerin girişimi ile oluşturulmuş bir ordudur. Ayrıca bu özgür Suriye ordusuna çeşitli terör örgütlerinden katılanlar olmuştur. Bu özgür Suriye ordusu isminin generaller tarafından verilmiş olması muhtemeldir. Bu özgür Suriye ordusunun içerisindeki çeşitli örgütlerden gelenler arasında geçimsizlik olduğu iddiaları var. Bu çeşitli örgütlerden gelenler para kazanmak için gelenlerdir.

Bazılarının IŞİD´a geçtiği söyleniyor. Kontrollerinde olan bazı köylerin para karşılığından IŞİD´a satıldığı iddiası dahi var. Bu özgür Suriye ordusu bizim yöneticilerin söylediği gibi sivillerden kurulmuş bir ordu değildir.  Rusya da yapılan bir toplantıya öldürüldüğü söylenen bir teröristin Suriye heyetinde yer aldığı ortaya çıktı. Toplantıya çağrılanların isimlerinin Türkiye ye verilen listede ismi olmadığı ortaya çıktı. Şimdi Rusya ya sormak gerekir. Ne yapmak istiyorsunuz? Afrini hallettik diyelim. İş burada bitmiyor. Bizde bir söylem vardır.

Turpun büyüğü heybede derler. Şimdi sırada Menbiç var diyorlar. Menbiç de ABD askerleri var. Türkiye ABD´ye Menbiç den askerlerinizi çekin diyor. ABD askerlerini çekmeyeceğini söylüyor. İşte en zor aşama burada gözüküyor. ABD´nin askerlerimizi çekmeyeceğiz demesine rağmen Menbiç´e girmeyi göze alabilecek miyiz? Yoksa Menbiç´e girmekten vazgeçecek miyiz? ABD PYD ye verdiği tanklara Amerikan bayrağı astırdı. Bu Türkiye ye verilmiş bir mesajdır.

Benim bayrağım olan bir tanka ateş edilmesi doğrudan bize ateş edilmesidir demek istediler. Tek başımıza Menbiç´e girmemiz çok zor. Rusya yan çiziyor. İran yan çiziyor. Bu durumda hiçbir müttefikimiz yok demektir. Kaldı tek başımıza. Karşımızda terör örgütü olsa hadi bir derece, birde ABD var. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal kaldık mı iki dere bir arada. Gel şimdi çık bu işin içerisinden?

ABD ile müttefik idi aramız bozuldu. Rusya, İran ve Türkiye üçlü ittifak yaptı. Buda cılk çıktı. Rusya´nın ne yapmak istediği hiç belli değil. Hem Türkiye ile görüşüyor. Hem de terör örgütleri ile görüşüyor. Bizimle üçlü yapılmış ittifak var. Amma bu ittifaka uyan yok. İran sinsi davranıyor. Çünkü Esat´ın destekçisi, Rusya da Esat´ın destekçisidir.  Bu yapılmış ittifak neye göre yapıldı. Anlamak mümkün değildir. Ben bu ittifakın bizi Esat´a götüreceğini tahmin ediyorum.

Rusya Afrin´in özgür Suriye ordusuna bırakılmasını istemiyor. Gibi gözüküyor. Bizim yöneticilerimiz özgür Suriye ordusunu bizim ordunun önüne geçiriyorlar. Sanki kazanılan zaferi özgür Suriye ordusuna mal edecekler gibi gözüküyor. Türk hava kuvvetleri havadan bombalıyor. Karadan tanklar bombalıyor. Sonra bizim komandolar devreye giriyor. Onların arkasından özgür Suriye ordusun giriyor. AKP genel başkanı bizim şu kadar şehidimiz var. Özgür Suriye ordusunun şu kadar kaybı var diyor. Özgür Suriye ordusu fazla katıp vermişse eğitimsiz olmalarındandır.

Özgür Suriye ordusundan kahramanlarmış gibi bahsediliyor. Bu kadar olumsuzluk yaşanırken Afrin´in özgür Suriye ordusuna bırakılması sonra bizim başımızı ağrıtır. Bunların çoğu para karşılığında özgür Suriye ordusundadırlar. Başka birileri fazla para versin derhal oraya geçerler. Bunlara Kuvvai Milliye unvanı verip de bu ismi de bunlara kirlettirmeyelim. Kahraman ordumuza bu unvan yakışır. Başkasına bu unvan yakışmaz. Suriye olayı üç bilinmeyenli denkleme dönüştü. Kimin ne zaman ne yapacağı belli değil. ABD ile bu kadar gerginlik yaşanırken.

Hala Kürecik radar üssünün ve incirlik üssünün kapatılmamasına bir anlam vermek mümkün değil. Bilhassa kürecik radar üssü çok önemlidir. Çünkü kendi kendimizi birilerine gözetlettiriyoruz. Menbiç olayında ABD ile karşı karşıya gelirsek bu üslerin rolü büyük olur. Onun için ABD ile karşı karşıya gelmeyi göze aldığımızda bu üslerin derhal kapatılması gerekir. Ya Rabbim ordumuza güç kuvvet ver. Her türlü olumsuzluklarda koru. Bize şehit acısı yaşatma.

Ordumuzu muzaffer kıl. Ülke olarak kahraman ordumuzun yanındayız. Dualarımız ordumuz içindir. Ya Rab dualarımızı izzeti dergâhında kabul ve makbul eyleyerek ordumuzu muzaffer eyle. Siyasiler için söyleyecek hiçbir lafım yok. Tek söyleyeceğim. Yalnız kendi ikballerini düşünüyorlar. Suriye de ordumuz savaşıyor. Ülkede de siyasiler birbiri ile savaşıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 31-01-2018 Mustafa KOÇAL.

  • BIST 100

    9727,84%0,86
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29