Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OYUMUZU MUTLAKA KULLANALIM

OYUMUZU MUTLAKA KULLANALIM


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bu cumhurbaşkanlığı seçimi ülke için çok önemlidir. Onun için sandığa gidip. Oyumuzu mutlaka kullanalım. Seçime katılma oranı düşük olduğu takdirde seçim birinci turda biter. Katılım oranı yüksek olduğunda birinci turda % 51’ri bulmak zorlaşır. Tabi bunu CHP tabanının ve MHP tabanının oyları tayin edecektir. MHP tabanından çatlak sesler gelmiyor. Fakat CHP tabanından ve milletvekillerinden çatlak sesler geliyor. Kamuoyu bunu çok dillendiriyor. Bilhassa AKP’liler daha çok dillendiriyor. CHP bu sorunu bir an önce halletmelidir. Bilhassa milletvekilleri şayet hareketlerinde bir değişiklik var ise. Bunu toplu bir şekilde basın toplantısı yapıp açıklamalıdırlar. CHP’nin tabanından böyle çatlak ses geleceğini tahmin etmiyorum. Bunu bilhassa özellikle AKP’lilerin yaptığını tahmin ediyorum.

Kanalın birisi sokakta mikrofon uzatarak vatandaşa soruyor. İşte o çatlak sesleri AKP’ye oy vereceğini söyleyenler dile getiriyor. “CHP’nin tabanı çatı adayına oy vermeyecek. Onun için Ekmeleddin islamoğlunun şansı yok” diyor. Arkasından da “benim oyum AKP adayına” diyor. Buda CHP tabanı adına AKP’nin seçmeni çatlak sesi çıkarıyor demektir. Bu psikolojik bir baskıdır. Bu çatlak sesi de CHP milletvekillerinin söylemlerine dayanarak söylüyorlar.  Bu milletvekillerin çatı adayına destek vermeyeceklerini söylemeleri demek tabanın sesi olduğunu kabul etmek mümkün değildir. Bu milletvekillerin il ve ilçelerinin yönetim kurulları toplanıp. Bizim ilimizin milletvekili destek vermediğin söylüyor. Biz partimizin gösterdiği adayın arkasındayız. Bizde o milletvekiline destek vermeyeceğiz diyerek. Kendi illerinin milletvekili üzerinde baskı uygulaya bilirler. Bu milletvekilleri hakikaten partisinin çıkardığı adaya oy vermeyeceklerse. Davalarına ihanet etmiş olurlar. AKP fire veriyor mu? Adamlar ne pahasına olursa olsun partisinin gösterdiği adaya oyunu veriyor. Dava adamlığı böyle olur. Ülkenin aleyhine olacak bir karar olmasına rağmen istemese de oyunu veriyor. CHP milletvekilleri bu karalarından dönmezlerse tarih onları asla af etmeyecektir. Vebal altında kalacaklardır. Mecliste yaptıkları mücadelenin hiçbir değeri kalmayacaktır.

Çünkü çatı adayı kaybettiğinde ülkede nelerin olacağını tahmin etmelerine rağmen, bu kararlarından dönmemekte ısrar ediyorlarsa vebale ortak olacaklardır. Olacakları dağdaki çoban bile biliyor. AKP HDP ile ittifak yapacak. İstediklerini her ikisi de alacak. Birisi tek adamlığı elde edecek. Tek adam olmasına yardım edenlerde. Karşılığında özerkliği alacaklar.  Ayni zamanda da Öcalan’ı hapisten kurtaracaklar. Buna da CHP’nin çatlak ses çıkaranları sebep olmuş olacaklardır. Hele birde çok az bir oy farkı ile seçimi kaybederlerse bütün oklar onlara çevrilecektir.

Cumhuriyetin varlığından rahatsız olanlara hizmet etmiş olacaklardır. Atatürk’ten ve devrimlerinde rahatsız olanların ekmeğine yağ sürmüş olacaklardır. Şahsen ben büyük birlik partisinden çatı adayını desteklemeyeceklerini tahmin etmiyorum. Bu seçim milliyetçilerin, Atatürkçülerin, cumhuriyetçilerin ve Türklerin var olmak mücadelesi olacaktır. Manevi değerlerimizin unutulmasına göz yummayanların direnişi olacaktır. Var olmakta, yok olmakta bu Cumhurbaşkanlığı seçimine bağlıdır. Yeni Türkiye’nin ne anlama geldiğini iyi analiz etmek gerekir. Bazıları da korkudan destek vereceklerini söyleyemiyor. Korkunun ecele faydası yoktur. Öleceksek hiç değilse şerefimizle onurumuzla ölelim. Yarın öldüğümüzde şehitlerimizin ve ecdadımızın karşısına boynu bükük çıkmayalım.

Benim en büyük servetim ve iftiharım Türk olmaktır. Diyen ulu önder Atatürk’e ihanet etmiş olmayalım. Bir oydan ne olur demeyin. Mutlaka sandığa gidip oyunuzu kullanın. Nasıl bir nal bir atı kurtarırsa, bir oyda bir ülkeyi kurtarır. Bu sözler boşuna söylenmemiştir.

Birde şu mesele var. Yine CHP’de çatlak sesler var, diyenler. Şunu da söylüyor. Ekmeleddin İslamoğlu mısır vatandaşı ben ona neden oy vereyim diyor. Ekmeleddin İslamoğlunun mısır vatandaşı olmadığını. Türk vatandaşı olduğunu CHP ve MHP her fırsatta dile getirmelidirler. Partilerinde bu işlerden anlayan milletvekillerini Ekmeleddin beye gönüllü danışman olarak vermelidirler.

Lütfen sandığa mutlaka gidip oyunuzu kullanın. Sonra keşke sandığa gidip oyumu kullansaydım. Demenin bir anlamı olmayacaktır. Bu bir vatandaşlık görevidir. Vatandaşlık görevini yerine getirmeyenin bir şey istemeye hakkı olmaz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  05 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55