Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖYLE BİR NESİL YETİŞİYOR Kİ?

ÖYLE BİR NESİL YETİŞİYOR Kİ?


Öyle bir nesil yetişiyor ki evlere şenlik. Ülkeyi çağdaşlıktan uzaklaştıracak bir nesil yetişiyor. Osmanlı sempatizanı nesil yetişiyor. Bunlar Osmanlıyı Atatürk´ün yıktığı düşüncesindeler. Onun için Atatürk düşmanlığı yapıyorlar. Bütün dâhilerde AKP den çıkıyor. AKP gençlik kollarında yöneticisi birisi çıkıyor. ?Dünya yuvarlak diyenler masonlar. Dünya yuvarlak değil düzdür? diyor.

Buna benzer çok şeyler söyleyenler var. Cumhuriyet ve laiklik düşmanlığı yapıyorlar. Bir olay olsa laikliğe yıkıyorlar. Genç bir bayan pankart açmış. Dine dayalı yönetime evet. Ağzın laikliğe hayır diyor. Bu bayan yeni nesildir. Laiklik bu bayana dinsizlik diye öğretilmiştir. Bir Müslüman hem laik hem de Müslüman olamaz. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma olur. Ya Müslüman olacak ya da laik. İkisi bir arada olmaz denilmedi mi? Laikliği ne demek olduğu bu nesle öğretmiyorlar demek ki. Laiklik din ve inanç özgürlüğüdür. Laik yönetimler.

Bütün dinlere eşit mesafede olurlar. Hiçbir dini başka dinlerden üstün görmezler. Ve öne çıkarmazlar. İnsanlar inançlarından dolayı aşağılanmaz. Bütün inançlara eşit muamele yapılır. Bir birbirine karşı bir üstünlükleri yoktur. Laikliğin anlamı kısaca budur. Laiklik din bezirgânlarının işine gelmez. Onlar şeyhleri ne derse ona inanırlar. Kura-n da adam öldürmek yoktur. Bu şeyhlere göre vardır. Osmanlıda kardeşini katleden padişahlara fetvayı şeyhli İslam olanlar vermedi mi?

Kardeşlerini boğduran padişahlar olmadı mı? Neden boğularak öldürüldüler. Kan akıtılarak öldürülmüş olsalar şehit sayılmaları gerektiği için. Boğularak öldürülmüşlerdir. Şimdi Osmanlı hayranlığı bunlardan dolayımı yaratılıyor diye insanın aklına geliyor. Din tacirlerinin fetva vermesi gerimi gelecek. Cumhuriyet düşmanlığı yapılıyor. Arap ülkelerinin geri kalmışlığı cumhuriyet rejimini benimsememelerindendir. Dine dayalı rejimler pozitif ilme değer vermedikleri için geri kalmışlardır. Günümüzde dine dayalı rejim özlemi çekenler var.

Atatürk din bezirgânlarının kura-n emirlerinden uzaklaşıp kendi fetvalarının geçerli olmasını istediklerini anladığı için. Vatandaşın okuduğunu anlaması için. Kuranın Türkçe tefsirini yaptırmıştır. Bu din bezirgânları o kadar ileri gittiler ki? Allah´ü Teâlâ´nın en sevgili kulu olan Hazreti Muhammed (s.a.v) dahi Allah ile konuşmamıştır. Günümüzün din bezirgânlarından birisi ? deprem bulutları üzerimizde dolaşıyordu. Allah bana sordu. Sallayım mı dedi. Bende sallama dedim.

Deprem doğuya gitti? diyor. Sen Allahın aciz bir kulu olduğunu bilmiyor musun?  Allah´la konuştuğunu söylüyorsun be mübarek adam. İşte bunlar yeni nesle bunları öğretmeye çalışıyorlar. Bunlar İslamiyet´e hizmet etmiyorlar. Kendi çıkarlarına hizmet ediyorlar. Buna benzer çok olaylar var. Hepsini yazmaya kalsam iki gün ayni şeyleri yazmam gerekir. İktidar ne demişti? Dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz demediler mi? Dini anlamıştık! Fakat kinine sahip çıkacak nesli anlamamıştık. Artık şimdi neden böyle söylediklerini anladık. Meğer Atatürk´e cumhuriyete ve laikliğe düşman olacak nesilden bahsetmişler. Bu olaylar buradalar da kalacağa benzemiyor. Sözde kalacak gibi gözükmüyor. Gerçekleştirmenin yolları aranıyor.

Yeni devlet kuruyoruz dediler. Şimdilik üstünü örttüler. Hattı zatında üzeri örtülecek bir olay değildi. Milleti alıştırmaya çalışıyorlar. Böylelikle Atatürk ve cumhuriyet düşmanı olanlara cesaret veriliyor. Bilhassa cemaatçi geçinenler olur olmadık şeyler söylüyorlar. Bazı iddialar var.  Falan cemaat iktidara daha yakın. İktidarla işbirliği yapıyorlar gibi iddialar ortalıkta dolaşıyor. Ne demişler ateş olmayan yerden duman çıkmaz demişler. Duman çıktığına göre bu işler doğru demektir. Eşekten düşenin halinden, ancak eşekten düşen anlar derler. Fakat iktidar FETÖ olayından ders alammış demektir. Bazı olaylar var. Bu olanları doğrular nitelikte.

Bu FETÖ olayında öyle garip olaylar oluyor ki? İnsanın aklına durgunluk veriyor. Adamın FETÖ örgütü ile bağlantısı ortaya çıkıyor. Üç gün sonra serbest kalıyor. Hiçbir bağlantısı olmayanlar ise hapiste ömür çürütüyor. Bir ülkenin en yüksek mahkemesinin başkanı hâkimler iyi yetişmiyor diyorsa burada bir şeyler var demektir. Barolar birliği başkanı bir kişinin hâkim olabilmesi için en az bir sene staj yapması gerekir. 20-25 gülük bir stajla hâkim olmaz diyor. Herhalde karar verecek bir makamın tecrübeli ve deneyimli olmasıdır. Yetişen nesil işte böyle bir nesildir. Saldım çayıra Mevla´m kayıra demekle bu işler olmaz. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere´ Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09- 09- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,90% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2422,03% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30