Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORTA DOĞU YANGIN YERİNE DÖNECEK

İran muhafızları komutanına Kasım Süleymaniye’ ye suikast


İran muhafızları komutanına Kasım Süleymaniye’ ye suikast yapan ABD’ye İran’dan savaş ilanı. İran caminin kubbesine savaş anlamına gelen kımızı bayrağı çekti. İran vatandaşları sokaklarda intikam çığlıkları atıyor. Bunun anlamı çok kan akacağının habercisidir. İslam ülkelerine dünya da rahat yüzü göstermeyecekler. İran intikam almakta kararlı gibi gözüküyor. Irak karışık, Suriye ayni şimdi birde Libya çıktı. Libya da bizim yer almamızın hiç gereği yoktu. Libya’yı bu durma getiren Birleşmiş Milletlerdir (BM). Ta baştan Libya da yer almamamız gerekirken. Kötü dış politika yüzünden bulaştık. Libya’daki şimdiki olayı temizleyecek olan BM’dir. ABD orada diye peşine yine takıldık. Şimdi Libya bizim için daha kötü bir durum arz ediyor. Çünkü Rusya karşımızda. Rusya ile bir çatışmaya girme durumumuz söz konusudur. Böyle bir durumda bizi Rus ordusuna doğru yönlendirecek olan ABD’dir. Suriye de ayni durumu yaşıyoruz. Suriye olayından hiç ders almamışız. Askerimizin orada ne gibi bir görev üsleneceği belli değil. ABD ben askerimi Irak’a göndereceğim. Bizim buradaki görevimizi siz üslenin diyebilir. Bizi öne çıkarmayı seveler. Çünkü onların her dediğini yapıyoruz.

İran muhafızları komutanı General Kasım Süleymani’nin suikast ile öldürülmesine. ABD başkanı TRAMP barış için öldürdük diyor. Barış suikast yapılarak sağlanmaz. Diplomasi ile sağlanır. Suikast yapılarak ancak düşmanlık kazanılır. ABD ile İran arasında şiddetli eleştiriler havada uçuşuyor. ABD asker takviyesi yapacağını söylüyor. ABD’den gemi yola çıkmış. Uçak gemisi midir? Belli değil. Zannedersem harp araç gereci getiren gemidir. İran ise Komutanın cenazesini İran’a getiriyor. İran halkı ayakta sokaklarda intikam sloganları atılıyor. İranlı bir yetkili “ABD hata yaptı. Bunun intikamı mutlaka alınacak” diyor. Türkiye’nin bu olaya kesinlikle karışmaması gerekir. Arabuluculuk yapması en uygunudur. İran ile aramızın bozulması Türkiye’nin aleyhine olur. Irak da suni, alevi çatışmasına inşallah dönüşmez. Suudi Arabistan ABD’nin yanında yer alırsa o zaman olay mezhep çatışmasına dönüşür. Suudi Arabistan’ın kararı önemlidir. Müslüman ülkeler kendilerine çeki düzenvermelidirler. Artık mezhep ayrımcılığını bırakmalıdırlar. Mezhep ayrımcılığı bir kenara bırakılıp. Yalız Müslümanlık konuşulmalıdır. 1960’lı senelerde bizim üste Pakistanlı iki pilot eğitim yapıyordu. Bir sohbete birisi şöyle demişti. “Müslüman ülkeler bir araya gelse. Dünyayı parmaklarında oynatırlar. Fakat Müslüman ülkeler birbirleri ile savaşıyor” demişti. O zaman teknoloji bu kadar ileri değildi.  ABD şimdi incirlik hava üssünü kullanırsa. Bu İran’ın hoşuna gitmeyecektir. Suudi Arabistan İran’ı sevmiyor. ABD’nin yanında yer alacağa benziyor. Bu olay büyük yaralar açmadan geçiştirile bilinirse bölge ülkelerinin yararına olacaktır. Ateş İran’a da sıçradı. Şimdi ABD askerini Irak’ta konaklatacaktır. Suriye de konaklatmasına Rusya izin vermeyecektir. Çatışmaların büyük ihtimal ile Irak’ta geçeceğini gösteriyor. Türkiyeince eleyip sık dokumalıdır. Suriye ve Libya da olduğu gibi karar vermemelidir. Bu olay Türkiye’yi etkiler. Zaman ne gösterecek zaman içerisinde göreceğiz. Allah verede bu incirlik ve Kürecik radar üssü başımıza bela açmaz. İran bu iki yeri vurabilir. Tabi ABD buraları kullanırsa. NATO üssü olduğu için ABD buraları kullanacağım diyecektir. İran kara savaşında daha etkili olur. ABD ise hava olaylarında daha etkili olur kanaatindeyim. Fakat ikisinde de nükleer silahlar var. Kullanmaya kalkarlarsa facia olur. ABD’de kanal İstanbul neden istiyor? Karadeniz de üs kurmak için istiyor. TRAMP dünyanın hâkimi ben olacağım diyor. Orta doğu yangın yerine dönecek. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Nu mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığın Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-01- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,49% -0,15
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2437,17% 0,59
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31