Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORTA DOĞU POLİTİKASI

Ortadoğu politikası menfaat üzerine kurulmuş


Bütün mesele petrol üzerine kurulmuş. En sonunda bizde bu politikanın içerisinde yer aldık. Libya meselesinde cumhurbaşkanımız. Şöyle bir söylemde bulundu. Doğal gaza ihtiyacımız yok mu? Bu ne anlama geliyor? Libya milli mutabakat hükümeti Türkiye ye bize yardım edin. Doğal gaz ve petrol ihtiyacınızı biz karşılayalım mı dedi? Böyle bir şey için Libya ya gidiliyorsa yazıklar olsun.

Çünkü Trakya bölgesinde doğalgaz ve petrol yatakları olduğu. İşin uzmanları tarafından dile getiriliyor. İstanbul kanalı projesinde Trakya bölgesinin doğalgaz ve petrol yataklarının da olduğu iddia ediliyor. Riskli Libya doğalgaz ve petrolü için gidileceğine kendi topraklarımızdaki doğalgaz ve petrole sahip çıkılması daha doğru olmaz mıydı? Libya ya eğitimci askerler gönderilmiş. Bana kalırsa bu vatandaşın gazını almaktır. Kim giderse gitsin orada risk altındadır.

Bir konuşmada da değişik unsurlar gidecek denilmişti? Bu değişik unsurlar kimlerdi acaba? Benim aklıma ilk gelen eski adı Özgür Suriye ordusu gelmişti. Libya konusunda o kadar değişik şeyler söylendi ki? Hava ve kara savunma güçlerinden bahsedildi. Askeri konusunda anlaşma yapılmadı mı? Milletin kafası karıştırıldı.

İran ABD’nin Irak’ta bulunan iki üssünü vurdu. İran’a göre 80 ölü olduğu. ABD’ye göre hiç ölü olmadığı. İran Türkiye ye de üstü kapalı mesaj gönderdi. ABD’ye üslerini kullandıran ülkelerde vurulacak dedi.  Daha önceki yazımda bu konuyu vurgulamıştım. İncirlik hava üssü ile Kürecik radar üssü başımıza bela olabilir demiştim. İran’ın da bunu ima ettiğini tahmin ediyorum. TRAMP sakin duruyor. Fakat ben bu sakin duruşa endişe ile bakıyorum. PUTİN de Türkiye ye mesaj verdi.

İktidar Suriye ile aramızın bozulduğunda. 15 gün içerisinde Şam da Cuma namazı kıyacağız demişti. Esat ile PUTİN Emevi camisinde birlik de poz vermelerinin bir mesaj olduğu kanısındayım. PUTİN önce Esat ile görüştü ondan sonra Türkiye ye geldi. Esat ile Türkiye arasında alt tabakaların görüşmesi başladı. Yakında Esat ile masaya oturulursa hiç şaşmayın. Yalnız sorun olacak tek bir konu var. Özgür Suriye ordusuna yer konusu. Esat’ın bu Özgür Suriye ordusunun topraklarında olmasını kabul etmeyecek olmasıdır.

Bunu Rusya’nın da kabul edeceğini zannetmiyorum. Şimdi Irak topraklarında İran ABD çatışması başlayacak. Irak da kendi topraklarında ABD askerlerini istemiyor. Bu İran ABD çatışması daha çok su götürür. TRAMP dünyanın en güçlü ordusu bizde diyor. Bu ABD’de bu düşünce olduğu müddetçe huzur kolay kolay gelmez.  Yakında Yunanistan’ın da ayranı kabarır. Çünkü işgal ettikleri adaları silahlandırmaya başlamışlar. Bu dünyanın kendini büyük devlet zannedenlerden çektiği nedir? Allah aşkına! Kendi menfaatleri için. İnsanları birbirine kırdırıyorlar.

Hele bu orta doğuda insanlar hiç rahat yüzü görmeyecek mi? Bu sebep petrol müdür? Yoksa petrol zengini olan ülkeleri yok etmek midir? Bunun sebebi bu Arap ülkelerindeki hanedanlık yönetimidir. Kendi hanedanlıklarını sürdürebilmek için. Her melaneti yapıyorlar. Birbirleri ile çekişiyorlar. Güçlerini kuvvetlendirmek için. Dış ülkelerle pazarlık yapıyorlar. Arap ülkelerinden hiçbir tanesinin Türkiye yanlısı olduğunu gördünüz mü? Katar ile Türkiye’nin arası neden iyi? Menfaat meselesinde değil mi? biliyorsunuz Katarda askerlerimiz var. Türkiye’den istedikleri her şeyi alıyorlar.

İstanbul kanal alanından ne kadar toprak almışlar görüyorsunuz. Kanal bölgesi Arap eyaleti olursa şaşmayın. Eskiden burası Türkiye her şey olur diyenlere kızıyordum. Şimdi onlara hak veriyorum. Milli topraklarının yabancılara satılmasın kolaylaştıran bir ülke olur mu? Türk vatandaşı olmak isteyen 250 bin lirayı basıp Türk vatandaşı olabiliyor. Şimdi Çinliler Türk vatandaşı olmaya başlamışlar. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! M. KOÇAL 9-1-2020

  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,14
  • EURO

    34,74% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2488,08% 1,06
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu

Balıkesir

18.04.2024

  • İMSAK 04:49
  • GÜNEŞ 06:20
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:56
  • YATSI 21:20