Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ORDU PEYGAMBER OCAĞIDIR

ORDU PEYGAMBER OCAĞIDIR


Evet, ordunun peygamber ocağı olduğunu bizler her zaman söylemişizdir. Ordu peygamber ocağıdır. Sözünü ben söylemedim. AKP´liler söyledi. Hem de kutsaldır diyerek söylüyor. Ordunun peygamber ocağı olduğu yenimi aklınıza geldi. Orduya kumpas kurulurken nerede idiniz? Ergenekon ve balyoz davalarına müdahil olan iktidar değil miydi? PKK itirafçılarını gizli tanık yapan iktidar değil miydi? İyi ki bu generaller ile harbe girmemişiz diyen, İktidar değil miydi? Yargılananların lehine karar veren hekimleri görevden alan iktidar değil miydi? Ordu içindeki karuzatları (pislik) temizliyor diyen iktidar değil miydi?

Ergenekon ve balyoz davalarında berat edenlere orduya dönme hakkı verilenlerin bazıları orduya döndü. Şimdi aslanlar gibi terörle mücadele ediyorlar. Cemaatin adamlarını kozmik odaya sokan iktidar değil miydi? Dünyanın sayılı ordularından olan ordumuzu, dişleri ve tırnakları sökülmüş aslan durumuna getiren. İktidar değil miydi? Orunun peygamber ocağı olduğu şimdi mi aklınıza geldi? Şu an ordunun bütün kademeleri eksik durumdadır. Buna rağmen aslanlar gibi mücadele ediyorlar. İşimizin olmaması gereken Suriye batağında şehitler veriyoruz. Katarda katarı koruyan ordumuz. Sınırlarımızı koruyan ordumuz. İçeride PKK ile mücadele eden ordumuz. Suriye de savaşan ordumuz. Allah ordumuzu her türlü kazadan beladan korusun. Girdiği mücadelelerde muzaffer eylesin.

Zor bir arazi yapısı olan İblib deki mücadelede inşallah şehitler vermeyiz. Bu İblib dağlık bir arazi olduğu söyleniyor. Ve İblib de 15 bin çeşitli terör örgütlerine mensup militanın olduğu söyleniyor. Böyle arazide savunmada olan her zaman şanslıdır. Onun için Mehmetçiklerimizin işi çok zor. Allah yardımcıları olsun. Hala teröristin ne olduğunu anlayamamışlar. Biz oraya barış götürmeye gidiyoruz diyorlar.  Karşınızda düzenli ve savaş kurallarına uyan bir ordu yok. Çeşitli terör örgütlerinin bir araya geldiği 15 bin terörist var. Bunlar için hiçbir kural geçerli değildir. Bunların tek amacı öldürmektir. Barışı tesis etmek için gidiyoruz demenin burası için hiçbir anlamı yoktur. Bu bataktan nasıl çıkılacağının planları yapılmalıdır. Bu bataklıkta kaldığımız müddetçe hem manen hem de madden devamlı zarar gören biz oluruz. Bu batağa bizi sokan ABD nerede? Biz karada İblib´e gireceğiz. Kiminle? Özgür Suriye ordusu ile birlik de. Rusya havadan destek verecek. Ben Rusya ya güvenmiyorum. Rusya düşürdüğümüz uçağının intikamını alacağından korkuyorum.  Onun için ordumuzun çok dikkatli olması gerekir. Çünkü arazi her türlü suiistimale müsaittir. Allah ordumuza güç kuvvet versin.

Ne oldu kuzey Irak birden gündemden düşürüldü?  Barzani unutuldu? Estik gürledik hepsi o kadar. Barzani olayında bunun olacağı belli idi. Bir gece ansızın gele biriz demekle olmuyor? Barzani olayı çözülmeden neden? Hemen İblib gündeme geldi. Şu söylem benim kafama takıldı. Barzani bu işten vazgeçerse biz yine onların yanında oluruz. Bu bana mantıklı bir söylem gibi gelmedi. Barzani pes mi etti? Hani ekonomik yaptırımlar uygulanacaktı?  Sınır kapıları kapanacaktı? Petrol boru hattının vanası kapanacaktı? Barzani ye zaman kazandırmak aleyhimize olacaktır. Biz ne yaparsak yapalım artık Kürdistan devletinin temelleri atılmıştır. Irak merkezi hükümetinin ordusu bizimle birlikte sınırda tatbikat yapıyor. Sonrada Başikandaki birliği oradan çekin diyor. Bunların hepsi göstermelik gibi geliyor bana. Kuzey Irak sınırında bizi yine yalnız bıraktılar. Bundan sonra bizim yapacağımız tek şey kaldı. Kurulacak Kürdistan´a doğudan toprak vermemektir.

İblib ve Afrini iyi savunacak birilerine teslim etmemizdir. Özgür Suriye ordusunun oraları savuna bileceğinden emin değilim. Kürdistan kurulduktan sonra özgür Suriye ordusunun Kürdistan ile işbirliği yapmayacağının garantisi var mı? Her geçen gün batağa biraz daha batıyoruz. Bu Kürdistan´ın kurulması için. Saddam´ın gitmesi gerekiyordu. Gitti! Kaddafi´nin gitmesi gerekiyordu. Gitti! Esat´ın gitmesi gerekiyordu. Esat Rusya sayesinde direndi. Bizde bu olaylarda rol aldık. Kaddafi´nin gitmesi için. Uçaklarla para gönderdik. Suriye batağının içerisine girdik. Mesele orta doğuda İsrail´i koruyacak bir jandarmanın oluşması idi. Planlar buna göre ve bu plan doğrultusunda ilerleniyor. Budan sonra işimiz çok zor. Aşağı yukarı 6-7 senedir ülkemiz huzura hasret kaldı. Ülkemiz için huzuru yakalamamız çok zor gözüküyor. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 10-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27