Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ONLAR YAPTILAR SİZİN GİBİ ÖVÜNMEDİLER

ONLAR YAPTILAR SİZİN GİBİ ÖVÜNMEDİLER


İktidar olmak için mutlaka birilerini kötülemek gerekmez. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” derler. Ne olur şu siyasetçiler biraz birbirlerine nazik davransalar olmaz mı? Birbirlerine iltifat etseler, aşağılamaya çalışmasalar da birbirlerini yüceltmeye çalışsalar. Böylelikle hem ortam gerilmez. Hem de siyasetin seviyesi yükselir. Biz ne dersek diyelim bildiklerinden şaşmazlar. Çünkü birbirlerini eleştirmek alışkanlık haline gelmiş. Zaten birbirini eleştirmeseler ve sataşmasalar hasta olurlar.

Başbakan Ahmet Davutoğlu miting alanımdakiler soruyor. 2001 senesin de bu ülkede tank yapılıyor muydu”? Miting alanına getirilen paralı cazgırlar bağırıyor evet. Yok, yok tankı biz yaptık. 2001 de tank yapılmıyordu diye düzeltiyor. İşte onlar konuşur AKP yapar diye de arkasından ekliyor. 2001 de tank yapılmıyordu amma F 16 savaş uçağı yapılıyordu. Bu kadar bencil olmayın Sayın Davutoğlu. Bir ülkede bazı şeylerin yapılabilmesi için önce alt yapının hazır olması gerekir. İktidar bizim acelemiz var. Biz yaparsak olur düşüncesi ile hareket etti 38 kişinin ölümüne sebep oldu.  İstanbul'dan Ankara'ya hızlandırılmış tren hattını alt yapısı olmadan acelemiz var diyerek faaliyete geçirildi. Ne oldu alt yapısı olmadan bu hızlandırılmış tren devreye sokuldu. Sırf propaganda amaçlı olarak ve 38 kişinin ölümüne sebep olundu. Alt yapı hazır olmadan hızlandırılmış tren devreye sokulduğu için. Başta devlet demir yolları genel müdürü ve ulaştırma bakanının sorumlu olması gerekirken. İki gariban makinist suçlu bulundu. Alt yapısı yapılmadan devreye

Sokulan hızlandırılmış trenin sefere başlamasına izin veren genel müdür ile ulaştırma bakanının sorumlu tutulması gerekirken. Kazadan iki makinist sorumlu tutuldu.

Bir ev yapacaksınız. Önce bir arsa gerekir. Arsadan sonra plan proje çizilir. İnşaata girmek için yol yapılır. Elektrik su temin edilir. Ondan sonra inşaata başlanır. Siz hazıra kondunuz Sayın Davutoğlu. Çünkü ülkenin alt yapısı sizin kötülediğiniz o iktidarlar tarafından yapılmıştı.  Biz şunu yaptık bunu yaptık diye övünmeye hiç gerek yok Sayın davutoğlu. Ondan sonra kalkacaksınız onlar konuşur AKP yapar diyeceksiniz. Elektrik santralleri kurulmuş. Dağıtım şebekesi oluşturulmuş. Elektriksiz köy dahi kalmamış. Size elektriğe zam yapıp işletmeci firmalara satmak kalmış. Ne tekim elektrik dağıtım şebekesini kuranlara teşekkür bile etmeden. O iktidarların kurduğu dağıtım şebekelerini sattınız. Onlar yaptı siz sattınız. Seydişehir Alüminyum tesislerini onlar yaptılar. Siz yandaşınız olan ve millete küfür eden Mehmet Cengiz'e sattınız.

İnsan biraz insaflı olmalıdır. Bu ülkeye bir çivi çakana dahi saygı duyulmalıdır. Bu iktidar her şeyin hazırına kondu. Telekom'un tesislerinin yapılması için az çaba harcanmadı. Köylere telefon, elektrik, su götürülmek için az çalışılmadı. Şimdi köy yollarına hiç bakım yapılmıyor. Neden? Çünkü otoyolların yapımından daha fazla rant sağlanıyor.  O beğenmedikleri ve kötülemeye çalıştıkları geçmiş iktidarlar. Çok zorlar atında çalıştılar tesisler, fabrikalar yaptılar. AKP onları birer ikişer sattı. Şimdi onlar konuşur AKP yapar diyorlar. Tünellerden bahsediyorlar. Bolu tünellerini kimler yaptı? Hem de o zaman teknoloji bu kadar ilerlemiş değildi. Şimdi öyle makineler yapıldı ki. Onlar kömür ocakları açtılar. İktidar yandaşlarına işletmesini verdi. İşletmecinin daha fazlar kazanması için. Ocak denetimlerinde eksikliklere göz yumuldu. Neticesinde yüzlerce işçi canından oldu.

Ermenek kömür ocağında yetkililer rapor verdi. Yakıdaki gölet'in suyu şu seviyede, kömür ocağının seviyesi daha aşağıda bu ocağı kapatın denildi. Onlar tehlikeyi konuştu. AKP dikkate almadı bir sürü işçi suda boğularak öldü.  AKP yapar! Neticesinin nasıl olacağını düşünmeden yapar. Milleti canından eder.

Bir ülkede iki dillilik olsun diye diretenler olduğu halde. Millete tek dil teraneleri söyleyip avutacaksınız. Gidip onların bölgesinde halka hitap ederken ülkenin tek dili Türkçedir yazan anayasayı hiçe sayarak. Onların dili ile halka hitap edeceksiniz. Batıda tek dil, tek bayrak, tek millet diyeceksiniz. Doğuda Kürtçe konuşacaksınız. Sokak ve caddelerde PKK paçavrası asılacak. Öcalan posterleri asılacak bunlara ses çıkarmayacaksınız. Devletin yöneticileri böyle konuşmalarda ülkenin tek dilinden başka bir dil ile konuşması doğru değildir. Konuşursa taviz vermiş olur. Onlar yapar AKP satar. Haydi, hayırlısı olsun. Saygılarımla.

Türk olmak bir onurdur. Biz bu onurla yaşıyoruz. Türkoğlu Türk'üz. Türkoğlu Türk olarak da yaşayacağız.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  06 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27