Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OLAĞAN ÜSTÜ HAL İLANI

OLAĞAN ÜSTÜ HAL İLANI


15 Temmuz kalkışmasından sonra. Bu kalkışmayı yapanlarla mücadele edilmesini hızlandırmak için olağan üstü hal ilan edilmiştir. Bu olayla ilgili kararların ivedilikle yürürlüğe girmesi için alınmış bir hükümet kararıdır. 15 Temmuzu kapsayan olaylar haricinde KHK çıkarılmaması gerekir. Fakat Türkiye de her şey KHK´ler ile hallediliyor. Atamalar ve görevden almalar KHK ile yapılıyor. Taşeron işçilerin sorununun halledilmesinin OHAL ile ne alakası var? Bu taşeron işçiler için çıkarılan KHK ile işçilerin birçok hakları elinden alınıyor. Geçmişe dönük olarak hak talebinde bulunamayacaklar.

Çalıştıkları kurum ile icralık durumları var ise icradan vazgeçecekler. Gibi önemli maddeler var. Bu KHK´nin anayasa mahkemesine götürülme şansları da yok. Ancak bireysel olarak anayasa mahkemesine müracaat ede biliniyor. Hiçbir işçinin de bireysel olarak anayasa mahkemesine müracaat edeceğine ben ihtimal vermiyorum. Çıkarılan KHK ile 450 bin taşeron işçisi kadroya alınacak. Üç imtihana girecekler. 1- Yazılı imtihan olacak. 2- Mülakata girecekler.  3- İşleri ile ilgili tatbikat imtihanına girecekler. Bunları geçenler hakkında araştırma yapılacak. Mülakat denildiği zaman ( sözlü) benim ilk aklıma gelen kendinden olanların işe alınacağıdır. Yanlış hatırlamıyorsam bir milyon beş yüz taşeron işçi var.

Özel sektörde çalışan işçiler kapsam dışında kalmış. En az üç işçi çalıştıranlar işçilerin maaşını bir ay şirket ödeyecek. Bir ay devlet ödeyecek. Yani bir senede 6 ay şirket ödeyecek. 6 ay devlet ödeyecek. Burada da adam kayırma işleri olacaktır. Belediyeler bazı işlerini şirketlere yaptırıyor. Mesela temizlik şirketlerini kendi adamlarını işe yerleştirmek için kullanacaklar.  Belediyeler ne yapacak? İş yaptırdıkları şirkete adamların gönderecek. Bunları al diyecekler. Hiçbir şirket işvereninin gönderdiği kişiyi almıyorum diyemeyecek. Bir yerde taşeron işçilerini oy deposu olarak kullanacaklar.

Başbakan açıklama yaptı kamuya 110 bin personel alınacak dedi. Memur alınacak yerleri de açıkladı. ?36 bin sağlık personeli alınacak. 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Adalet bakanlığını 15 bin personel alınacak. Diyanet işlerine köylerdeki eksik imamların tamamlanması için 9.500 kadro verilecek. Kredi yurtlar kurumunun ihtiyacı olan 10 bin 900 personel 2018 de işe başlatılacak. Üniversitelere 4 bin, aile banklığına 2 bin, üniversite hastanelerine 7 personel alımı yapılacağını? açıkladı.

Bu yerlerin bu kadar personel açığı var idi de? Şimdiye kadar neden atama yapılmadı? Bilhassa öğretmen açıkları neden kapatılmadı? Benim bildiğim 100 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen var. Bunlar atama beklerken neden sözleşmeli öğretmenler alındı? Bir ara Suriyeli öğretmenlerin atama yapılacağı söylenmişti. Kendi vatandaşlarınız senelerdir atama beklerken Suriyeli öğretmenler neden atandı? Bu 110 personelin atanması neden şimdi gündeme geldi? Bunların şimdi gündeme getirilmesinin tek bir sebebi vardır. Oda 2018 de 15 Temmuzda erken seçimin yapılacak olmasıdır. Ben bu erken seçim olayını daha öncede yazdım.

Şimdi 15 Temmuzda seçimin yapılacağından daha da emin oldum. İktidar seçimler zamanında yapılacak diyor. Şimdiye kadar ne söylemişlerse bu konularda hep tersini yapmışlardır. Erken seçim yok diyorlarsa bilin ki erken seçim yapılacaktır. Erken seçimi Devlet Bahçelide istiyor. Çünkü yeni kurulan partinin seçime girememesi Devlet Bahçelinin de işin geliyor. İktidarın şimdiye kadar söylediği seçimler tarihinde yapılacak deniyordu. Bahçelinin ittifak konusunu gündeme getirmesinden sonra iktidarda birden vaatler ve kadrolara atmalar yapılmaya başlandı. 10 gün önce ne dediler 2018 de İstanbul da belediye hizmetlerine zam yapılmayacak dediler. Şimdiye kadar İstanbul da böyle bir şey oldu mu? Şimdi 2018 senesinin bir özelliğimi varda bu vaatte bulundular.

Bundan önce yazmış olduğum erken seçimin 15 Temmuzda olacağı tahminim şu idi. İktidarın seçim meydanlarında gündeme getireceği mağduriyet senaryosu için. Bulunmaz mağduriyet senaryosunun 15 Temmuz tarihinin olduğunu söylemiştim.  Evet, 15 Temmuz kalkışması seçim malzemesi olarak kullanılacaktır. Hem de mağduriyet senaryosunu alası olacaktır. Bu günlerde yaptıkları ve söyledikleri her şeyde buram buram erken seçim kokusu veriliyor. Siverek de cumhurbaşkanı yaylalara çıkma yasağını kaldırıyoruz dedi. Neden acaba diye düşündünüz mü? Seçim vaadi için söylendi. Senelerdir yasak olan yaylaya çıkma yasağı şimdi neden kaldırılıyor? Yoksa terör mü bitti? Bunun arkasından da referandum da burada % 25 evet çıktı. Şimdi önümüzdeki seçimlerde terör örgütleri ile işbirliği yapanları sandığa gömecek misiniz? Diye oy istedi. Yaylalardan yasağı kaldırmamızın karşılığını verin demeye getirdi. Ülke OHAL döneminde erken seçime gidecektir. Bunun ne demek olduğunu referandumda yaşadık. Ayni sıkıntılar erken seçimde de yaşanacaktır. Muhaliflere miting yaptırmayacaklar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26- 12- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55