Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OHAL KALKTI

OHAL KALKTI


İki senedir ülkede OHAL vardı. Nihayet OHAL kaldırıldı. Fakat terörle mücadele kapsamında getirilen kanun OHAL´i aratacak nitelikte. Yetki valilere verildi. Valiler geniş yetkilerle donatıldı. Bildiğim kadarı ile bu kanun 3 sene devam edecek. Şimdi önümüzde mahalli seçimler var. Valiler muhalefet partilerine ne miting yapacak saha verir. Ne de salon verir. Bunu referandumda yaşadık. Şu bir gerçektir.

Artık OHAL benzeri kanunlarla yaşamaya alışmalıyız. Kanun hükmündeki kararnameler ile işlerinden çıkarılanlar. Süren mahkemelerde suçsuz oldukları ortaya çıksa dahi, işlerine geri dönemeyecekler. Başka işlerde çalıştırılacaklar. Bir yerde toplanacaklar. Nerede bir açık olursa oraya gönderilecekler. Benim tanıdığım bir kişinin çocuğu binbaşı idi. Kalkışma olduğu gün komutanını tutukladılar. Komutanın yerine komutan olarak tanıdığım kişini oğlu atandı. 4 gün birliğe komutanlık yapıtı.

Emniyete bir mektup geliyor. Bu kişi FETÖ´cüdür diye. Hemen lojmana gidiyorlar gözaltına alıyorlar. Sonra KHK ile ordudan ihraç ettiler. Bir sene hâkim karşısına çıkarılmadı. Sonra üçüncü duruşmada tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Maaş yok! Çalışma imkânları da elinden alınmış. Yamaç paraşütlüğü hocalığı yapıyordu. Şimdi onu da yaptırmıyorlar. Demokrasi ile yönetilen bir ülkede insanların özel olarak yaptıkları bir iş dahi engelleniyor. Annesi ve babası emekli onlarda mali yönden yıprandılar. Avukatlar bu mahkemelere girmek için yüksek fiyat istiyorlar.

Borç harç avukat tuttular. Oğlan evli çocuğu da var. Bunların geçimi anne ve babanın üzerinde, bu aile buna ne kadar dayanabilir? Kalkışma olmasaydı yarbay olacaktı. Psikolojisi tamamen bozulmuş. Hiç kimse ile dertleşmiyor. Akrabaları ile dahi konuşmuyor. Bu çocuğun halini gördükten sonra, bu durumda olan yüzlerce ailelerin durumunun da böyle olduğunu düşünüyorum. Bu FETÖ´yü ülkenin başına bela edenlerin Allah belasını versin. Bu FETÖ yüzünden binlerce ailenin huzuru bozuldu. Bu tanıdığım kişinin oğlunun FETÖ ile ilgisinin olmayacağına adım gibi eminim.

Atatürkçü cumhuriyetçi birisidir. Ülkenin tecrübeli deneyimli subaylarına yazık ediliyor. Şimdi mahkeme suçsuz olduğuna karar verirse işine tekrar dönme durumu da mümkün değil. Çünkü iktidarın mahkeme kararı dahi olmadan ordudan ihraç edilmesini bozacak türküye de hiçbir mahkeme yoktur. Ancak AİHM giderlerse orası boza bilir. Onlarında o mahkemeye gitmeye mali durumları yetmez. Alın siz sefalete sürüklenen bir aile. FETÖ ile mücadele ediyoruz diyorlar. İyi güzelde Adil Öksüzün FETÖ´nün imamı olduğu biliniyordu. Neden? Sorgulamasından sonra serbest bırakıldı? Hemen arkasındanda aranmaya başlandı? Şimdi Adil öksüz aranıyor. Neden şimdiye kadar izine rastlanamadı.

Çünkü bu işleri takip edecek elemen kalmadı. İşte kozmik odaya girilmesinin yanlışlıkları şimdi ortaya çıkıyor. Kozmik odaya girildikten sonra çeşitli örgütlere ve dış ülkelerdeki örgütlere yerleştirilen 283 kişi deşifre oldu. Bunların bazıları şehit edilmiş. Diğerleri de kovulmuş. İşte kozmik odaya girilmenin sonuçları, sonradan karşımıza çıkıyor. Ülkenin kalkışma olayı yaşaması da kozmik odanın ürünüdür.

Yeni terörle mücadele kanunu da ki maddelerin neler getirip. Neler götüreceğimizi göreceğiz. Çok dikkatli olmamız gerekiyor. Bir yanlış hareketimizde vali 15 gün şehre sokmayabilecek. Allah verede ihbar telefonlarına ve mektuplarına itibar etmezler. Çünkü bu olaylar çok yaşandı. Bir zamanlar tence tava çalıyorlar diye komşuların ihbar edenler oldu. Artık yaşantımıza konuşmalarımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Ormanda tilki telaşla sağa sola kaçışmaya başlamış. Tilkiye nedir senin bu telaşın demişler.

Tilki develeri topluyorlarmış. Çalışmaya götürüp çalıştırıyorlarmış. Üstelik para vermiyorlarmış demiş. Senin deveye benzer bir yanık yok ki demişler. Tilki ya içlerinden birisi buda deveye benziyor derse. Kendimin tilki olduğumu ispat edene kadar postumu delerler demiş.  Tilkinin hesabı gibi biriside birimizin hakkında bu şundan falan derse, kendimizi ispat edene kadar canımız çıkar. Onun için dikkatli olmalıyız. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

                NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22-07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9466,97%-0,60
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22