Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖCALAN EVE ÇIKARILACAKMIŞ

ÖCALAN EVE ÇIKARILACAKMIŞ


 

Seçimin üzerinden bir hafta bile geçmedi. Yandaş basında Öcalan´ın eve çıkarılacağı gündeme getirildi. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Seçimden önce bunu muhalif basın yazmış olsaydı. Hainlikle suçlanırlardı. Seçimin hemen sonrasında Öcalan´ın eve çıkarılacağının basında yer alması. Tepkinin ölçülmesi amacını taşıdığını düşünüyorum. Seçim geçti 4 şehit verdik. Genelkurmay 40 gün süren operasyondan sonra PKK militanlarından bazı yerlerin geri alındığını duyuruyor. Bu utanç verici bir olaydır. PKK buraları nasıl ele geçirdi?  Bu beyanatın tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Kayseri ve Bolu dağ komando birliklerinin doğudan yerleşim yeri olan Kayseri ve Bolu´ya geri çekmesi ve ordunun elinden operasyon yapma yetkisinin alınmasıdır. İşte PKK o yerleştiği yerlere elini kolunu sallaya sallaya geldi yerleşti. Kocaman ordu buraları geri almak için. 40 gün operasyon sürdürmüş. Geri aldıkları yerde adını yanlış hatırlamıyorsan Munzur dağıdır. Geri kalan yerleşme yerleri ne olacak.

Seçim gecesi İzmir il başkanı Bülent Delican ilginç bir açıklama yapmış. ? Yarın sabah yepyeni bir Türkiye´ye uyanıyoruz. Bu millet onlara öyle bir tokat attı ki. Allah şehitlerimizden razı olsun. Artık ülkemize şehit gelmeyecek? diyor. Şimdi bu beyefendiye sormak gerek. Bu 4 şehit Suriye´den mi geldi? Daha önce şehit olanlar AKP´yi iktidar yaptığı için mi, Allah razı olsun diyor? Bunun anlamı budur. Onlar sayesin de iktidar olduklarının itirafıdır. Nasıl olsa iktidar olduk. Artık ülkemize şehit gelmeyecek diyor. Bu söylem neresinden bakarsanız bakın fiyasko ve yanlış bir beyandır. Nereye çekersen çek oraya gidebilecek bir beyandır. Her türlü yorma açıktır.

Yeni anayasanın çıkarılması için. HDP ile anlaşılacağı anlaşılıyor. Yeni anayasayı birlikte çıkaralım. Öcalan´ı da ev hapsine çıkaralım şeklinde bir anlaşma yapılacağı çıkıyor ortaya. Öcalan´ın ev çıkarılması demek af edilmesi demektir. Devlet kendisine karşı işlenen suçları af edebilir. Fakat vatandaşlara karşı işlenen suçları af edemez. Öcalan devlete karşı suç işlemiştir. Fakat binlerce vatandaşımızın hayatını söndürmüştür. Vatandaşa karşı işlediği suç af edilecek cinsten bir suç değildir. Şayet iktidar böyle bir eylemin içersine girer ise. Şehit ailelerini sokağa döker. Evlatlarını bu vatan için toprağa veren bu aileleri bir defa daha toprağa gömmüş olurlar. Eşlerini kaybeden, babalarını kaybeden yüzlerce yetime bu durumu nasıl izah edecekler. O şehitlerimizin kemikleri sızlamayacak mı? Bunların ailelerini nasıl teselli edecekler? Bu ailelerin hiç birisi Öcalan´ın eve çıkmasına razı olmaz. Ey AKP´ye oy verenler. Böyle bir olayı nasıl içinize sindireceksiniz? Bu olayda vebal size de yüklenecektir. Bilerce vatandaşımızın vebaline sizlerde ortak olmuş oluyorsunuz. Bu şehit aileleri sizlere haklarını helal etmeyecektir. Hele o yetim kalan şehit çocukları sizleri hiç af etmeyecektir. Yukarıdaki söylemleri nasıl kabul edebiliyorsunuz. Seçim gecesi söylenen o ifade sizleri hiç rahatsız etmiyor mu? Ben AKP´ye oy vermememe rağmen bir vatandaş olarak rahatsız oluyorum. Vicdan sahibi olanlarında rahatsız olduğunu tahmin ediyorum. Seçim zaferini şehitlerimize bağlayan bir söylemden nasıl rahatsız olunmaz? Şehitlerimizden Allah razı olsun demek ne anlama geliyor? Seçimi kazanamamış olsalardı ne diyecekti, Acaba?   Yeni anayasa için. HDP´nin ikna olabileceği iki madde var. Özerklik ve Öcalan´ın eve çıkarılıp sonrada tamamen serbest olmasını sağlamaktır.

Şimdi adalet bunun neresindedir? Devlete karşı suç işlemiş. Millete karşı suç işlemiş birisini af ediyorsunuz. Hapishanelerde binlerce kader kurbanları var. Onlar devlete karşı suç işlememiş. Vatandaşa karşıda suç işlememiş. Bir kişi öldürmüş veya bir kazaya kaza ren karışmış. Birisine kazaen araba ile çarpmış. Bunlar insan değil mi? Bunlar bu ülkenin vatandaşı değil mi? Öcalan´ın af edilmesi bu ülkenin vatandaşına karşı saygısızlıktır. Şehitlerin ailelerine yapılmış en büyük saygısızlıktır. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak bir olaydır. Ne için bunlar yapılacak? Bir kişinin ihtirasları uğruna, bu ülkeye yazık ediliyor. Yazık edilmeye de devam edilecektir. Vatandaşa bir sürü ekonomik vaatlerde bulunuldu. Vatandaş bu vaatler verilirken. Öbür taraftan da Öcalan pazarlıkları yapılıp da tavizler mi verildi? İnsanın aklına gelmeyecek bir olay değil. Bir hafta olmadan Öcalan meselesinin gündeme taşınması her türlü yoruma açıktır. Şayet bu olay gerçekleşecek olur ise. Oy verdiğime pişmanım diyenlere son pişmanlık para etmiyor. Demekten başka söylenecek bir şey bulunamaz. Ne olacak? Hükümeti PKK itirafçıları kandırıyor. Gülen cemaati kandırıyor. PKK kandırıyor. Hükümette iyi niyetli vatandaşları kandırıyor. Hem de ne kandırmak. Bakın bir köy muhtarı ne diyor. Köylü borçlu olduğu için korkusundan oyunu AKP´ye verdi diyor. Korku, şantaj, tehdit sayesinde alınan oyun hayrı olmaz. Bir gün gelir. Bu yenilen hurmalar boğazı tırmalar. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  06 ? 11 ? 2015 Mustafa KOÇAL. 

 

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27