Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREDESİNİZ İYİ GÜN DOSTLARI

NEREDESİNİZ İYİ GÜN DOSTLARI


İktidarın dost dediği ülkeler şimdi neredeler? Şimdi ülkemizin dostlarına ihtiyacımız olduğu bu günlerde dostlardan hiç ses çıkmıyor. Neredesiniz iyi gün dostları? Katar iktidarın en iyi dostlarında birisi. Katarı korumak için. Katara üs kuruluyor. Asker dahi gönderdik. Şimdi dostlara ihtiyacımız var. Fakat Katardan ses seda çıkmıyor. Esat´ı devirmek için. Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar birlikte hareket etmediler mi? Pekiyi şimdi neden yoklar?

Yoksa onlarda mı PKK ve uzantısı olan PYD ve PYG´yi mi destekliyor? Ben hiçbir ülkenin samimi olarak yanımızda olduğuna inanmıyorum. Hepsi iyi gün dostudur. Öyle olmamış olsaydı. Kıbrıs´ı tanırlardı. Bunlar ABD´nin kuklası olmuşlardır. Bize en sıkıntılı günümüzde dostluğunu ortaya koyan bir tek kişi vardı Libya kıralı. Kıbrıs çıkartmasında Türkiye ye ambargo uygulandı. Uçak yakıtında sıkıntı çekmeye başlamıştık ki rahmetti Kaddafi imdadımıza yetişti.

Karşılıksız bize uçak yakıtı verdiği gibi, bütün uçaklarım emrinizde demiştir. Hatta pilotlarım atlamasınlar diye. Onları uçağa bağlarım dahi demiştir. Biz ne yaptık. Kaddafi ye isyan edenlere maddi yardım yardırdık. Libya´yı vuran devletlerin gemilerini korumayı üslendik. Arap ülkeleri içersinde tek dostumuz olan Kaddafi´yi devirmeleri için isyancılarına uçaklar dolusu para gönderdik. Suriye devlet başkanı ile iktidar dostluk kurdu. Sonra ABD´nin sözü ile birden düşman oluverdik. Şimdi başımıza gelenlerin hikâyesin böyle başladı.

Dost bildiklerimiz şimdi karşımıza düşman olarak dikildi. Bu Suriye batağı öyle bir hale geldi ki? Hani cebirde bir bilinmeyenli denklem vardır. Bunu çözmek kolaydır. İki bilinmeyenli denklemde biraz zorlanırsınız. Fakat üç bilinmeyenli denklem için iyiden iyiye zorlanırsınız. Bazen de işin içerisinden çıkmazsınız çözmekten vazgeçersiniz. İşte Suriye olayı bu noktaya geldi. Herkes Suriye de kalıcı olmanın hesaplarını yapıyor. ABD İran´a Suriye topraklarını terk et diyor. İran ABD´ye sen terk et diyor. Rusya işin ta başında beri Suriye´nin yanında yer aldı.

Amacı gayet açıktı. Akdeniz de kalıcı olmaktı. Rusya bu amacına kısmen ulaştı. Suriye´ye füze sistemlerini kurdu. Uçak gemileri Suriye sınırları içerisindedir. Hatta nerede ise Suriye için kararları Rusya veriyor. Suriye hava sahasına hangi uçakların girebileceğine Rusya karar veriyor. Afrin harekâtı için hava sahasını Türkiye ye açmasaydı. Biz Afrin harekâtına başlayamazdı. Bir ara hava sahasını kapattı. Çok zorlandık ilerleme kaydedemedik. Teknik nedenlerden dolayı kapattık dediler. Sebep o değildi. Terör örgütüne kuvvet takviyesi yapılması için hava sahasını kapattığı kanısındayım. Rusya´nın Suriye kalıcılığı aşağı yukarı garanti gibi gözüküyor.

Fakat ABD kalıcılığını sağlamak için. Terör örgütlerine devlet kurdurmaya çalışıyor. ABD terör örgütlerine hem silah hem de maddi yardım yapacağını açıkladı. Haberlerde ABD´nin Rusya´nın tankını vurduğu vardı. Bu görüntüyü ABD yayınlamış. ABD Rusya´yı kışkırtmaya çalışıyor. ABD yetkililerinin diplomatik olara Türkiye ye heyet göndermesinin sebebi bence incirlik hava üssü içindir. Bu iki süper güç Suriye topraklarında kalıcı olabilmek için savaşı dahi göze almış durumdalar. ABD onun için incirlik üssü pazarlığı yapmak için. Bu günlerde Türkiye ye yaklaşmaya çalışıyor gibi geliyor. İncirlik üssü ABD için çok önem arz ediyor.

Bakalım görüşmelerden ne çıkacak. Hem Türkiye´nin savaştığı terör örgütlerine her tülü desteği veriyor. Ondan sonrada bizimle masaya oturmaya çalışıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur. Bu iki süper güç yakın bir zamanda Suriye topraklarında bir biri ile savaşmaya başlarlarsa şaşırmayın. Olayın o noktaya geldiği açıkça gözüküyor. ABD terör örgütlerine açıktan destek verdiğini açıklıyor. Fakat Rusya bu terör örgütlerine gizlinde gizliden destek veriyor gibi. Öyle olmasa bu terör örgütünün yöneticilerini Rusya da bir araya getirir mi?  

Ben hiç birisine güvenmiyorum. Çünkü Türkün, Türk´ten başka dostu yoktur. İktidar bile Türkleri yok sayarsa kime güveneceğiz? Şimdi birde egede sular ısınmaya başladı. Yunanistan başladı başımıza bele olamaya. Ya bunları birileri kışkırtıyor. Ya da bu 18 adayı elimizden birileri geri olmasın diye çalışıyorlar. Durup dururken ortaya çıkmaları bana çok tuhaf geldi. Yoksa deniz sahanlıklarını 12 mile çıkarmayı mı planlıyorlar? Benim aklıma bir şey daha geliyor. Fakat emin olmadığım için şimdilik bende kalsın.

Allah ordumuza güç kuvvet versin. Ordumuzu kara ve havada muzaffer eylesin. Ordumuzu her türlü olumsuzluklarda korusun. Annelere, babalara evlat acısı göstermesin. Bacılarımızı dul çocuklarımızı yetim bırakmasın. Ülkemizi her türlü felaketten korusun. O kınalı kuzularımıza kol kanat gersin. Âmin, Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 15-02-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    10306,12%-0,29
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,69% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2393,48% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3892,91% -0,26
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Balıkesir

08.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:46
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:15
  • YATSI 21:50