Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ

NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ


NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ

Hazineden ve maliyeden sorumlu bakanımız Berat Albayrak 16 senelik enkaz teslim aldık. Hazine tam takır demiş. Şimdiye kadar böyle bir itirafta bulunan olmadı. Kendisini tebrik ediyorum. Bu ülkenin üretim yapan tesisleri vardı. SEKA´ları, tütün işleyen fabrikaları vardı. Sigara ve içki üreten fabrikaları vardı, şeker üreten fabrikaları vardı. Daha birçok üretim yapan tesisleri vardı. Bu tesisler paraları ödenerek yapıldı.

2002 sensinde AKP iktidara geldiğinde. Bu tesisler milli varlıklarımız idi. Ülkenin 220 milyar dolar borcu vardı. İktidar sonra şöyle övünmeye başladı. Bize 27 milyar dolar rezervi bıraktılar. Biz bu dolar rezervini 127 milyar dolara çıkardık. Biz buyuz işte diyorlardı. Sonra ülkenin milli varlıklar satılmaya başlandı. 100´lerce üretim yapan tesisler birer ikişer satıldı. IMF ye 23,5 milyar borç ödendi. Bunu öyle abarttılar ki? Sanki diğer iktidarların borcu imiş gibi söylediler. Hâlbuki bunun 18 milyarını kendileri borç almışlar.

Ülkenin bütün borcu ödenmiş gibi? Ankara ticaret odası bütün yurtta bilbordlara. Ülkemizin borcunun ödeyen başbakanımıza teşekkür ederiz ilanları asıldı. Bu borç satılan tesislerin paraları ile ödenmişti. Ülke bu durumdan bu günkü duruma nasıl geldi. Hazineden ve maliyeden sorumlu bakan 16 senelik enkaz devraldık. Hazine tam takır diyor. Bu duruma nasıl geldik. Onu bir inceleyelim. Ülkenin parası nasıl har bulup harman savrulur gibi savruldu. Uçaklar, lüks arabalar, saraylar gibi araç gereçler alındı. Lüks yaşam sürdürüldü.

İtibarda tasarruf olmaz denildi. Libya ya uçaklar dolusu para gönderildi. Bir yere harcama ancak bir menfaat karşılığında yapılır. Sonra Libya´nın yönetimini eline geçirenler. Türkiye ye dirsek gösterdi. İş yapan firmalar dahi alacaklarını almadığı gibi. Libya ya dahi sokulmadı. Türk uçakları ve gemileri sınırlarımız içerisine girerse vurulacaktır diye beyanda bulunuldu. İktidarın bu olaylardan sonra Libya kelimesini söylediğini duyan var mı? Ben duymadım! Paracıklarımız havaya uçtu gitti. Barzani gibi terörün başına bile para yardı mı yapıldı.

Suriyelilere harcanan paranın hesabı tam olarak bilinmiyor. Sayın bakan 16 senelik enkazı kimden devraldı? Eski sistem unutuldu mu? Diyorlar ya? Yeni sistemim ilk kurucu cumhurbaşkanı diye söylüyorlar. Onun için eski dönem silindi mi?  Yani AKP´nin 16 senelik iktidarı yok mu sayılıyor. Çünkü bakanın söyleminden bu anlaşılıyor. 16 senelik enkazı sanki başka birilerinde devralmış gibi söylüyor. Hazineyi tam takır hale başkası mı getirdi? Şimdi ülkenin çıkmaza girdiği açıkça ortadadır. Hazineden sorumlu bakan hazine tam takır dediğine göre ekonomi dibe vurmuş demektir. Ülkenin borcu 500 milyarın üzerindedir. Yaptıkları yatırımların hepsinde zarar ediliyor.

İki köprü yaptılar zarar yazdığı gibi birde verilen garanti gelir tutturulamadığı için hazinede ödeme yapılıyor. Kütahya hava alanına bile yolcu garantisi verilmiş.  Verdikleri rakamın ancak dörtte biri karşılanmış. Gerisi hazineden ödenmiş. Yaptıkları yatırımları ekonomiye katkısı olmadığı gibi zararı oluyor. Köprüler, tünel, hava limanları, şehir hastaneleri bunların hepsi yap işlet modeli ile yaptırıldı. Hepsine de aylık gelir garantisi verilmiş. Hazıra kar bile dayanmaz. Şimdi ekonomiyi düzlüğe çıkarmak için. Millete yastık altında ki dolar ve altınlarınızı bozdurun ekonomiye katkıda bulunun çağrısı yapılıyor. Bu millet iktidara çok yalvardı. Milli servetlerimizi satmayın diye. Meydanlarda yalvardı.

Ne oldu? Polisin tazyikli suyu ve biber gazı ile cevap verildi. Günlerce şeker fabrikalarını satmayın diye yalvardılar. Milletin bu yalvarmalarına cevap bile verilmedi. Siz işinizi kaybetmeyeceksiniz denildi. İşçiler şimdi AKP bize söz verdi. Amma işten çıkarıldın diye dert yanıyorlar. Millet iktidara milli varlıklar satılmasın diye yalvardı. Şimdi bu millete milli olduğunuzu dolarlarınızı ve altınlarınızı bozdurarak gösterin deniyor.  Millet yiyecek ekmeği zor buluyor. Dolar ve altını nereden bulacak. Ancak iktidarın zengin ettiği şirketler de var bu istedikleriniz. Saygılarımla

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-09 -2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30