Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYORLAR 2

MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYORLAR 2


Orta doğudaki Müslüman ülkeler devamlı kendi aralarında çatışma halindedir. Bununda sebebi genelde mezhep çatışmalarıdır. Birde kendi aralarında petrol rekabeti vardır. Bu orta doğu ülkelerinin çoğu krallıkla yönetilir. Bu ülkelerin devletleri zengindir. Vatandaşları fakirdir. Krallar saraylarda zevki sefa sürerken. Vatandaşlarının durumu ile fazla ilgilenmezler. Petrol zengini olanlarda ülkelerinde ziyade yabancı ülkelere yatırım yapmayı tercih ederler. Bu mezhep çatışmalarının sebebi de şeriatla yönetiliyor olmalarıdır. Bu ülkelerin birbirlerine yardımcı oldukları vaki değildir. Bu ülkelerde demokrasinin olmayışı terörü doğurmaktadır. Krallar kendilerini hani derler ya krallar gibi korunuyor. İşte öyle korunurlar. Şeriat ile yönetildikleri için. Halkı özgür değildir. Bireysel özgürlük diye bir şey söz konusu değildir. İstedikleri gibi giyinemezler. Şeriat kanunlarına göre hareketlerini ayarlamak mecburiyetindedirler. Kadın erkek eşitliği diye bir şey söz konusu değildir. Zengin ile fakir arasında çok büyük fark vardır. Halkı ile devletinin arasında uçurum vardır. Nasıl Türkiye´nin doğusunda feodal yapılanma var ise. Orta doğu ülkelerinde de bu feodal yapı mevcuttur. Zenginler kendilerini korutmak için paralı adam tutarlar. Bu paralı adamlar bir zaman gelir. Kendilerine çalışmak için. Örgütlenirler. Böylelikle terör örgütleri doğar. Müslüman ülkelerden terör örgütlerinin çok çıkmasının sebebi de bundan dolayıdır.

Bu petrol zengini olan ülkeler. Belli başlı bazı ülkelerin güdümündedir. Amerika, Rusya, İngiltere gibi ülkelerle iş birliği yaparlar. Teknolojiyi bunlardan satın alırlar. Suudi Arabistan, Katar gibi ülkeler kendi vatandaşlarında asker yapma yerine. Yabancı ülkelerden paralı askerler ithal ederler. Sebebi gayet açıktır. Kendi vatandaşına güvenleri yoktur. Çünkü vatandaş ile devlet arasında büyük uçurum vardır. Birisi saraylarda yaşarken, birileri de sefalet içersinde yaşarlar.

Şimdi mezhepçilik olduğu için. Ben senden daha iyi Müslüman´ım diye Müslüman Müslüman´ı öldürüyor. Birisi tekbir getiriyor öldürüyor. Diğeri de tekbir getirerek ölüyor. Bu öldürenlere Müslüman dahi denmez. Çünkü öldürmek iki durumda vaciptir. Birisi Allaha için. İkincisi vatan toprağını korumak içindir. Sebepsiz yere adam öldürmek yoktur. Sebepsiz yere bir kişiyi öldürmek bütün insanları öldürmekler eş değerdedir. Bir kişiyi ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmakla eş değerdedir. Bunu bile bile insanları yok yere işkence ederek öldürmek. İnsanlık dışı bir davranıştır. Müslüman ülkelerinde insana değer verilmediği için. Suriye den kaçan insanlar neden bir Müslüman ülkeye gitmiyor da? Hıristiyan bir ülkeye gitmek için hayatları ortaya koyuyorlar? Çünkü Müslüman ülkeler bunları kabul etmiyor. Etseler dahi insanca bir yaşam olmayacağı içindir ki mülteci olarak hiçbir Müslüman ülkeye gitmeye dahi çabalamıyorlar. Biliyorlar ki o Müslüman ülkeler kabul etmeyecektir. Hani Müslüman Müslüman´ın kardeşi idi? Hani düşkünlere hardım etmek vardı? Acizleri korumak vardı?  Hani Müslümanlar arasında yardımlaşma vardı? Bunların hepsi sözde kalıyor. Laf çok! Amma icraat yok. Böyle Müslümanlık olmaz. Ege denizi yüzlerce Müslüman´a mezar oldu. Nerede kaldı Müslümanlık? Bu duruma insanlık ayıbı diyorlar. Hıristiyan ülkelerin bunda hiçbir günahı yoktur. Bu Müslüman ülkelerin ayıbıdır. Hadi ege denizinde bir oldu, iki oldu. Müslüman ülkelerin kapıların açması gerekirdi. Hiçbir Müslüman ülkenin kılı bile kıpırdamadı. Bu Müslüman ülkelerin insanlığa karşı duyarsızlığıdır. Ege denizinde can veren subyen çocukların hayatlarını kaybetmelerinin tek sorumlusu Müslüman ülkelerdir.

Biz Türkiye olarak gerekeni yaptık. Fakat bizim bu yaptığımız iyiliği suiistimal edenler olmadı mı? Oldu! Sığınmacıların aralarına karışıp ülkemize giren, birçok kötü niyetliler oldu. Bir Müslüman, Müslüman bir ülkeye gitmeyi tercih etmiyor. Hıristiyan bir ülkeye gitmeyi tercih ediyor. Bu hattı zatında Müslümanlık için utanılacak bir durumdur. Arap ülkeleri Müslümanlığı yozlaştırdılar. Müslüman gibi davranmıyorlar. Saraylarında zevki sefa içerisinde yaşamanın Müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur. O kral beyler Müslümanlığa hizmet ettiklerini zannediyorlar. Müslümanlığa hizmet böyle olmaz. Adaletli olmaları gerekir. Peygamber efendimiz. ?Komşusu aç yatarken. Tok yatanlar bizden değildir? demiştir. Allahın verdiği nimetle zengin olacaksın. Allahın emirlerine uymayacaksın. Ne imiş kralmış. İşte tek adamın yönetiminde olan ülkelerin halini görüyorsunuz. Kral ne derse o oluyor. Demokrasinin, laikliğin, özgürlüğün olmadığı ülkeler bize ibret olmalıdır. Kendimize ona göre çeki düzen vermeliyiz. Nasihat değil! Örnekler önemlidir. İşte örnekler gözümüzün önünde. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 02- 2016. Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31