Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MUHALEFETİN İŞİ ZOR

MUHALEFETİN İŞİ ZOR


 

Mecliste muhalefetin işi çok zor gözüküyor. Yürütmenin başı olan başbakan Ahmet Davutoğlu muhalefeti her fırsatta eleştiri bombardımanına tutuyor. Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken başbakandan daha fazla muhalefeti eleştiriyor. O kadar çok işin içerside ki meclisin işine bile karışıyor. Meclisten görüşülen güvenlik yasası için muhalefeti başbakandan daha çok eleştiriyor. Bilmeyen birisi cumhurbaşkanını ve başbakanın konuşmalarını dinlese başbakanın Tayyip Erdoğan olduğunu söyler. Millet olarak biz cumhurbaşkanının işlere bu kadar müdahil olduğunu şimdiye kadar hiç görmedik. Hele cumhurbaşkanının muhalefet partilerini eleştirmesine hiçte alışık değiliz. Meclisten çıkarılan yasaya müdahale edildiğini hiç görmedik. Tayyip Erdoğan sanki cumhurbaşkanını değil. Özlemini çektikleri başkanlık sisteminin provasını yapıyor. Her gün bir yerlerde toplantıya katılıyor. Başkanlık sistemini anlatıyor. AKP için oy istiyor. Vatandaştan 400 milletvekili istiyor. Eski cumhurbaşkanı Abdullah Güle dahi göndermede bulunuyor. Ahmet Davutoğlu şah Süleyman türbesinin nakli için cumhurbaşkanımız emir verdi. Emri genelkurmaya aktardım. Hazırlıklarını yapmaların söyledim” diyor. Hattı zatında bu türbenin naklinin mecliste görüşülmesi gerekirdi. Yine bir AKP klasiği yaşadık. Ben yaparsam olur. Ben yaptım oldu. Durumu uygulanmıştır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu şah Süleyman türbesinin nakli için. Dünya bize gıbde ile bakıyor” diyor. Dünyada bunun bir örneği yok ki gıpde ile baksınlar. Dışarıda başka bir ülkenin topraklarında toprağı olan bütün ülkeler. O topraklarını korumuşlar. Başbakan bütün vatandaşlarımızın canı bizim için çok önemlidir. Oradaki askerlerimizi tehlikeye atamayız” diyor. Açıkçası oradaki askerlerimizi koruyamayacağımızı anladık. Onların can güvenliğini korumak için türbenin yerini değiştirdik diyor. Eğer bu ülke oradaki askerlerin güvenliğini koruyamıyorsa yazıklar olsun bizim gibi büyük devlete. Esat dahi madem koruyamıyorlar. Biz korurduk diyor. Düşman ilan ettiğimiz Esat bile biz korurduk diyor. Başında bu kadar dert varken. Bunu söylemesi bana çok manidar geldi.

Bu AKP'lileri anlamak hakikaten çok zor, geçmişle ne alıp veremedikleri var anlamak mümkün değil. AKP Balıkesir milletvekili Tülay Babucçu sanki cumhuriyet kurulmadan önce yaşamış gibi. Cumhuriyeti kötülüyor. 90 yıllık reklam arası bitti diyor. Arkasından sözümün arkasındayım. 2023 de bu film gösterine girecek” diyerek. Cumhuriyeti kaldıracaklarını dillendiriyor. Şimdide bu ülkeye iyisi ile kötüsü ile hizmet etmiş olan. Ölmüş bir devlet adamına yakışıksız şeyler söylüyor. Milletvekili olabilmek için birilerine şirin gözükmeye çalışıyor.

Bazı aday adayları da Tayyip Erdoğan'ı yüceltmek için şirk işlemeyi dahi göze alıyorlar. Müslüman inançlı birisinin söyleyemeyeceği sözler sarf ediyorlar. Şahsi menfaatleri için kendilerini ateşe atmaktan dahi çekinmiyorlar. Bu söylemler seçimlerde nasıl yankı bulacak göreceğiz. Bu söylemleri inançlı seçmelerin kabul edeceğini zannetmiyorum. Ölmüş bir devlet adamı için. Yakışıksız söz söylenmesini sağduyu sahibi bir kişinin kabul etmesi mümkün değil. Her nedense bu gibi söylemler. Bundan önceki iktidarlar zamanında hiçbir zaman söylenmemiştir. Yalnız bu iktidar zamanında söylenmeye başlamıştır. Bu partinin içersinde hiç sağduyu sahibi olan yok mudur? Bir babayiğit çıkıp da sen bunları nasıl söylersin diyemiyor mu? Bu kadar mı? Korkuyorlar! Korkunun ecele hiç faydası olmamıştır. Bundan sonrada olmaz.

Bu seçim döneminin çok gergin geçeceği daha bu günden bellidir. Cumhurbaşkanı mitingler yapacaktır. Bu mitingleri eleştirenler ben beni cumhurbaşkanı seçen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu benim hakkım diyecektir. Başkanlık sisteminde girecek, paralel yapıl ile devam edecek. Muhalefetle çıkacaktır. Muhalefeti nasıl eleştireceği bellidir. Paralelcilerle birlikteler, Esat'ın yanında yer aldılar. Terör örgütü ile birlikte hareket ediyorlar. Buna benzer eleştiriler yapacaktır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da aynen cumhurbaşkanının söylediklerini dile getirecektir. Muhalefet cumhurbaşkanının söylediklerine ve başbakanın söylediklerine cevap vermekten seçmene kendisini anlatamayacaktır. Onun için bu seçimlerde muhalefetin iş çok zor olacağa benziyor. Çift taraflı saldırıyı önlemekte zorlanacaktır. Saygılarımla.

                                                                            28 – 02 -2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55