Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


Muhalefetin ateşi çok yüksek

Seçimlerde halkın karşısında ateşi çok yüksek


Seçimlerde halkın karşısında ateşi çok yüksek olan muhalefet bu ateşin yüksekliği ile. Öyle sallamalar salladı ki. Oy vermeyeceklerin dahi oylarını aldılar. Astılar, kestiler dünyanın diğer ucuna da gitsen seni getirip yüce divana göndereceğim diyenler. Yaptıkları yolsuzluğun hesabını soracağım. Hortumlarını keseceğim diyen mi ararsınız? Meydanları geniş buldular ha bire salladılar. Bir söz vardır. Atma recep din kardeşiyiz derler. Öyle attılar ki bayramlarda cebimize para bile koydular. Aç tavuk kendisini mısır ambarında görürmüş. Muhalefette kendisini iktidarda görmeye başladı. Seçim sonuçları belli oldu. Daha o gün ana muhalefet görevi yapmaya hazırız sözlerini duyduk. Bu sözler şaka gibi geldi.  Hesap sormayan namerttir diyen sayın lider. Birden ana muhalefet görevine talip oldu.Ortada daha ne olacağı belli olmayan bir durumda kendisine görev biçen Bahçelinin ateşi birden düşmüş.  Bahçeli bizim kırmızıçizgilerimiz var. Biz bu çizgilerin dışına çıkmayız. Diyerek koalisyon kapılarını kapattı. Seçim propaganda sürecinde millete verdiği vaatler bir anda unutuldu. Sanki böyle şeyler söylenmemiş gibi hareket etmesinin sebebini siyasetçi oluşuna bağlamak gerekiyor. Ne diyorlar? Siyasetçinin sözüne, kışın güneşine ve kadının işvelisine güven olmaz derler. Bu sözün doğruluğunu bu günkü muhalefet liderleri kanıtlamış oldu. Bahçeli ?HDP´yi yok sayıyoruz. O taraf fulü? diyor.Demokrasilerde her fikrin mecliste temsil edilmesi istenir. Sayın Bahçeli şunu iyi bilmelidir. Bu gün HDP barajı aşamamış olsaydı. AKP tek başına iktidar idi. Şimdi koalisyon falan konuşulmuyordu. Ne konuşuluyor olurdu biliyor musunuz Sayın Bahçeli?  Başkanlık sistemi konuşuluyor olunurdu. Seçmen size altın tepside tarihi bir fırsat verdi. Siz bu fırsatı değerlendiremediniz. Seçmen bize ana muhalefet görevi verdi diye. Bir kenara çekilmeniz sorumlulukta kaçmaktır. Taşın altına elinizi sokmaktan imtina etmeniz af edilir bir olay değildir. Milletin ve partililerin güvenini kaybeden bir liderin o makamda oturmaması gerekir.

HDP ve CHP ile genelde bazı konularda MHP´nin de birleştiği konular var. Mesela 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayına adı karışan bakanların yüce divana gönderilmesi konusu üç partinin de meydanlarda vatandaşa verilen vaatlerin başında geliyor. AKP´nin çıkardığı anti demokratik kanunların iptal edilmesi de üç partinin vaatleri arasında.  Seçim kanununun değiştirilmesi ve barajın düşürülmesi müşterek üç partinin isteğidir. Hatay da ki Tır konusunun aydınlatılması vatandaşın bu üç partiden beklediği olaylardandır.  HSYK´nın yapısının değiştirilmesi, yargının bağımsız hale getirilmesi de bu üç partinin müşterek istekleri arasındadır.  Daha birçok konuda vatandaşa verdikleri vaatler vardır. Bu üç partinin ekonomi yönünden vatandaşa verdiği vaatlerde var. Her üç partide asgari ücretin artırılacağını meydanlarda her gün günün konusu ettiler. Bayramdalar da birer maaş ikramiye verileceği de verilen vaatler arsında idi. Bu kadar müşterekte birleştikleri konular varken. Bu üç partinin koalisyon kuramaması kabul edilir bir olay değildir. Vatandaş bu üç partiye bizi AKP´den kurtarın diye bu oyları vermiştir. Vatandaş bunu istiyor. Ayrıca yukarıdaki müşterekte birleştikleri bu kadar olay varken. Ve vatandaşa yolsuzlukların hesabını soracağız vadinde bulunulmuş iken. Bunları unutuyorlar birlikte koalisyon kurmuyorlar. Bu üçlü koalisyonu bozan MHP oluyor. ?HDP ile bir aradan olmam? diyor. HDP ?beni hükümete almayın ben sizi dışarıdan destekleyeyim? diyor. Bu sözü görmezlikten ve duymazlıktan geliyorlar. Vatandaş size AKP´yi iktidar yapmayın diyor. Siz muhalefet olarak mesuliyet ve sorumluluk alıp da koalisyon kuramıyorsunuz.

Yarın seçimlerde muhalefet için AKP´nin diyeceklerini ben size şimdiden söyleyeyim. Ben size demedi mi? İki kazı güdemezler diye. İşte gördünüz bir araya gelip de koalisyonu kuramadılar. Bunlar beceriksiz. Bunlar bu ülkeyi yönetemezler demedim mi? Şimdi sizden ne yüzle oy istiyorlar? Bu beceriksizlere oy verecek misiniz? Diyeceklerdir.  Bu sözlere söyleyecek bir sözünüz olacak mıdır? Yoksa doğru söze hacı emmin ne desin deyip. Başınızı önünüze mi eğeceksiniz?  Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                             28 ? 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31