Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MUHALEFET TAYYİPTEN KURTULMANIN YOLUNU BULMUŞ

MUHALEFET TAYYİPTEN KURTULMANIN YOLUNU BULMUŞ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Muhalefet Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olup köşke çıkarsa AKP’nin biteceğini. Böylelikle de Tayyip Erdoğan’dan kurtulacaklarını zannediyorlar. Turgut Özal cumhurbaşkanı oldu partisi bitti. Süleyman Demirel cumhurbaşkanı oldu partisi bitti. Tayyip Erdoğan’da köşke çıkınca partisinin biteceğini zannediyorlar. Özal ve Demirel köşke çıktılar. Yalnız cumhurbaşkanlığı yaptılar. Erdoğan köşke çıktığında hem cumhurbaşkanı, hem AKP’nin genel başkanı, hem de başbakan olarak köşkte oturacak. Siz kurtulacağınızı zannederken Türkiye cumhuriyetinin tek yetkilisi olacak.

AKP gurup başkanı Canipli “artık parlamenter sistem bitecek” diyor. Muhalefet Tayyip’ten kurtulma hesapları yapadursun. Ülkeyi tek adamın yönetimine bırakacaklar. Bu nasıl bir gaflettir ki bu durumu idrak edemiyorlar. MHP genel başkanı kendi partimiz den aday çıkaracağız diyor. MHP % 15 oy oranı ile % 45 oy oranı olan AKP’nin karşısına cumhurbaşkanı adayı çıkaracak ise. Cumhurbaşkanlığı makamını altın tepsi de Tayyip Erdoğan’a sumak demektir. Şayet böyle bir durum olursa Abdullah Gül’e ikram ettiği cumhurbaşkanlığını bu seferde Tayyip Erdoğan’a ikram etmiş olacaktır. Ülkenin tek adam yönetimine geçmesinin tek sorumlusu MHP olacaktır.

Gelelim CHP’ye ana muhalefet partisi olarak şimdiye kadar cumhurbaşkanlığı seçiminin neler getirip. Neler götüreceğini irdeleyip. Bir karar vermeli idi. Meclisteki diğer partilerle diyaloga geçip. Milletten kabul görecek bir aday üzerinde anlaşıp. AKP’nin karşısına tek bir adayla çıkmaları gerekirdi.  Seçimlere 70 gün gibi bir zaman kaldı. Bu işler aceleye gelmez. Bu aday arayışını 6-7 ay önceden belirlemeleri gerekirdi.  Bu saatten sonra belirlenecek aday ne zaman kendisini vatandaşa tanıtacak. Tayyip’in bir senedir cumhurbaşkanlığı konuşuluyor. Vatandaşın kafasında Tayyip’in cumhurbaşkanı adayı olacağı yer etti. Muhalefet cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceklerini dahi belirlemiş değil. “Acele işe şeytan karışır” derler. Acele yapılan işten hayır gelmez. Mutlaka bir eksiklik olur. Muhalefetin işi böyle, saldım çayıra Mevla’m kayıra.  Samimi söylüyorum muhalefet ne yaptıklarını kendileri de bilmiyorlar. CHP % 27 MHP % 15= % 42 iki partinin oy oranı dahi AKP’nin % 45 oy oranına yetişmiyor. Bu tabloyu önlerine alıp düşünmüyorlar. Kendi adayımızı çıkaracağız diyorlar. Buyurun çıkarı sayın muhalefet liderleri. Olacağı ben söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı seçiminde katılımın çok düşük olmasını sağlarsınız. Bu bir! Mahalli seçimlerde aldığınız oy oranını bulamazsınız, bu iki! 2015 genel seçimlerinde oy kaybedersiniz, buda üç! Ayrıca bu ülkeyi kaderine terk etmiş olursunuz. Kendi elinizle cumhurbaşkanlığı Tayyip Erdoğan’a teslim edecek olursanız. 2015 genel seçimlerinde vatandaşa söyleyecek hiçbir sözünüz olmayacaktır.

Birlik olup bir aday çıkardığınız takdirde sorumluluktan kurtulursunuz. Ne yapalım elimizden geleni yaptık diyebilirsiniz. Şayet acele edip muhalefet olarak müşterek bir aday çıkaracak olurlarsa. İki partinin ortaklaşa gösterdikleri adayın arkasında da dururlarsa iktidarın adayı ile şanslar eşitlenir. Çünkü AKP’nin küskünleri ve meclis dışındaki partilerin oyları ile şans muhalefet tarafına döner. Bu arada BDP’nin durumu belirsizliğini koruyor. BDP Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına olumsuz tavır korsa muhalefetin adayının şansı artar.

Tayyip Cumhurbaşkanı seçildiğinde anayasayı değiştire bilmek için. Dar bölge seçim sistemini istiyor. Bu dar bölge seçim sistemi AKP’ye çok avantaj sağlayacaktır. 2015 genel seçimlerinde belki de anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluğa dahi erişebilir. Onun için bu dar bölge seçim sisteminin meclisten çıkmasını muhalefet önlemelidir. Gerekirse meclisi terk edip sineyi millete dönmelidirler. Bu dönemde bu dar bölge seçim sistemi doğrudan doğruya AKP’nin işine yarayacaktır. Bu sistemi şimdi getirmesinin anlamı da budur.

Tayyip Erdoğan köşke çıktığında tek yetkili olacaktır. Bunun alt yapısı MİT yasasın da yapılan değişikliklerle hazırlanmıştır. “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz”  denilmişti. İşte o zaman bu tren istenilen istasyona gelmiş olacak. Güle güle demokrasi diye el sallarız. Daha çok şeyin arkasından baka kalırız. Uyan muhalefet! Bu gaflet uykusunu bir an önce üzerlerinden atmaları gerekir. Tayyip’ten kurtulmanın yolu düşündüğünüz yol değildir. MHP aklını başına toplayıp, kendi adayımızı çıkaracağız söylemini bırakmalıdır. Yoksa bütün vebal MHP’nin üzerine yıkılacaktır. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmak için meydanlarda. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                      27 – 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55