Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MOSKOVA MUTABAKATI

MOSKOVA MUTABAKATI


Rusya ile Moskova mutabakatı yapıldı.  Ateş kes ilan edildi. Bu mutabakatın sağlıklı ve Türkiye’nin lehine olacağına inanan var mı? Ben inanmıyorum. Daha önce yine kontrolü Rusya da olan bir ateş kes antlaşması yapıldı mı? Buna İran da müdahil olmuştu. Ve bu ateşkesin kontrolü Rusya da idi. Bu ateş kes anlaşmasını bozan Rusya olmadı mı?

Esat güçlerini İDLİB’E yönlendiren Rusya değil miydi? Ve Esat güçlerine destek veren Rusya değil miydi? Bu ateş kesi İran da kabul etmemiş miydi? Esat güçleri saldırıya geçtiğin de İran ne dedi? Esat topraklarını savunuyor demedi mi? İran ve Rusya’nın Esat’ı desteklediğini bile bile bunlarla ateş kes anlaşmasın yaptık. Sonra ne oldu? Rusya kendisi bizim birliğimizi vurdu. 34 şehit dendi. Buna inanan olmadı. Çünkü şehit sayısının daha çok olduğu iddia edildi. Rusya yaptığı saldırı için ne dedi?

Sizin orada birliğinizin olduğunu bilmiyorduk demedi mi? İktidar ne yaptı? Bunları unuttu. Rusya ile Moskova ateş kes mutabakat yaptı.  Düşmanımızın dostu olan birisi ile mutabakat yapılır mı? Buna insan nasıl güvenir?  Bombalı bir saldırı oldu. Bir askerimiz şehit oldu. Yarlılarımız da var. Bu bombalı saldırıyı YPG yaptı dediler. Ateş kesten Rusya sorumlu değil mi? Rusya YPG ve PYD’ye ateş kesi bozacak bir eylemin içerisinde olmayın diyemedi mi? Çünkü bu örgütlere Rusya’nın sıcak baktığı bilinmiyor mu? Bu örgütlerin Rusya da büroları var. Sıcak bakmamış olsalar bürolarını açtırırlar mı?

Daha önceki ateş keste Rus generalin bu terör örgütleri ile bayrak değişimi yaptığının Fotoğrafları basına yansıdı. Geçmiş olaylar dan hiç ders alamdan Rusya ile mutabakat yapıldı. Ve bu Mutabakat görüşmelerinde Tayyip Erdoğan’ın Esat’la görüşüldü mü? Dediği ekranlara yansıdı. Bundan ne anladınız? Bu yapılan mutabakatın kazananı Rusya ile Esat olmuştur. Düşmanımızın dostu ile mutabakat yapmış olduk. Şimdi Rus askerleri ile Türk askerleri birlikte devriye görevi yapacaklar. Kime karşı?

Esat güçlerine karşı değil mi? Esat güçlerinin kontrolü kimde? Rusya da değil mi? Tam bir tavşana kaç tazıya tut politikası değil mi? Rus askerleri işlerine geldiği gibi devriye görevi yapacaklar. Burada devriye görevi yapacak olanların tarafsız olması gerekir. NATO genel sekreteri Türkiye’nin yanındayız diyor. O zaman NATO üyesi devletlerden devriye görevi yapacak bir birlik oluşturulsun. Bunu söylüyorum da! NATO üyesi devletlerin içerisinde bu görevi laiki ile yapacak birileri var ‘mı?

Çünkü Türkiye’nin dostu olan devlet kalmadı. Rusya bir müddet bu yapılan Moskova mutabakatına uygun hareket eder. Taşları yelerine yerleştirir. Düzenini kurar ondan sonra. Esat’ın lehine olacak bir program yapılır. Rusya ateş kes mutabakatını kendisi bozar. Ondan sonra yapılacak olan.  Esat ile yapılacak anlaşmak olacaktır. Rusya ya benim zerre kadar güvenim kalmadı. Rusya’nın artık Türkiye’den alacağı kalmadı. Düşürülen uçağın intikamını misli ile aldı. Elektrik santralinin yapımını aldı.

S- 400 füzelerini sattı daha ne istesin ki? Bir insan düşmanının dostu ile hiçbir zaman dostluk kurmaz. Bunların sebebi dış politikada uygulanan yanlış politikalardır. Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde şöyle dedi. “Bizi Suriye halkı çağırdı” dedi. Suriye halkımı çağırdı?

Yoksa Özgür Suriye ordusu (ÖSO) Esat’a karşı isyan edince. Obama “biz Suriye’nin başında Esat’ı istemiyoruz. Bize yardım edin” demesine karşımı Suriye ile aramızı bozduk. Bu istek kabul edildiğinin hemen arkasından ÖSO Hataya gelmedi mi? Suriye ile aramız böyle bozuldu. Ve bu günlere gelindi. Şimdi ÖSO elimizde kaldı. Esat ile yapılacak anlaşmada problem olacak olan bu ÖSO dur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Tük milliyetçisiyim diyene! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜMDİYENE  14-03- 2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55