Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Mırız´ın basın toplantısı izlenimleri

Mırız´ın basın toplantısı izlenimleri


Erdek Belediye Meclisi üyesi Ceyhun Mırız´ın basın toplantısını izliyorum. Rahat ve kendine güven yerine değil, konuşmasına öfke hakim. Kendine göre Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´yı eleştiriyor. Onun görüşüdür, dinler, gerekli bölümlerini gazeteci olarak değerlendiririz.

Toplantının sonunda bir gazeteci, Mırız´a, ?Valilik, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya Bartholomeos´un Erdek ayinleri ile ilgili soruşturma açmış. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?? diye soruyor. Mırız da başlıyor, Bartholomeos´un, Erdek´te ayin yapmasının yanlış olduğunu anlatmaya. Dayanamayıp, ?Bartholomeos´u, Erdek´e Hüseyin Sarı getirmiyor. İçişleri Bakanlığı´nın izniyle geliyor? deyince Mırız, şaşırıyor ve ?Bilmiyorum? diyerek bocalamaya başlıyor. ?Savunması sosyal medyadaki hesabında var? diyorum, ?görmedim? yanıtını alıyorum. Bu sırada basın toplantısında bulunan AKP Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, bence çok gereksiz bir şekilde, ?Tamam da belediye başkanı, içinde bulunduğumuz şu günlerde, İslamiyet adına ne yapıyor? Kime, ne yardım yapıyor?? diyor.

Şimdi, şu konunun altını bir daha çizelim.

Basın toplantısını düzenleyen kişi, çok hazırlıklı olmalı. En azından, Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un, Erdek Kirazlı Manastır´da yaptığı ayinlerin izninin İçişleri Bakanlığı´ndan verildiğini bilmeli, ayin günü Balıkesir Valiliği´nin, orada polis ve jandarmaya sıkı önlemler aldırdığını görebilmeli. Tabii, konuyu saptırmak isteyen yanlı gazeteciler de. Konunun, Hüseyin Sarı´yla ne ilgisi var?

Gelelim, Kemal Kayan´ın sözlerine.

Sarı´nın veya belediyenin, Ramazan ayında kime, nasıl yardım ettiğini nereden biliyor? Zaten bu işlerin gizli olması gerekir, dinimize göre. Dinin de asla siyaset malzemesi yapılmaması gerekir.

Bir başka önemli konuda da şu:

Ceyhun Mırız´ın, basın toplantısında, sevdiğim bazı gazeteci kardeşlerime tavrı hoşuma gitmedi. Mırız, basın toplantısının tamamının görüntüye alınmasını istiyor. Bu nedenle gazeteci kardeşlerime, ?Neden hazırlıksız geliyorsunuz?? gibi sitemkâr sözler söyledi, sanki sahibi olduğu bir medya kuruluşu gibi!

Bu arada gazetecilere, ?Sarı, sosyal medya hesabından şöyle demiş, böyle yazmış. Belediye başkanına yakışır mı? Neden onu eleştirmiyorsunuz?? gibi bir şeyler söylüyor. Sayın Mırız, bize işimizi öğretmemeli. Sosyal medya paylaşımları, kişileri bağlar. Hüseyin Sarı, bu paylaşımların altına ?Belediye Başkanı´ imzasını koymuyor ki! Bize ne? Eğer yasa dışı ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeyse, yargıya başvurursunuz?

Ceyhun Mırız, artık paranın gücüyle her şeyi yapabileceğini düşünmekten bence vazgeçmeli ve önemli olanın, halkın gönlüne girebilmek olduğunu görebilmeli. Tabii, bu da kolay bir iş değil. İçten ve doğal olmayı gerektiriyor. Zorlamayla bu iş olmaz!

Selma Bartan
4.06.2018 12:28:29
Sn. Balıkçı, doğruları gereken kişilerin gözüne sokan, söylenmesi gereken sözleri ortaya koyan yazınız için çok teşekkürler. Kaleminize ve yüreğinize sağlık, tebrikler. Saygılarımla, Selma Bartan

Selma Bartan
4.06.2018 12:38:35
Sn. Balıkçı, doğruları harika bir şekilde anlatan bu güzel yazı için tebrik ederim. Kaleminize ve yüreğinize sağlık. Saygılarımla, Selma Bartan

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55