Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİYETÇİ OYLAR NEREYE

MİLLİYETÇİ OYLAR NEREYE


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde milliyetçi oylar nereye gidecek? Psikolojik bir savaş yapılıyor. Tayyip Erdoğan yaptırdıkları bir anketi açıklıyor. Kendi oylarının % 56 olduğunu dillendiriyor. Bu psikolojik bir olaydır. Milliyetçilerin sandık başına gitmemeleri yönünde etkilemektir. Nasıl olsa benim verdiğim oy bir işe yaramayacak. Oy kullansam da benim oyumun bir değeri olmayacak. Tayyip yine kazanacak hissine kapılmaları için ortaya atılmış bir anket neticesidir. Ayrıca MHP tabanı rahatsız devşirme bir adaya oy vermek istemiyorlar. İntibasını yaymaktır. CHP tabanı içinde ayni şeyleri söylüyor. Kendi partisinin gurup toplantısında kendi milletvekillerine neden sitem ediyor? Çünkü kendi tabanında çatlaklar başladı. Bizim karşımızda bütün partiler birleşti. Bunlardan bir şey olmaz diye daha şimdiden. Türk halkını bölüyor.

Bu meclis dışındaki partilerin seçmenini küçümsüyor. Cemaatle birlik olmakla suçluyor. Senelerce cemaatle can ciğer kuzu sarması olduklarını, birlikte kumpas kurduklarını unutuyorlar. Benim düşmanım olan sizinde düşmanınız olmalı diye ver yansın ediyor. Bu meclis dışındaki partilerin üç tanesi daha ilk baştan CHP ve MHP’ni gösterdiği adaya oy vereceklerini beyan ettiler. Şimdi destekleyen parti sayısı 10 oldu. Zaman içesin de Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını ve seçmene yaklaşımını izlediler kararlarını ondan sonra verdiler.

Milliyetçilerin oylarını alabilmek için. Milliyetçi söylemler ağızlarından çıkmaya başladı. Hani siz her türlü milliyetçiliği ayaklarınızın altına almıştınız? Milliyetçiliği ayaklarının altına alan birisi milliyetçilerden nasıl oy bekler. Bayrak indirme olayını bakın Tayyip Erdoğan nasıl kullanıyor. İstanbul ve Antalya da bayrak indirme olayları oldu. “ Bayrak indirenleri indirdik. Bir daha bu işe tevessül edemezler” diyor. İstanbul ve Antalya da ki olayın failleri ayağından vurularak bayrak direğinden indirildi. Esas olan Diyarbakır da olan olay önemlidir. Neden ona müdahale dahi edilmedi? Hem de ikinci hava taktik komutanlığının önündeki direkten indirildi. Buradan bayrağın indirilmesinin anlamı başkadır. Oradaki bayağın indiren terör örgütünün kahramanı olmuştur.  Ordunun hasiyeti, şerefi beş paralık edilmiştir. İşte onun için diğer yerlerdeki bayrak indirmeye teşebbüs edenlerin indirilmesinin hiçbir anlamı yoktur.

Devletin doğuda olmadığı ve her şeyin PKK’nın kontrolün de olduğu. Her şeyin bittiğinin göstergesidir. Gazetelerde yer aldı. Poşulu yüzler kapalı PKK militanlar. Askerlerin 50 metre önünde Öcalan posteri ve PKK paçavrasını dikiyor. Askerde seyrediyor. Bunun anlamını çok iyi analiz etmek gerekir. Bir defa bu olay askerle alay etmektir. Askerin gururu ve onuru ile oynamaktır. Esas olan da yakında bu Öcalan ve bu bayrağa selam duracaksınız demektir. Tek devlet diyenler. Öcalan bizim kuracağımız devletin başkanı olacak sizde ona selam duracaksınız demektir. Demek ki doğuda Kürdistan kurulacak. Tek devlet değil çift devlet olacak. Tek bayrak diyenlere ise şunu belirtiyorlar. Kurduğumuz devletin bayrağı bu PKK bayrağı olacak. Nasıl Türk bayrağına selam duruyorsanız bu bayrağa da Selma duracaksınız demektir.

Ey milliyetçiler milliyetçi söylemlere inanmayın işte olay meydanda. Bu ülke demokrasi mücadelesi vererek bu günlere geldi. Tak adamlık rejiminden kurtulmak için çok mücadele verildi. Çok şehitler verildi. Özgürlük için Çanakkale ve kurtuluş savaşları verildi. Bunları bir kalemde silecek olanlara rağbet etmek. Şehitlerimize ihanet etmektir. Atalarımızın kemiklerini sızlatmaktır. Önümüzde iki yol var. Birisi ülkeyi karanlığa götürecek yoldur. Başını Tayyip Erdoğan çekmektedir. İkinci yol ise ülkeyi aydınlığa çıkaracak yoldur. Bunun başını da Ekmeledin İhsanoğulu çekmektedir.

Bir tarafta ben her şeyden sorumlu olacağım. Her şey benden sorulacak tek yetkili ben olacağım diyen. Ülkenin vatandaşlarını ayrıştıran ve ırkçılığı öne çıkaran Tayyip Erdoğan var. Ben parlamenter rejimden yanayım. Tek adamlığı asla kabul etmeyeceğim. Ayrıştırılan milleti birleştireceğim. Aldığım oyun cumhurbaşkanı değil milletin cumhurbaşkanı olacağım diyen. Ekmeleddin İhsanoğlu var.  10 Ağustostan oyunuzu ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek vermelisiniz. Son pişmanlık gideni geri getirmez. Referandumda yetmez ama yinede evet diyenler. Sonradan pişman oldular. Biz olayların buraya geleceğini düşünemedik dediler. Keşke oyumu vermeseydim demenin hiçbir anlamı olmayacaktır. Milliyetçiyim diyenler milliyetçilik sözle olmaz. Milliyetçilerin davasına sahip çıkmakla olur. Onun için bütün milliyetçiler tek çıkar yol olan aydınlık yolun adayı. Ekmeleddin İhsanoğlunda birleşmelidir. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL

    

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27