Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


Milletimizin başı sağ olsun...

Milletimizin başı sağ olsun...


33 Kahraman Mehmetçiğimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan alçak saldırı ile ilgili olarak yaşanan olaya baktığımızda son derece gizemli bir saldırı ile karşı karşıya kaldığımızı söylemek mümkün. 

 Özellikle İdlip bölgesinde uygulamaya çalışılan barış planının arka yüzüne baktığımızda bir tarafta Rusya’nın koruyup kolladığı rejim güçleri diğer yanda ise ılımlı muhalifler denilen unsurlarla birlikte hareket eden Türkiye’nin son günlerde içten içe neden çatışmaya başladıklarını anlamak gerçekten çok zor.

Özellikle Suriye’de mevcut silah ve elektronik teçhizatın sahibi olan Rusya’nın böylesine ağır bir saldırı olayından haberi olmaması son derece şaşırtıcı ve de cevaplandırılması zor bir soru olarak ortada duruyor.

 Acaba diyorum üç-dört gün önce İdlip güneyinde stratejik bir kasabanın muhalifler tarafından ele geçirilmesi sonrası işlerin karışması bu olayın gerçek sebebi olabilir mi?  Küçük bir ihtimal de olsa ben rejim güçlerinin bu kasabayı tekrar alabilmek adına Türk ordusuna dönük ciddi bir saldırıyla hem orduyu meşgul etmek hem de bu meşguliyet yoluyla Türkiye’nin muhaliflere olan desteğinin kesilerek muhalifleri kasabadan kolayca atabilmek düşüncesiyle bu alçak saldırıyı Rusya’nın bilgisi dışında planlamış olabilirler mi?  Zor ama imkânsızda olmadığını düşünüyorum.

       Gelelim bundan sonrasına; Türkiye sorunun başından beri işin içinde biliyorsunuz. Özellikle göçlerin önlenmesi, sınır güvenliği gibi kendini ilgilendiren konular için çaba harcarken zaman zaman ABD, zaman zaman da Rusya ile yakın temaslarda bulunmuştur. Bu mana da bölgede normal bir yaşamın kurulması amacıyla maddi ve manevi sorumluluklar almaktan hiç kaçınmamış elinden gelen her çeşit yardımı yapan bir devlet görüntüsü çizmiştir.

Ve geçen 10 yıla yakından baktığımızda sorunun çözümlenmesi noktasında Türkiye dışında kalan ABD, Rusya, Fransa, Almanya gibi gelişmiş ve zengin ülkeler söz vermiş olsalar da ellerini taşın altına koymadıkları gibi zaman zamanda, dün olduğu gibi Türkiye’ye ye zorluklar yaşatacak davranışlar içinde olmuşlar veya böylesi olaylara sessiz kalmışlar ve görünen o ki böyle kalmaya da devam edeceklerdir.

 Ne yazık ki Türkiye olarak işin içinde iyi niyetli bir taraf olarak gösterdiğimiz bunca çözüm önerileriniz de kabul de görmedik. Zaman zaman sırtımızı sıvazlayanlar olsa da çıkarları söz konusu olduğunda emperyal düşüncenin gereği olarak maalesef hiçbir devletin yardımını veya desteğini göremedik. Ve hatta bundan böyle göremeyeceğimizi de bilmemiz gerekiyor.

  Peki, ne yapmalıyız sorusuna gelince, Bu gün bu çok üzüntülü günlerimizde yapabilmek ne kadar mümkün olabilir çok da bilemem ama önümüzdeki günler de sakin kalarak Suriye sorununu sadece bizim katkılarımızla çözemeyeceğimizi artık iyi anlamamız gerekiyor. Bu güne kadar yaptığımız maddi ve manevi katkılarımızın bedelini çok ağır ödediğimizi, komşu olarak üstümüze düşen görevlerimizi fazlasıyla yaptığımıza inanarak yavaş yavaş elimizi Suriye üzerinden çekmemiz gerektiğini düşünüyorum.

    Kahraman şehitlerimize rahmet,kederli ailelerine ve ulusumuza sabırlar diliyorum..  

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55