Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MEZHEPÇİLİK KÖR KUYU GİBİDİR

MEZHEPÇİLİK KÖR KUYU GİBİDİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Terörizmle mezhepçiliğin bir biri ile hiçbir alakası olmaması gerekirken. Terör örgütleri kendilerine taraftar yarata bilmek için. Mezhepçiliği kullanıyorlar. Terörizm gayri meşru işleri kendilerine gelir kaynağı yapar. Kaçakçılık uyuşturuculuk bunların gelir kaynaklarının başında gelir. Neden?  Müslüman ülkelerde terörizm daha çok oluyor. Krallık ve diktatörlükle idare edilen ülkelerde terörizm daha çok olur. Mezheplerinde önder olabilmek anacıyla uğraşanlar. Bu terör örgütlerini kullanırlar. Böyle örgütler belli bir noktaya geldikten sonra kendi hesaplarına çalışmaya başlarlar. Bizim en büyük hatamız böyle örgütleri ülkemizde barındırmakla yaptık. Elkai denin ülkemizde örgütlenmesine göz yumduk. İstanbul da Sinagog ile İngiliz konsolosluğuna saldırı yaptılar.

IŞİD de Elkai de birlikte çalışıyordu. Sonra elkaide den koptu kendi başına çalışmaya başladı. Mezhepçiliğe bulaşmaları yerleşim yerlerine sahip olmak içindir. Alevi Sünni mezhepleri Müslüman olan mezheplerdir. Ne yazık ki bu mezhepçiliğe bizde bulaştık. Başbakan Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor, diye bas bas bağırıyordu. Hâlbuki ölende Müslüman, öldürende Müslüman, Müslümanlıkta öldürmek yoktur. Bu nasıl Müslümanlık? IŞİD’ın Irakta yaptığı katliamı gazetelerde görünce tüylerim ürperdi. İki sıra halinde insanları yatırmışlar. Kafalarına kurşun sıkıyorlar. Çaresiz kişileri öldürmek kolaydır. Müslümanlıkta öldürme Allah için, din için ve vatan toprağını korumak için vardır. Ne yaptı bu aleviler? Allah’ımı (tövbe hâşâ) inkâr etiler. Senin Allaha gösterdiğin saygıdan daha fazlasını gösteriyorlardır. Çünkü ben Alevilerin katliam yaptığını duymadım. Müslümanlıkta dört mezhep haktır. Birbirine üstünlükleri yoktur. Dinimi inkâr ettiler? Öyle bir iddiaları da yok. Ana mesele Müslümanlıktır. Mezhep ayrılığı, nasıl bugün partiler içinde ayrılık varsa mezhepçilikte böyle bir inanışın eseridir. Onlar hazreti Ali’yi önder görmüşler. Hazreti Muhammet’i inkârda etmiyorlar. Bu sebepten dolayı insan öldürmek yoktur. Allah ve din için öldürmüyorsunuz. Vatan toprağını korumak için öldürmek vardır. IŞİD vatan toprağını korumak içinde insan öldürüyor olması mümkün değil. Vatan topraklarını ellerinden almak için öldürüyorlar. Bunlar çıkar çatışmasından başka bir şey değildir.

Peygamber efendimiz (S.A.V) sebepsiz yere insan öldürmek. Bütün insanlığı öldürmek ile eş değerdedir, buyurmuşlardır. Bir insanı ölümden kurtarmak, bütün insanlığı ölümden kurtarmakla eş değerdedir, buyurmuşlardır. Yüzlerce insanın sıraya dizilip de öldürülmesini şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Onların çektiği ıstırabı düşüne biliyor musunuz? Öldüren şerefsizlerin sevenleri olduğu gibi, ölenlerinde sevenleri ve bekleyenleri vardır. Seni yaratan, onu da yaratmış. Sen öldüresin diye yaratmamış. Ayni durumda öldürenin olmayacağına kimse garanti veremez.

Sosyal medyada bir fotoğraf paylaşmışlar. IŞİD’ın Türk komutanı imiş. Rehinelerin hepsini öldüreceğiz demiş. Sen Türk olamazsın! Türküm deyip de Türk ismini kirletme. Türk milleti ecdadından kalma vicdanlıdır. Esir aldıklarını bırakın sizin gibi işkence etmeyi. Kendisi aç kalır esire yedirir. Doğuda bunun örneğini yaşadık. Soğuktan titreyen PKK militanına sırtındaki parkeyi çıkarıp vermiştir. Türk milleti sizin gibi soysuz değildir.

Suriye için uyguladığımız politika yüzünden. Başımıza bu bela sarıldı. Canavarı kendi elimizle besledik. Şimdi bize düşman oldular. Ne demişler? Besle kargayı oysun gözünü. Hayvanlar bile bakıcısına düşman olmaz. Amma teröristler menfaati olduğu yerde babalarını bile gözünü kırpmadan öldürür. Çünkü bunlar kanla beslenen yaratıklardır. Terörist demek ölüm makinesi demektir.

Teröriste hiçbir zaman güvenilmez. IŞİD da sınırlarımızı açtık gümrük kapılarından istedikleri zaman giriş çıkış yaptılar. Özek kişilere yapılan işlemlere tabi tutuldular. Kendi vatandaşımız girip çıkışlarda zorluklar yaşarken bunlar transit girip çıktılar. Hatta bir ara Gaziantep valisi böyle özel girip çıkışlardan rahatsız olmuştu. Özel girip çıkanların kimler olduğunu bilemiyoruz. PKK örgüt elemanları dahi özel giriş kapısını kullanıyor demişti. Gıda yardımı yaptık. Silah yardımı yaptık. Örgüt liderini Hatay devlet hastanesinde tedavisini yaptırdık. Bir acı kahvenin 40 yıl hatırı vardır derler. Teröristler için hiç bir şeyin hatırı olmaz. İktidarın yanlış dış politikaları yüzünden ülkemiz bataklığa doğru süratle sürükleniyor. Başbakan ABD ve BM devrede diyordu. Tahmin ediyorum kendi işinizi kendiniz halledin dedi. ABD Irak batağına askerini bir defa soktu. Şimdi askerini bu batağa sokacağını tahmin etmiyorum. Bu bataktan nasıl kurtuluruz bilemiyorum. İnşallah fazla zara görmeden bu bataktan kurtuluruz. Konsoloslukta rehin alınanlar için diplomatik pazarlıklar sürüyor. Taviz vermeye alışık olduğumuz için. Bunlara da taviz verir rehinelerimiz kurtarırız. Yalnız bu mezhep kavgası kolay kolay durulacağın benzemiyor. Çünkü nasıl kör kuyuyu doldurursunuz bir müddet sonra nasıl çökerse. Bu mezhepçilikte böyledir. Anlaşma sağlandı dersiniz birde bakarsınız bir yerlerden tekrar patlak verir. Temennim rehinelerimizn burnu kalmadan kurtulurlar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyet! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 -06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55