Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MEHMETÇİK YİNE SURİYE CEPHELERİNDE

MEHMETÇİK YİNE SURİYE CEPHELERİNDE


Suriye param parça edildi. Irak´ın toprak bütünlüğünün sağlanmasına özen gösterenler. Suriye´nin parçalanmasına çanak tuttular. Suriye de ne kadar terör örgütü varsa hepsi Suriye de bir araya geldiler. IŞİD, PKK, PYD ve YPG ile savaştığımız yetmedi. Şimdi birde El Nusra çıktı. İdlib El Nusra´nın kontrolünde Reyhanlı ilçemizle komşu durumunda. Neden? İdlib de giriliyor. El Nusra da bir terör örgütüdür. Bunlar yarın PYD ve YPG ile birleşirler. Bu işin şimdi ele alınmasının tek nedeni var. Kürdistan kurulduğunda Kürdistan´ın Akdeniz´e açılması demektir. Onun için İdlib gündeme alınmıştır. Nerede bizi Suriye bataklığına sokan ABD? Mehmetçik karadan özgür Suriye ordusu ile birlikte İdlib´i ele geçirmeye çalışacaklar. Rusya havadan destek verecek. Allah yardımcıları olsun. İdlib alındıktan sonra özgür Suriye ordusuna bırakılacak. Özgür Suriye ordusuna ne kadar güvenilir? Çünkü IŞID dan temizlenen yerlerde özgür Suriye ordusuna verildi. Fakat bazı iddialar var. Özgür Suriye ordusundan ayrılıp IŞİD da katılanların olduğu yönünde. Hatta İŞID dan alınan bazı köylerin para ile IŞİD da satıldığı yönünde. Onun için özgür Suriye ordusuna da güvenmemek gerekir. İdlib El Nusra dan temizlendikten sonra Reyhanlı ve Kilisin sınır komşusu olan Afrin´in de temizlenmesi gerekir. İşin birde karışıklık yönüne bakalım. İdlib´in üç tarafı Suriye´nin kontrolünde. Pekiyi Rusya Suriye´nin yanında yer almıyor mu? Suriye´nin bir numaralı destekçisi değil mi? Şimdi bizimler işbirliği yapıyor. Bu nasıl bir menfaat ilişkisidir böyle? İdlib alındıktan sonra sıra Afrin´e gelecek. Afrin PYD ve YPG´nin kontrolünde. PYD ve YPG´nin terör örgütü olmadığını iddia eden. Ve PYD ve YPG ye resmen her türlü desteği veren. Ve bu iki örgütle işbirliği yapan. Hatta benim kara kuvvetin diyen ABD karşımızda olacak. Bu durumda Rusya´nın tutumu ne olacak? Türkiye´yi ABD, PYD ve YPG ile baş başa mı bırakacak. Her iki olayda da olan Türkiye ye olacaktır. Yine ceremeyi Türk vatandaşları çekecektir. Hem maddi hem de manevi zararı Türk milleti ödeyecektir. İktidar vergilere zam yaptığı zaman buradan gelecek parayı savunmada kullanacağız demedi mi? Bunun anlamı savunmaya harcayacak para kalmadı. Bu vergi artışından gelen para ile savunmamızı sağlayacağız demektir. Paranın olmadığını şuradan anlayın. Bütçe açığı için borçlanma yetkisi istediler istedikleri borçlanma miktarı yetmedi. Borçlanma rakamını yukarı çektiler. Yılbaşında açığı kapatmak için iğneden ipliğe her şeye zam yapılacaktır. Referandumdan sonra ne dediler? Milletin milli gurularını okşamak için. Uçak gemisi yapacağız demediler mi? Hangi para ile bu uçak gemisi yapılacak sorarım sizler? Uçak gemisini yap işlet modeli ile de yaptırmak mümkün değil. Sırf milletin duyguları ile oynayarak onların kafalarında ki olumsuzlukları gidermektir.

Gelelim Devlet Bahçelinin Musul 82 Kerkük 83 bunlar neyi ifade ediyor biliyorsunuz. 82´ci ve 83´cü vilayetlerimiz. Şimdi başımıza Barzani´yi bela ettik. Sözde Irak merkezi hükümeti bizimle birlikte hareket edecekti. Hatta ordumuzla Irak ordusu sınırda müşterek tatbikat dahi yaptı. Şimdi Irak merkezi hükümeti çark etti. Türkiye´nin Başikan da ki birliğini geri çeksin dedi. Ya kardeşim sen bizim ordumuzla kendi orduna müşterek tatbikat yaptırmadın mı?  Devlet Bahçeli havanda su dövüyor. Bekâra karı boşamak çok kolaydır. Bu ordu bunun altından nasıl kalkacak hiç düşündün mü? Lafla peynir gemisi yürümez. İcraat gerekir. Böyle icraatı yerine getirebilmek için. Güçlü orduda harp gereçleri ile donatılmış ordu ile olur. Katarın korunması için Katara asker gönderildi. Irka Başikan da birlik var. Suriye de savaşan birliğimiz var. Sınırı koruyan ordu, içeride PKK ile savaşan ordu. Bunların hepsine savaş araç gereci lazım. Hadi bunları temin edildi diyelim. Musul ile Kerkük´ü bize bırakmazlar. Böyle bir şeye yeltenirsek, bütün devletler bizim karşımızda yer alır. Bunu hiç düşündü mü acaba Devlet bahçeli? Irak da Barzani bile Türkiye ye kafa tutmaya başladı. Irak da yapabileceğimiz tek bir şey var. Türkmenlerin haklarını koruya bilirsek ne mutlu bize. Bahçeli şimdi milliyetçilik senaryoları oynuyor. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyenlerle kol kola değil mi? Ben tabanımı neden kaybettim diye şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekirken milliyetçilik senaryoları üretmeye çalışıyor. Sayın Bahçeli geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde ye derler. Bu boşuna söylenmiş bir söz değildir. Rabbim ordumuzu İdlib de muzaffer eylesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-10- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23