Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİS DEMEYE

MECLİS DEMEYE


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Meclise meclis demeye şahit lazım. Ülke ve millet menfaatine olacak bir olayda kavga edin alınlarınızdan öpeyim. Ayni olayları 4+4+4 eğitim sisteminin meclisten geçme olayında yaşamıştık. Tekmeler yumruklar havada uçuşmuştu. Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) yapısı değiştirilip adalet bakanlığına bağlanması için. Çıkarılacak kanun komisyonda tartışılırken de tekme atmak için. Masanın üzerine çıkıp rakibine tekme atanı da gördük. Ayni olay TBMM de yaşandı. Yine AKP milletvekili şahinin avının üzerine uçarak gittiği gibi, CHP milletvekilinin üzerine uçarak gitti yumrukları çaktı. Ne büyük kahraman değil mi? AKP’liler bu milletvekilini bu hareketinden dolayı tebrik ediyorlar. Yazıklar olsun! Bu olay meclisin yüzkarasıdır. Millete iyi örnek oluyorlar. Kavga neden çıktı? Bilal neden ifade vermeye gitmiyor, denilmesinden. Mecliste Bilal için kabadayılığa soyunanlar yarın mitinglerde vatandaşı dövmeye soyunurlar. AKP Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner kürsüden avazı çıktığınca bağırıyor. “ Biatse biat, destekse desten hem de ölümüne deste. Size inat bu kanunu çıkaracağız” diyor. O kanun millet menfaatine olmadığı için. Efelenmeyi muhalefete değil millete yaptıklarının farkındalar mı?

Referandumu ne için yapmıştık hatırlıyor musunuz? İktidarın arzusu üzerine yapılan anayasa değişikliği idi. Ve yanlış hatırlamıyorsam 28 madde değiştirildi. Referandumdan evet çıkınca ilk değişiklik HSYK’nın yapısının değiştirilmesi olmuştu. Memurlara grev hakkı da vardı. Ayrıca maaş zamlarını belirleyecek komisyon oluşacaktı. Bunlar millet menfaatine idi. Neden yürürlüğe sokulmadı? Şimdi HSYK’nın yapısını değiştirmek için çırpınıyorlar. Bunu kanunlar halletmek istediler. Bunun anayasaya aykırı olduğunu bilerek yapmak istediler. CHP anlaşalım anayasa değişikliğine gidelim dedi. Kabul etmediler. Sebep istedikleri gibi olmayacağı içindir. Başbakan “geri adım yok” dedi. Mehmet Metiner “ size inat bu kanunu çıkaracağız” dedi. Hattı zatında bu millete rağmendir. Daha önce Kılıçdaroğlu ile görüşen Cumhurbaşkanı mecliste bazı maddeleri değişebilir demişti. İktidar hiçbir maddesi değişmeyecek diyerek bu kanunu meclise getirdi. Başbakan Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra geri adım attı. “Geri adım atmak yok. Kanunun görüşmelerini dondurduk” dedi. “Bana emir aldı. Kanunu geri çekti” diyorlar. “Ben Allahtan başka kimseden emir almam” diyor. Bu kanunu muhalefetin dalgınlığına getirip geçirirler. Bu kanun meclisten istedikleri gibi çıktığında muhalefetin anayasa mahkemesine gideceğini ve anayasa mahkemesinin bu kanunu görüşmesi zaman alacağını bildikleri için. Kanun cumhurbaşkanın onayından, hemen sonra HSYK’nın yapısını değiştirecekler. Anayasa mahkemesi kanunu iptal etse dahi geriye dönük işlemeyeceği için yapılan değişiklik aynen kalacaktı. Bu amaçlanıyordu. Tahminimce Cumhurbaşkanı ortam devamlı geriliyor. Bu kanunu erteleyin veya anayasa değişikliği yapın demiş olabilir.

Bu HSYK’nın yapısının değiştirilmesi iktidar için. Neden bu kadar önemlidir?  17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayları dâhil. Bütün operasyonların üzerine sünger çekilecek. Ondan sonrada iktidarın yargılanmasını istemedikleri kişiler yargılanmayacak. Ülkeyi bizden olanlar. Biden olmayanlar diye böldüler ya. Kendilerinden olanlar yargılanmayacak. Kendilerinden olmayanların devamlı üzerine gidilecek. Bir HSYK’nın yapısının değiştirilmesi ile nerede ise başkanlık sistemine sahip olmuş olacaklar.

Operasyon dedim geçtim. Bakın nelerin üzeri örtülecek. Ağaoğlu’nun rüşvet için verdiği arsanın üzeri örtülecek. Muammer gürlerin oğlunun evinde bulunan kasaların ve paraların üzeri örtülecek. Halk bankası müdürünün evinde ayakkabı kutularında bulunan paraların üzeri örtülecek. Üç bakanın basında rüşvet aldığı yazıldı. Bunların üzeri örtülecek. İzmir operasyonundaki iddiaların üzeri örtülecek. Bilal Erdoğan ile gündeme gelen iddiaların üzeri örtülecek. Hepsi sütten çıkmış ak kaşık gibi ak olacaklar. Malı götürenler aklanacak. Bunları ortaya çıkaranlar suçlanıp yargılanacaklar. Bunun adına da adalet ve ileri demokrasi diyecekler. 2002 den önce bu meclisin seviyesi iyice düştü. Yeni bir meclis oluşmalıdır diyen holdingler şimdi nerede? Seslerini neden çıkarmıyorlar. Artık siyasetin seviyesi iyice düştü. Mecliste olan olaylar şimdiye kadar olmayan olaylar. Yapılan hakaretler, küfürler şimdiye kadar hiç duyulmamış sözlerdir. Gezi parkı olayları ve son günlerde yapılan operasyonlar AKP’nin kimyasını iyice bozmuş durumda. Bu kadar sinirlilik, bu kadar hırçınlık işi şiddete kadar götürmek kimyasının bozulduğunu göstergesidir. Keskin sirke küpüne zarar verir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

24- 01 – 2014 Mustafa KOÇAL 

 

 

 

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31