Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MECLİS BAŞKANLIĞINI MHP KAZANDI

MECLİS BAŞKANLIĞINI MHP KAZANDI


MHP genel başkanı beyanları ile gündeme oturuyor. 80 milletvekili ile adeta ben tek başıma hükümet kuracağım noktasına getirecek. Üçlü koalisyon kurulsun diyorlar. Bana bakmayın diyor. Ben ana muhalefet olacağım diyor. Muhalefetin meclis başkanı adayına oy verin deniyor. 80 tane boş oy çıkacaktır diyor. Mecliste dakika bir gol bir, gol milletin kalesine MHP genel başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılmıştır. Bunun anlamı ben AKP´ye koalisyon ortağı olacağım denektir.

MHP´ye seçtirdikleri AKP meclis başkanı hayırlı olsun. Bahçeli artık genel başkanlığı bırakmalıdır. AKP ne zaman sıkıntıya düşse imdadına bahçeli yetişiyor. Başbakan Bahçeliye sadakat madalyası vermelidir. Millet AKP´yi iktidardan uzaklaştırın diyor. MHP yok olmaz ben AKP´nin iktidardan uzaklaşmasına izin vermem, diyor.  AKP iktidardan giderse ben kiminle kavga edeceğim? Kavga ettiğime de bakmayın. Benim dışım MHP içim AKP ben onların koruyucu meleğiyim diyor. Ne zaman sıkıntıya düşseler ben onlara elimden gelen yardımı yapıyorum. Onlar için ben 80 milletvekilimin ellerini bağlıyorum.  Meclis başkanlığını zorlayacak birisi bizim partiden çıkarsa hemen onu harcarım. AKP´ye sadakatle bağlıyım diyor. Bunun böyle olduğunu şuradan anlamak mümkün. AKP ısrarla bizim iktidarda olmamız gerekiyor demesine rağmen. Siz böyle söyleyen bir iktidara karşı meclis başkanlığını altın tepside sunarsanız?  Seçimlerde millete söyleyecek söz bulamazsınız.  AKP´nin sıkıntılı olduğu biliniyor.

En büyük sıkıntılar 17-25 Aralık olaylarıdır. Çünkü bu olayların ucu saraya kadar gideceği biliniyor.  Ayrıca tır olaylarının aydınlanmasından endişe duyuyorlar. Özelikle iktidarda olmalıyız demelerinin anlamı bu olaylardır.  Bahçeliye sormak gerekir. Propaganda sırasında MHP´ye hem cumhurbaşkanı hem başbakan hakarete varan sözler söylemediler mi? Cumhurbaşkanı için dünyanın bir ucunu gitsen seni buruya getirip. Yüce divanda yargılatacağım diye bahçeli değil miydi? Bu sözler daha bir ay önce söylendi.  AKP´den birçok konuda hesap sorulacağını söyleyen Bahçeli değil miydi? Bunları ne çabuk unuttular. Demek oluyor ki verilen vaatler sahte vaatlermiş. Seçim ne zaman olursa olsun MHP artık kendisini bitirmiştir. Meclise girmemesi için adeta şimdiden direnmeye başladılar.  Şimdi ben HDP´nin olduğu yerde olman diyerek bahçeli kendisini kurtarmaya çalışıyor. Ayrıca milliyetçiyim intibaını vermek istiyor. Şimdi diyelim ki meclise 4 bakanın yüce divana gönderilmesi için oylama yapılacak. HDP yüce divana gönderilsin oy kullanacağını beyan etti. Sayın Bahçeli biz HDP´nin olduğu yerde yokuz diyerek. Bu bakanların yüce divan gönderilmesine hayır mı diyecek?

Şimdi AKP´nin erken seçim için eli kuvvetlenmiştir. Artık her an erken seçim kararı verebilecek cesareti kendilerinde bulabileceklerdir. Bu erken seçim sürecinin erkene alınmasının sebebi MHP´dir. Şimdi koalisyonu AKP ile MHP´nin kuracağı anlaşılmıştır. Artık bu seçimin hiçbir anlamı kalmamıştır. Hâlbuki seçmen sözünü söyledi. Ben AKP´ye tek başına hükümet kurma yetkisi vermedim. Muhalefet olarak size %60´lik bir oy oranı verdim. Gerekeni siz yapın. AKP´yi iktidara getirmeyin mesajı vermişti. Bu muhalefet için tarihi bir fırsattı. Bu fırsatı harcayan tek başına Bahçeli olmuştur.  Bunun hesabını millet sandıkta mutlaka soracaktır.

AKP erken seçim kararı almaktan korkuyordu. Bunlar bir blok oluşturdular diye korkuyordu. Bir arada olamayacaklarını anladılar. Erken seçim kararını almaları konusunda tereddütleri kalmadı. Hesap soracaklar diye korkuyorlardı o korkudan da sıyırdılar. Hiçbir şeyin hesabı sorulamayacağı gibi, birde yine istediklerini yapacaklar. AKP MHP ye ne kadar teşekkür etse azdır. Madalya vermeleri gerekiyor. Bu madalyayı da hak ederek almış olurlar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  01- 07 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31