Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MASAYA AKİLLER OTURACAK

MASAYA AKİLLER OTURACAK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

Ülkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkeyi bölmek için elbirliği ile çalışıyorlar. Kürt heyetinin karşısına masaya akiller oturacak. Bunları kim belirledi? Başbakan Ahmet Davutoğlu akiller ile bir gün boyunca toplantı yapmıştı.  Ülkenin bu kadar sorunu varken başbakan akillere bu kadar zaman ayırabiliyorsa. Bu akilleri anlaşma masasına oturtacaktır demiştim. Başbakan beni yalancı çıkarmadı. Akillerden 5 kişilik bir heyetin antlaşma masasına oturacağı kesinleşti. Akliler masada kimi temsil edecek? Devleti temsil edeceklerse, devletin hangi kademelerinde görev yapmışlar? Milleti temsil edeceklerse milletin temsilcileri olan milletvekilleri var. O zaman kimi temsil ediyorlar? AKP’yi temsil ediyorlar! Devletin sorunu olan bir meseleyi ancak meclis halleder.

Bu akiller değil miydi? Açılıma destek sağlamak için. Yedi bölgede toplantılar yapan. Bu toplantılara da yalnız AKP’lilerin katılımı ile gerçekleştirenler bunlar değil miydi? Cumhuriyet yanlış kurulmuştur. Biz yenisini kuracağız diyen bunlar değil miydi? İktidara verdikleri raporda açılıma büyük destek var diyen bunlar değil miydi? Türk kelimesi kullanılmasın diyen bunlar değil miydi?  Örnek olarak da Türk bayrağı gibi diyen bunlar değil miydi? Dağdakiler af edilsin, Öcalan serbest bırakılsın diyen bunlar değil miydi? Bunları milletin istediğini söyleyen bunlar değil miydi? Şimdi anlaşma masasına bunlar oturtuluyor.  Bunlar masada Kürtlerin her istediğine evet diyeceklerdir. Antlaşma tek taraflı yapılacaktır. Bunlar ülkenin bölünmesine rıza gösterenlerdir. Bunların antlaşma masasına oturtulması yanlıştır. Böyle bir heyetin yapılması şart ise bu heyet meclisten yapılmalıydı.  Başbakan Ahmet Davutoğlu Barzani ile ne görüştü? Özel hareket timinin peşmergelere vereceği eğitim ve bu anlaşma masasına oturacaklar görüşüldü. Barzani Türkiye cumhuriyeti devletinin düşmanıdır. Barzani değil miydi? “Türkiye’ye bırakın bir tane PKK militanını vermeyi. Bir Kürt kedisini bile vermem” diyen, Barzani değil miydi?  Şimdi bu zatın ayağına gidiliyor. Barzani bundan mutlu oluyordur.  Barzani’nin amacı büyük Kürdistan’ın lideri olmaktır. Bağımsız ilk Kürdistan devletinin kurulacağını telaffuz etmeye başladılar. Kuzey Irakta Kürdistan’ı kurdular. PYD’ ye kuzey Suriye de Kürdistan’ı kurduracaklar. Artık kuzey Suriye de Kürdistan’ın kurulması an meselesidir. Çünkü ABD desteğini arkalarına aldılar. Bir Kürt yetkili “ABD ile iyi anlaşıyoruz” diyor. Kürdistan’ın üçüncü ayağı Türkiye topraklarında kurulacak. Özerklik diyorlar, Kürdistan diyorlar. Türkiye de kurulacak Kürdistan’ın baş aktörü Öcalan olacaktır. Masada üstünlük Öcalan’ın uhdesindedir.  Sosyal medyada bir söylem vardı. Öcalan MİT’e “elinizi çabuk tutun ordu darbe yapacak” demiş. Şayet bu iddia doğru ise ülke bitmiş demektir. Bunun elinin altında bazı istihbarat örgütleri mi var? Bizim bilmediğimiz Öcalan’a tanımmış ne imtiyazlar var, Allah bilir. Çünkü adam sanki bebek katili değil ülkenin en makbul insanı gibi. O ne derse isteği yerine getiriliyor. Dünyada böyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış olan. Bir mahkûma bu kadar imtiyaz tanınan başka bir ülke yoktur. Dünyada her şeyde ilklere Türkiye imza atıyor.

İşte buna bir örnek daha. Teröre 40 bine yakın vatandaşını kurban vermiş bir ülke. Terör örgütünün militanlarına harp eğitimi versin. Bunun eşine ve benzerine rastlamak mümkün değildir. Kuzey Irak da ki peşmergelerin ülkemiz topraklarından Suriye’ye geçmesine izin verdik. Bu yetmiyormuş gibi şimdi peşmegelere silah eğitimini ordumuzun personeli veriyor. Böyle bir şeyin nasıl olduğunu benim aklım ermiyor. PKK ne ise Peşmergede odur. Bu eğitimi verenlerin içleri sızlayarak bu eğitimi verdikleri kanısındayım. Hiçbir ordu mensubu düşmanına silah eğitimi vermeyi içersine sindiremez. Hâlbuki böyle bir teklif geldiğinde genelkurmayın itiraz etmesi gerekirdi. Yarın benim orduma silahlarını yöneltecek birilerine ben eğitim verdiremem demesi gerekirdi. Bizim personelimizin eğitim verdiği bu Peşmerge militanları ileride eğitim aldıkları personele silahlarını doğrultacaklardır. Bu eğitimi PKK’nın en çok korktuğu özel hareketçiler veriyor. Kendi elimizle eğittiğimiz peşmergeler yarın bizim evlatlarımızı şehit ettiğinde hiç mi vicdan azabı çeken olmayacak? Genelkurmay başkanı ben devletin memuruyum diyerek kendisini vicdan azabından kurtaramaz. Ordu personelinden sorumlu tek kişi genelkurmay başkanıdır. Siyesi irade ABD’nin isteğini yerine getirmek için bu isteğe boyun eğmiştir. Bir ülkenin kendisine göre kırmızıçizgileri vardır. Bizde hiç kırmızıçizgi kalmadı. Bu iktidar sayesinde kırmızıçizgilerimiz yeşile dönüştü. Bu karar sorumsuzca alınmış bir karardır. Böyle bir olaya bizim ülkemizden başka bir yerde rastlamakta mümkün değildir.

İktidar bölünme şifrelerini akillerin eline vermiştir. Bu olayı çözse çözse büyük dahi Kadir İnanır çözerdi. İktidarda zaten onu da akiller arasına koymuş. Büyük strateji uzmanı Kadir İnanır bu işi halleder merak etmeyin. İşleri iktidar yandaşlarla yürütüyor. Ey kendilerini akıllı akil zannedenler. Yandaşlık yapacağız diye vebal altına girdiğinizin farkında değil misiniz? Bu millette, tarih de sizi af etmeyecektir. Bu ülke sizi ülkesine ihanet edenler listesine koyacaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  23- 11- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,94% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2445,53% 0,40
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31