Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


KUŞ BEYİNLİLER

KUŞ BEYİNLİLER


Erdoğan ve AKP yaklaşık olarak 5.000 gündür ?Tek Başına? Türkiye yönetimindedir.
Türkiye 1950 yılından bu yana yaklaşık olarak 24.000 gündür çok partili demokrasinin içindedir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çok partili demokratik yaşamının %21´ i AKP ile geçmiş?

Gençler hatırlamazlar, bu ülkede iktidara geldiğinin yüzüncü gününde, söz verdiklerini yapamayan iktidarlara, canavarlar gibi saldıran muhalefet partileri, basın ve sivil toplum örgütleri vardı!

?Erdoğan´ın El Arabası? lakaplı elemanı (El arabası, siz arkasından ittirip bir yere götürmezseniz senelerce aynı yerde durur, kendiliğinden hareket edemez) 5.000 gün sonra Allahtan korkmadan, kuldan utanmadan şunları söylüyor;
?Doğu´da cazibe merkezleri kuracağız. Kars bu cazibe merkezlerinden olacak. Cazibe merkezleri için 35 Milyar TL teşvik vereceğiz!?

Tek başına iktidar olup, devletin tüm kurumlarına sahip olacaksınız ve 5.000 gün sonra hala yapacağız, vereceğiz diyeceksiniz. Bunu söylemek için ya
Türk Milletini ?Kuş Beyinli? 

Devlet Adamı olmanın gereklerinden dürüstlük-bilgelik-tutarlılık-feragat-devletine ve milletine sadakat gibi ulvi değerlerin yanından geçmeyip, biat kültürü denen ortaçağ karanlığından fışkıran cehalet dönemi temsilcilerini sadece kuş beyinlilikle suçlamak da etmez.
Bunların her hareketlerinin, her yaptıklarının iyice araştırılması, altlarının kazılması ve gerçek niyetlerinin ortaya çıkarılması gerekir.

Önce, 5.000 gün sonra içte ve dışta ne haldeyiz, bir daha beraberce bakalım;
-Irak-Suriye-İran-Rusya ve Avrupa ülkeleri içinde ?Dost? diyebileceğimiz, siyasi ve ticari konularda işbirliği yapabileceğimiz tek ülke adı söyleyebilir misiniz?
-İngiltere´nin AB´den çıkışı öncesinde tüm Avrupa´da ?Türkler geliyor, öcüler geliyor? diye propaganda yapılmasını T.C Devletinin onuruna ve saygınlığına yakıştırabiliyor musunuz?

-Bankalar Birliğinin rakamlarına göre;
Tüketici kredisi ve konut kredisi kullanan kişi sayısı 20 Milyon 40 Bin kişiye ulaştı. Ocak-Mart 2016 döneminde kullanılan tüketici ve konut kredilerinden kanuni takibe (İcra´ya) alınan kredi miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60 oranında arttı!

5.000 gün ülkeyi tek başınıza yöneteceksiniz ve dışta herkesle kavgalı, içte herkesi borçlu ve icralık duruma, ülkenin bir bölgesini savaş alanına döndürüp, her gün onlarca şehit getireceksiniz sonra da hiçbir şey olmamış gibi, pişkince dolaşacaksınız. Yazıklar olsun!

Ayrıca, Elemanın kuracağız dediği cazibe merkezlerinin (Diyarbakır-Kars-Van-Şanlıurfa) ileride oluşacak ?Federe İslam Devleti ve Büyük Kürdistan Devletinin? ön hazırlığı olacağını anlamamak için gerçekten kuş beyinli olmak lazım.

Fadime deliler gibi kumar oynuyormuş.
Bir gün yine arkadaşlarıyla kumar oynarken Temel yanına gelmiş sormuş;
-Nasıl gidiyor kanaryam?
-Kaybediyorum.
Bir müddet sonra yine,
-Nasıl gidiyor güvercinim?
-Kaybediyorum dedik ya!
Bu konuşma bülbülüm-serçem diye devam edince, arkadaşı Cemal sormuş;
-Hayırdır Temel, karına niye hep kuş ismiyle hitap ediyorsun?
-Temel; Herkesin içinde kuş beyinli diyemem ya!

5.000 günde devletin soyulmasını, Cumhuriyetin tüm eserlerinin satılmasını,
79 yılda yapılan borcun 3 katının 14 yılda yapılmasını, çağdaş eğitimden-bilimden uzaklaşılmasını- Lâik Cumhuriyet ve Hukuk Devleti ilkelerinden kopulmasını, önce Barzani ve Öcalan ile kucaklaşıp sonra ilçelerimize top-tankla girilmesini, tüm dünya ile kavgalı hale gelinmesini görmeyip, hala Bademlerden medet umanlara, bunlara 3 kuruşluk menfaatleri uğruna methiyeler düzenlere sadece kuş beyinli değil, ?Beyinsiz? demek gerekir. Daha ağırını söylemenin yeri maalesef bu sütunlar değil?

Sağlık ve başarı dileklerimle 25 Haziran 2016
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54