Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KRİZ VAR MI YOK MU?

KRİZ VAR MI YOK MU?


Cumhurbaşkanı kriz falan yok. Manipülasyon (hile iler kandırmak) var diyor. Bir gün sonra damat Berat Albayrak sorumlu bakan olarak. Yeni ekonomi programını açıklıyor. Daha önce ilk çeyrekte % 5,2 büyümeden bahsediliyor.

Ve bu büyüme övünerek söyleniyordu. Bakan beyin açıkladığı programda 2019 senesi büyüme hedefi % 5,5 ten % 2,3´e sonraki sene için % 5,5 ten % 3,5´e düşürülüyor. Sıkıntılı dönemde ilk çeyrekte % 5,2 büyüyen bir ülke. Neden 2019 senesinde büyümeyi hedeflediği %5,5 ten 2,3´e düşürsün? Bir sonraki sene için % 3,5´e düşürsün? Bunlar krizin kanıtı değil midir? Kriz iktidarı seçimlerde verdiği sözleri de yerine getirtmedi. Hani hemen millet kıraathaneleri açılıyordu. Bu açılan kıraathanelerde kekler bedava olacaktı. Keklerin dibi tuttu her halde?

Ülke ekonomi yönden uçacaktı? Hani güçlü ekonomimiz vardı? Hani bizi kıskanıyorlardı? Ne oldu? Ümit verdiğiniz dağlara kar mı yağdı? Büyük lokma yutacaksın. Büyük laf etmeyeceksin derler. Seçim kazanmak için. Çok yükseklerden uçuldu. Ne oldu? Deniz seviyesinde uçmaya başladık. Nerede ise denize çakılacağız. Millet refaha kavuşacaktı? Millet sefalete doğru gidiyor. Her gün doları dış güçler yükseltiyor dedikçe dolar tırmanıyordu. Birde bu milleti yıkamazsınız dediler. Milletin ateşini yükseltiler. Millet dolarların bozdurdu.

Bu millet öyle bir Türk milletidir ki? Mesele vatan meselesi ise gerisi teferruattır. Diye haykırmayı içten gelerek söyler. Soğan ekmek yeriz. Fakat ülkemizi birilerine ezdirmeyiz. Bu ülke miting meydanlarında kefen giyenlerin ülkesi değildir. Darağacında kefen giyenlerin ülkesidir. Helvaya havla demesini de bilir. Helva demesini de bilir. Bu millet höt diyene pabuç bırakacak bir millet değildir. Yeter ki arasına nifak sokulmasın. Bölünmeye çalışılmasın. Aşağılanmaya çalışılmasın.

Yedi düvel ile mücadele etmiş bir milletin torunlarıyız. Kan kusarlar kızılcık şerbeti içtik derler. Aç kalırlar kürdanla dişlerini kurcalarlar. Karşısında ki et yemeği yemiş desin diye. Yeter ki kandırılmasınlar. İktidarı herkes kandırdı. Kimse kandırmadı demesinler. Bizi kandırdılar Allah ve millet bizi af etsin demek. Kandırıldıklarının ispatıdır. İktidar da milleti kandırıyor. Dolar meselesinde her gün şöyle yapacağız böyle yapacağız demeyip. 10-15 gün olayları akışına bıraksalardı. Olaylar kendiliğinden yatışırdı. Konuşuldukça dolar yükseldi.

Dolar normal seviyesinde giderken. Birisi bir beyanda bulunuyor. Dolar tırmanışa geçiyor. Millete yastık altındaki dolar ve altınlarınızı bozdurun. Türk parasına çevirin diye defalarca çağrı yaparsanız. Hani Manipülasyon deniyor ya. Hile ile kandırmak. İşte bunları yapanlar kimlerse?  Onların ekmeğine yağ sürülüyor. Dolar baronları hemen dolar almaya başlıyor. Talep olunca dolarda artıyor. Sabahtan dolar alanlar. Akşam saatlerinde dolar bozduruyor. Milleti kriz yok diye kandırmaya çalışılacağına.

Millete evet ekonomimiz Suriye meselesinden dolayı biraz sıkıntıya girdi. Önlemlerimizi aldık. Merak etmeyin denilseydi. Olaylar bu noktaya gelmeye bilirdi. Sağa sola bağırıp çağırmakla işler haledilmez. Politika üretmek gerekir. Bu işler istişare edilerek halledilir. El elden üstündür. Bir kişinin her işe vakıf olması mümkün değildir. Biz biliriz. Biz yaparsak olur demekle işler olmuyor. Peygamber efendimiz işi ehline tevdi edin demiştir. İşi ehli olanlarla istişare etmekte daima fayda vardır. Ahbap çavuş ilişkileri ile işler yürümez. Parlamenter sistem işte bunun için gereklidir. Ülkemiz bu siteme alışmıştır.

Millet olarak tek adam sisteminin yanlış olduğuna inanılıyor. Çünkü tek adam sevdası olanların sonlarını gördük. Biz onların sonu gibi bir sonu kesinlikle istemiyoruz. Öyle sonlar ülkeyi felakete sürüklüyor. Biz bu topraklar üzerinde özgürce yaşamaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Kriz bile bu millete vız gelir tırıs gider. Yeter ki bu millete güven verilsin. Bu milletin manevi değerleri ile oynanmasın. Biz kimseye Atatürk´ü sevin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz diyoruz. Herkesin fikrine düşüncesine saygılıyız. Amma bizim fikrimize düşüncemize de saygı gösterilmesini istemek hakkımızdır.

 Ülkeyi sıkıntılı durumdan kurtarmak için. Birlik beraberliğe her zaman ihtiyaç vardır. Maalesef bu gün birlik beraberlik yerine ülke ayrıştırılmaya bölünmeye çalışılıyor. Tutturdular bir cumhur ittifakı varsa yoksa cumhur ittifakı. Cumhur ittifakının karşısında olanlara terörist yandaşı gözü ile bakıyorlar. Ne oldukları belli olmayanlara belediyeler teslim edilmez diyen muhterem devlet adamı var? Bu nasıl devlet adamlığı? Bu ülkenin vatandaşlarına ne oldukları belli değil deme gafletinde bulunabiliyor. O ne oldukları belli olmayanlar bu ülkenin asil vatandaşlarıdır. Ülkede krizin olduğu bakan tarafından teyit edimleştir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne utlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİİYENE! 23- 09-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54