Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KRİZ FALAN YOK

KRİZ FALAN YOK


Cumhurbaşkanı kriz falan yok. Manipülasyon var diyor. Manipülasyon hile ile yönlendirme anlamına geliyor. Buna da psikolojik manipülasyon deniyor. Bunun anlamı da insanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri, dilemedikleri halde etkileme, etki altında bırakma durumudur. Yani bu gün ülkede yaşadığımız durum manipülasyondan kaynaklanan durummuş. Pekiyi bunu yapanlar ve buna inananlar kimlerdir? Kriz kelimesini pasifize etmek için söylenmiştir.

Kimler Manipülasyon edilmişlerdir? O zaman iktidarın kendisi de Manipülasyon edilmiştir. Kriz yoktu da? Neden tedbirler alınıyor. Vatandaşa yastık altındaki altı ve dolarlarınızı bozdurun çağrıları yapılıyor? Neden uygulanan ekonomi sisteminden vazgeçilip de yeni bir ekonomi sistemine geçiliyor.  Şimdi 2017 senesinin ekim kasım aylarına bir dönelim. Bir vergi paketi hazırlandı. Ve vergilere yüksek oranda zam yapıldı. Yanlış hatırlamıyorsam zam oranı % 45 idi.

Bu yapılan zamlar açıklandı. Mehmet Şimşeğin şöyle bir beyanı vardı. ?Bu zam yaptığımız vergilerden gelecek parayı savunmamızda kullanacağız şeklinde idi?.  Ben o zaman bu beyanı şöyle tasvir etmiştim. Bu vergi zamlarına itiraz etmeyin anlamında yorumlamıştım. Düşünün bir ülkenin savunmaya harcayacak parası kalmamış. Bu zamlardan gelen parayı savunmada kullanacak. Şayet bir ülke savunmasına harcayacağı parayı vatandaştan gelecek paraya bağladı ise sözün bittiği yere gelinmiş demektir. Bu vergi zamlarına çok büyük tepkiler geldi.

Oranı düşürmek durumda kaldılar. Fakat şimdiye kadar vergi alınması dahi akla gelmedik bir vergi getirdiler. Gazoz cinsi içeceklere vergi getirildi. Düşürdükleri vergi oranını böylelikle telafi etmiş oldular. Şu cümle çok vahim bir cümledir. Bu vergilerden gelecek parayı savunmamızda kullanacağız demesidir. Demek ki o tarihlerde ülkenin durumu vahim hale gelme durumunda imiş. O vergiler bu günkü durumun habercisi imiş. Seçimin erkene alınmasına ekonomi durum mazeret gösterilmedi mi? Günlerdir ekonomi konuşuluyor.

Madem kriz yoktu da bu kadar sürenden sonra kriz yok deniyor. Kriz yoktu da elektriğe, doğalgaza, akaryakıta, defalarca zam yapıldı. Hem de yüksek oranda zam yapıldı.  Doğalgaz ile elektrik üretimi yapılan tesislerin kullandığı doğalgaza % 49 zam yapıldı. Neden elektrik, doğalgaz akaryakıt otomatik zamma bağlandı? Bunlara yapılan zamlar enflasyonu yukarılara doğru çekti. Böylelikle piyasalarda her şey A dan z ye zamlandı. Yoksa bu zamları da dış güçler mi yapıyor? İktidar hattı zatından bir şeyi itiraf ediyor. 16 senedir uyguladıkları ekonomi sisteminden vazgeçiyor. İsraf ekonomisinden üretin ve verim ekonomisine geçiyoruz dediler.

Demek ki ekonomiyi bu günkü duruma getiren israf ekonomisi olmuştur. Bu israfı kim yaptı? Vatandaş mı yaptı? Yoksa muhalefet mi yaptı? Benim bildiğim AKP iktidar olduğunda ülkenin 3 veya 4 uçağı vardı. Onlarda Amman aman uçaklar değildi. Şimdi 13 uçak oldu. 3 tanesi konforlu ve teknoloji ile donatılmış uçaklar. İktidarın kullandığı araç sayısını kesin bilen yok. Ben senelerdir siyasetin içerisindeyim. İl ve ilçe başkanlarımıza araba verildiğini görmedim. Bakanlıklarda kaç tane araba var ben onları bilmem ancak gördüklerimi bilirim.

İktidarın il ve ilçe başkanlarının arabaları var. Seçimlerde kullanılmak üzeri ses donanımlı birçok arabaları var. Bunlar israf değil de nedir? 16 senedir israf ekonomisi kullanıldı. Şimdi israf ekonomisinden vazgeçtik. Üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz deniliyor. Olan olmuş giden gitmiş bundan sonra hangi ekonomi sistemi uygulanırsa uygulansın değişen bir şey olmayacaktır. Ne üretimi yapacağız da ekonomiye katkı sağlasın. Tarım ve hayvancılık bitti.

Ekonomiye tarımdan katkı gelmezse ekonomi düzelmez. Çünkü hemen hemen bütün tarım ürünlerini ithal ediyoruz. Daha yeni buğday, arpa, mısır ve pirinç ithalatı sipariş edildi. Amerika ile süt ürünleri ithalat anlaşması yapıldı. İktidar bu günlerde ne yaptığını bilmiyor. Hem Amerikan mallarını almayacağız diyorlar. Ondan sonrada ithalat anlaşması yapılıyor. Bu günle de devamlı konuşulan bir uçak meselesi var. Başkanımız Katar bu uçağı satışa çıkarınca bizde ilgilendik. Bizim ilgilendiğimizi duyumca ben Türkiye´den para almam uçağı size hediye ediyorum dedi dediler.

Hangi para ile uçağı alacaktınız. Vatandaşa yastık altındaki dolar ve altınlarınızı bozdurun diyeceksiniz. Para suyunu çekmiş borçla işleri çevireceksiniz. Ondan sonrada 500 milyon dolarlık uçağı almaya kalkacaksınız. Emir çok cömert çıkıyor. Ben Türkiye´den para almam uçağı hediye ediyorum diyor. Bizde ceddine rahmet deyip kabul ediyoruz. Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu. Bekleyip göreceğiz. Bakalım ne olacak. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-09-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44