Şebnem AKYÜZ


KONU İNSAN OLMAK

KONU İNSAN OLMAK


              Hayatımız olmuş İnternet, araştırma yeteneğimizin çoktan yok olduğu, kitap okumadığımız, çabuk sıkılıp hemen zengin olmaya çalıştığımız dönemlerden geçiyoruz aslında tükeniyoruz. Günümüzün kaç saatini sosyal medyada harcıyoruz hiç baktınız mı bilmem tek bildiğim başka başka hayatlara özenip değeri sıfır olan videoları izleyip saçma sapan yorumlar yapıp video çeken insanın dikkatini çekmek için rezil olmayı göze alıyoruz. 

              Güzel bir villa hayal edin her köşede yüzlerce gül,sağın solun yardımcılarla dolu,seni seven bir eş ,kapı çalıyor ve tek taş geliyor yetmedi bir kamyon kasası gül kapında yetmedi dolarlardan yapılı bir saç.Kim istemez ki. Sonrasında argo laflarıyla şarkılar söyleyen ama süper bir eve sahip bir insan  bitti mi hayır tabiki  kavga ederek küfür ederek kazanılan para ve tekne tatiliiiii.

              Gençlerin hayali her geçen gün çöp olup çaresizlik içinde takipçi kasmaya çalışıp kendini tanıyamaz hale geliyorlar. Geçenlerde sosyal medyada genç bir arkadaşımızın paylaşımını okudum üniversite mezunu ama yurt dışına çıkmak için bir paylaşım yapmış içimi acıtan yurt dışına gitmek istemesinden çok  “NE İŞ OLSA YAPARIM” yazmasıydı.

              Nereye gençlik bu Vatan bizim diye avaz avaz bağırmak istedim, düşündüm biraz [biraz değil tam gün aklımdaydı] neden bu şekilde düşünmüştü  bana göre sosyal medyanın etkisinin çok olduğu kanısına vardım sadece kocam da kocam diyen, bu gün ne pişirsem kankitoşlarım yazan insanların bu sene yaz boyunca kızgın kumlardan serin sulara kulaç attığını izlediğini düşünürsek yolun sonu aydınlık değil hep karanlık gelecektir.

             Bu sektörü ben sen biz yaptık ,başta masumca izledik sonrasında elimiz beğene gitti, birde paylaştık en sonunda bizde yaparız deyip her işimizi öteledik çünkü hem kolaydı hem de  çok para vardı. Metrobüs üstünde video çekene bile özendik. kendimizi ofislere fabrikalara sığdıramadık ama el kadar telefonları evimize soktuk. Doğru yapılmayan her işin ömrü kısadır bunu unuttuk sadece biz mi suçluyuz tabiki de hayır bir düzen içinde İnternet kullanmayı bilmeden verdiler elimize telefonları, sevgilimize sitem şarkıları yolladık  gittiğimiz yerleri ele güne gösterdik, düğün günümüzün her karesini sabitledik öne çıkanlara sonramı ne oldu ele güne karşı evin en güzel köşesinde sunumlu iki fincan kahve koyduk altına da kocamın elinden yazdık mı her gelen yoruma cevap yazmak maşallah yazılarını dönüp dönüp okuyup kendimizi mutlu etmenin yolunu bulduk belki de, asıl olan koltukta uyuyan bir eş ve olmasını istediği bir hayalini el birliği ile destekledik.

              Özenti hayatları giydik üzerimize emanetçi olduk belki de.

              İnternet kullanımında bence sınıfta kalmak üzereyiz, veli gurubu, öğretmenin olmadığı veliler gurubu, apartman komşuları gurubu, servis gurubu, aile gurubu, akraba gurubu, iyi bayramlar. hayırlı olsun. geçmiş olsun birde hayırlı cumalar otomatik kalıp mesajlar.

               Bu gün kızım ödevlerini unutmuş yazar mısınız? TAMAM iyi kontrolcü bir annesin anladık ama  ödev takibi senin işin değil ki.

                Konu çok uzun yazımı okuyan kaç kişi yakın zaman da kütüphaneye gidip kitap aldı, sesli kitap dinliyorum diyen çoktur diye düşünüyorum. Kitap okumak, sayfalara dokunmak bence ayrı bir kültürdür, öğretilmesi ve yaşanması gerekli olduğuna inanıyorum. Değişim zamanı geldi geçiyor silkelenme vakti hayal kuralım, az uyuyup çok çalışalım. Araştırma yapmayı alışkanlık haline getirelim, başka hayatları bırakıp insan olmaya çalışalım, emek vermeden yemeğin olmayacağını bilip çocuklarımıza alın terini gösterelim. şimdilik benden bu kadar yarın neler yapacağımı planlayıp Bandırma tostunu yediğimi hayal edeceğim yanında da çay hem de büyük bardak lütfen. Bandırma spor maçına gidip sizleri teee uzaklardan destekliyor ve seviyorum dediğimi hayal edeceğim. kendinize iyi bakın. SEVGİLER.

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34