Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


KOALİSYON ÖNERİLERİ

KOALİSYON ÖNERİLERİ


Bakıyorum da, dünkü bebeler bile torpille yerleştikleri gazete köşelerinde
her gün bir koalisyon kuruyorlar, ertesi gün onu yıkıp yenisini kuruyorlar!
Bir günde dört hükümet kurup, beşini devirenler bile var.
Gazetelerden kovalanmış, basın kartı elinden alınmış, ful makyajlı kızlarımız da takıp-takıştırıp-süslenip çıktıkları tv ekranlarında hala HDP yi parlatmaya çabalıyorlar. Hem de militancasına?

Sorsanız; ?Kardeş, sen hiç koalisyon kuruluşlarında görev aldın mı? Bulunmadıysan, koalisyon dönemlerini inceledin mi? Yaşayan siyasetçilerle görüşüp sordun mu? Nasıl koalisyon kurulur, bu işi bilir misin??
Alacağınız yanıt, size boş-boş bakan gözlerle, eee- hııı-hımmm olacaktır.

Ailenizin yazarı olarak bendeniz, övünmek gibi olmasın ama en az iki koalisyon kurulma görüşmelerinde, Genel Başkan adına tam yetkili olarak bulundum.
Şimdi sizlere tecrübelerimden damıtıp, özel aromalar eklediğim çeşitli koalisyon modelleri sunacağım.
Kendilerinden başka kimseyi düşünmeyen Sayın Genel Başkanlar ve Beştepe´de pusuda bekleyen Cumhur´un Başı, örnek alabilirler. Yalnız benim önerilerimle kurulacak koalisyon hükümetlerinin sağ alt köşesine ?Made in Bergama? levhası çakılmasını rica ederim?

-AKP-Cemaat -Hüda Par-Üfürükçü Hoca- Adnan ve Kedicikleri- Koalisyonu!
Bu geniş tabanlı hükümetin güvenoyu, para ve devlette kadrolaşma problemi olmaz. Bir de Cübbeli Ahmet Hoca´nın dışardan desteği sağlanırsa bu hükümet tarihe; ?En jet ski ci hükümet? olarak geçecektir. Kavga etmenin iki tarafa da zarar verdiğini anlayan Erdo ve Feto, birbirleriyle kaynak olmuş gibi yapışacaklar ve hiç ayrılmayacaklardır.
Feto, Türkiye´nin düşmanlarına ?Allah sizin üstünüze ateşler salsın, ocağınız sönsün, kıçınız kurusun? diye bir beddua etti mi, tüm dünya karşımızda dize gelecektir?
Adnan Hoca´nın Kedicikleri ise, tüm dünyaya ?Muhafazakâr Demokrat Türkiye´nin? sevimli yüzünü, göğüslerini gere-gere alttan-üstten göstereceklerdir.

-CHP-Aleksis Çipras-Sosyalist Enternasyonal destekli Hükümet;
Bu hükümetin başarılı olması için Mehmet Ali Aybar-Behice Boran ikilisinin yaşayan arkadaşlarının desteğini almaları şarttır. Ruh çağırma seansları da yapılabilir. Gerçi bu hükümet zamanında yatırım- inşa-sanayi-üretim ve istihdam olmayacaktır ama fakirlikte-yoksullukta eşitlik, mutlak olarak sağlanacaktır.
Dünya Bankası-IMF-Uluslararası Finans Kuruluşlarına önce bir kafa, arkadan birer sağlam tekme atılacak ve geldikleri yere gönderileceklerdir.
Bu hükümet süresince her sosyal demokrat, Küba´ya en az bir kez götürülecek ve oradaki başarı (!) gösterilecektir. Ulusça sol marşlar öğrenilecek ve beraberce eğlenme kültürümüz geliştirilecektir.
Nükleer Santral yapımı durdurulacak, HES ler yıkılacak, çevreye duyarlı politikalar izlenecektir. Enerji açığı, vatandaşlık numaraları ile tek-çift uygulamasıyla dönüşümlü kullanım yoluyla paylaşılacaktır?

-MHP-Dede Korkut-Cengiz Han-Gagavuzlar Hükümeti;
Bu milliyetçi hükümetin uzun süreli olabilmesi için, Bahçeli ?Ömür Boyu Genel Başkan? seçilmeli, Engin Alan-Sinan Ogan-Meral Akşener gibi asi elemanlar, Hindistan Büyükelçiliği müşavirliğine atanarak, sürgün edilmelidirler.
Evliliğin şart olmaktan çıkarılacağı, kendi kendine yetip, tek başına yaşamanın tüm milletimize öğretileceği, ?Ben bana yeterim, elimi seveyim? anlayışının beyinlere kazınacağı bir gurur dönemi yaşanacaktır.
Çocuklarımız okullarına mehter marşıyla gidip, Ergenekon marşıyla döneceklerdir. Eurovizyon Şarkı yarışmasına, atalarımız gibi atla gidilecek, kılıç-kalkan ekibimiz arkada gösteri yapacaktır.

-HDP-Öcalan-Seyit Rıza-Kandil-PKK Avrupa Baronları Hükümeti; 
En sağlam hükümet modeli bence budur. Uzun süreli bir hükümet olmasının bazı şartları vardır. Mutlaka Kak Barzani-Kakala Sam Amca ve Kakala Mişon´un desteği sağlanacaktır.
Hükümet acil olarak herkese yedek şarjörüyle birlikte birer yeni Keleş´i ücretsiz olarak verecektir. Böylece terör anında bitirilecek, hem de nüfus artışı önlenecektir.
Öcalan´ın uzman olduğu ?Yoğunlaştırma Evleri? her kasabaya açılacak, kadınlar mal olarak kullanılmaya devam edilecektir. Tüm Türk Şehitlikleri kapatılacak ve buralara AVM yapılacaktır. Türk Bayrakları indirilip sandıklarda saklanacak, Milletvekili yemini ?He gurban? veya ?He valla? olarak kısacık tutulacaktır.
Eşbaşkanlık kurumu yaygınlaştırılacak ve en seri şekilde Eşcinsellik durumuna geçilecektir. Uyuşturucu- Organ-İnsan kaçakçılığına bir düzen getirilecek ve devlet denetiminde yapılacaktır.
HDP, ülkenin her yerinde ücretsiz ?Bağlama Kursları? açacak ve milyonlarca Demirtaş yetiştirilecektir. Kalkınma-yatırım-istihdam gibi konular, ?Bunlar da nedir lo? anlayışına terk edilecektir?

Değerli Okurlar;
Gördüğünüz gibi önerilerim orijinal ve cedit yenidir! İstenirse daha etkin ve çağdaş modeller de üretiriz. Yalnız siz siz olun ve şu diyeceğimi asla unutmayın;
?Cumhur´un Başı yerinde olduğu müddetçe onun hoşuna gitmeyecek, Rıza Zarrab gibi hayırseverlerin serbestçe ihracat yapmaları sağlayamayacak, Bilal Oğlana yapılacak bağışları engelleyecek, Zafer Bakana bir saat daha takmayacak bir hükümet kurulmasına asla izin vermeyecektir. Dünya bir yana, avanta cukkalar bir yana??

Bu kadar gülmek yeter. Yarın ciddi ciddi olması gereken koalisyonu konuşalım. Tamam mı?

Sağlık ve başarı dileklerimle 25 Haziran 2015
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55