Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KİMİN SÖZÜNE İNANALIM

KİMİN SÖZÜNE İNANALIM


Ülkede bilgi kirliğini kol geziyor. Kimin sözüne inanacağımızı şaşırmış durumdayız. Ülkeyi germek için her gün değişik düşünceler ortaya atılıyor. Fakat bir gerçek var ki hiç değişmiyor. Gülen cemaatinin amacı ne idi? Cumhuriyeti kaldırmak değil miydi?  Onun için kurumlardaki cumhuriyetçi Atatürkçü olan yetkilileri tasfiye etmek amacı ile Ergenekon ve balyoz davaları açılmadı mı? En garip olanı da, bu davalara iktidarın müdahil olması ve dönemin başbakanının ben bu davaların savcısıyım demesi değil miydi? Bu davar için iktidarın gizli tanıklar bulması değil miydi?  Ülkenin milli ordusunu yıpratmak amacı ile açılmış bu davalara müdahil olması yerine karşı çıkması gerekmez miydi? Fakat iktidar tam tersini yaparak, cemaat ile birlikte hareket ederek cemaattin hedefe ulaşmasına katkıda bulunmuştur. Nedenine gelince. İktidarında hedefi cumhuriyeti kaldırmak idi. Birlikte hareket ederek kurumlardaki tasfiyeleri gerçekleştirdiler.

Gelelim yeni devlet kuruyoruz denilmesine. Bunu söyleyen kişi AKP´li Ayhan Oğan partinin kurullarına da görev yapmış bir kişi. Kendisini eleştirenlere ?aciz yaratıklar? diyor. Bunu söylediğine göre söylediğinden çok emin demektir. Bu anayasaya göre suçtur. Cumhuriyetin koruyucusu olan cumhuriyet savcılarının faaliyete geçmesi gerekir. İktidarın sözcüsü ?kendi fikridir. Bizi bağlamaz? diyor. Şayet bu söylem asılsız bir söylem ise, iktidarın sözcüsü hakkında gerekli işlem yapılacaktır demesi gerekmez mi? Başbakan ?söylenenlere itibar etmeyin? diyor. İktidarın sözcüsü şunu da söylüyor. Biz tek millet tek, devlet diyoruz diyor. Pekiyi yeni devlet kurulduğunda çift devlet diyen mi var? O zamanda tek devlet olacaktır. Bu konuda konuşması gereken cumhurbaşkanıdır. Fakat ondan bir açıklama olmadı. Hani cemaatle iş birliği yaptınız diyenlere. Biz işbirliği yapmadık. Bizi kandırdılar diyorlardı. Cemaatin amacı ne idi? cumhuriyeti yıkmak değil miydi? Yeni bir devlet kuruyoruz demek. Cumhuriyeti yıkacağız demek değil midir? İşte cemaatle iş birliğin içerisinde olduklarının göstergesi budur. İki gurubunda cumhuriyeti kaldırma fikrinde olduğu alenen ortaya çıkmıştır.

Gelelim Sayın Devlet Bahçelinin koyduğu tepkiye. ?Yeni devlet kuruyoruz demek FETÖ´ YE uzatılmış zeytin dalıdır. Bu konuya cevap verecek cumhurbaşkanınıdır. Çünkü devletin başıdır. 15 Temmuzu basamak, 16 Nisanı bahane ederek yeni devlet kurma amacında olan varsa. Ayağını denk alsın. Türkiye cumhuriyeti devletinin eskisi yenisi olmaz. Türk devletini yıkacak daha anasından doğmamıştır. Türkiye´yi budamak ihanettir. Niyet sahipleri karşılarında MHP´yi bulacaklardır. İnanıyorum ki olanlardan cumhurbaşkanı da rahatsızdır. Aksini düşünmek milli bir felakettir?. Sayın Bahçeli ?yeni bir devlet FETÖ´YE uzanmış bir zeytin dalıdır? diyor. Ha şunu bileydin. İkisinin de amacının cumhuriyeti yıkmak olduğunu yeni öğrendi isen size diyeceğim yok. Pekiyi Sayın Bahçeli cumhurbaşkanından bir açıklama gelmedi. Buna söyleyecek bir sözün yok mu? ?Cumhurbaşkanı da bu olanlardan rahatsızdır? diyorsunuz. Bunu başka bir partiden birisi söylemiş olsaydı. Şimdiye çoktan hakkında soruşturma açılırdı. Böyle bir durumda karşılarında MHP´yi bulurlar diyorsunuz. Hangi gücünüzle karşılarına dikileceksiniz. MHP´yi bitirdiğinizin farkında değil misiniz? Ben bahçelinin bu çıkışlarını kayıkçı kavgasına benzetiyorum. Çünkü bahçelinin geçmişteki söylemleri ile şimdiki söylemleri arasında tutarsızlık mevcuttur. Millet bahçelinin hiçbir sözüne itibar etmiyor. Etmemekte de haklılar! Çünkü AKP´yi iktidar yapan bahçelidir. Tayyip Erdoğan´ı başkan yapan devlet değil mi? Bu günkü bu durumların gündeme gelmesi referandum değil mi? Daha bu millet bahçelinin sözlerine neden itibar etsin ki? Şahsen ben bahçelinin söylediği hiçbir söze inanmıyorum. Nasıl inanayım ki? Milliyetçiyim diyordu. Amma Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz diyenlerle işbirliği yaptı. Türklüğü savunuyordu. Türk ırkı diye bir ırk yoktur diyenlerle işbirliği yaptı. Ve seçimlerde AKP ile birlikte seçime girecekleri iddiaları var. Onun için yeni devlet kuruyoruz diyenlere. Söyleyecek bir sözü olamaz. Ben AKP ile işbirliği yaptığıma pişman oldum. Partililerimden ve Türk milletinden özür dilerin diyebilecek mi? Bu yeni devlet kuruyoruz sözü bir alıştırmadır. İstemiyor gibi gözüküp yan cebime koyuver demektir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-08- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    10271,15%0,23
  • DOLAR

    32,24% -0,01
  • EURO

    34,82% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2416,28% 0,98
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

09.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:16
  • YATSI 21:52