Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KILIF BULMAK ÇOK KOLAY

KILIF BULMAK ÇOK KOLAY


Enflasyonun düşmemesinin sebebi aracılar. Bu aracılar şimdimi ortaya çıktı. Bu aracıları iktidar yenimi fark etti?  AKP lideri ?muhalefet patlıcan, biber, domatesin fiyatlarından bahsediyor. Elektrikte doğalgazda % 10 indirim yaptık ondan hiç bahseden yok? diyor. İyide bunlara yüksek oranda zammı kim yaptı. İktidar zammı yapıyor.

Tepkiler gelince de bir miktar düşürüyor. Milletin gazı alınıyor. 2017 senesinin son aylarına doğru. Vergilere çok yüksek oranda zam yapıldı. O zaman Mehmet Şimşek şöyle demişti. ?Bu vergi zamlarından gelecek zammı savunmamızda kullanacağız? demişti. Bunun anlamı bu vergilere itiraz etmeyin demekti. Tepkiler gelince zam oranı düşürüldü. Yine yaptıkları zam oranına ulaşmak için. Başka şeylere zam yapıldı.

Gazoz türü içeceklere vergi kondu. Böylelikle koydukları zam oranına ulaşılmış oldu. Elektriğe zam yapıldı. Sonra %10 zam geri çekildi. Bu %10 indirim milletin faturalarına yansımadı. Çünkü havalar soğumaya başlamıştı. Havalar soğuyunca doğuda elektrik kullanımı artıyor. Buna paralel olarak kaçak elektrik kullanımı da artıyor. Kaçak elektrik kullanımı artınca da o kaçak elektriğin ceremesi milletin faturasına yansıyor. Fatura yükselince TRT payı da yükseliyor.

Kaçak elektrik kullanımı neden milletten alınıyor? Devlet kaçak elektrik kullananları önleyemiyor. Bunu da milletin sırtına yüklüyor. Milletin elektrik faturalarına tepkisi bundandır. Kullandığı elektriğin fiyatının iki katı fatura geliyor. Elektriğe yapılan zamdan %10 geri indirim yaptık diye övünmek gerekmez. Çünkü o faturaları ödeyenlere yapılan zammın iki mislisi geri alındı. Sebze ve meyvenin fiyatlarının artmasını aracılara bağlamak ne kadar doğrudur.

Bu aracılar şimdi ortaya çıkmadı. Daha öncede vardı. 17 senedir iktidarda olan bir partinin böyle küçük olayların arkasına sığınması doğru değildir. Nedenini iktidar bilmiyor mu? Biliyor, fakat bildiği işine gelmeyince işe hemen kılıf bulunuyor. Aracılar bu fiyatları yükseltiyor denildi. Suçlu aracılar oldu. Üreticinin girdilerine yapılan zamları görmüyorlar. Gübre, mazot, ilaç ve su gibi girdilere zam yapılırsa üretici ne yapsın. Birde bunların taşıma masrafı var.

Gübreden, ilaçtan, mazottan düşürün vergileri. Bakın o zaman enflasyon nasıl kendiliğinden nasıl düşer. Hayvan yetiştiricileri de ayni durumda yem, saman, ilaç fiyatları maiyeti artırıyor. Hayvan üreticileri hayvanını kestiremiyor. Masraflarını çıkarmadığı için. Bu üreticilerin tohumu nerden geliyor. Dışarıdan geliyor. Dışa bağımlılıktan kurtulup yerli tohuma geçmeden üretici rahat nefes alamaz. Bildiğim kadarı ile armatörlerin gemilerine Mazot % 50 ucuz veriliyor. Çiftçinin köylünün taşımacıların kullandığı mazotu da armatörlerin gemilerine verilen mazotun fiyatın uygulayın.

Artık ülkenin yerli ve milli ürünlerine dönmesi zamanı gelmiştir. En önemlisi de yeri tohumun üretilmesine izin verilmelidir. Yabancı ülkelerden alınan tohum yasaklanmalıdır. Çünkü yabancı tohum ülkemizin topraklarını zehirlediği gibi insanlarımızı da zehirliyor. İktidar bir araştırma yaptırsın. 2006 senesinde önce hastalık oranı nedir. 2006´dan sonra hastalık oranı nedir? Bir araştırma yaptırsın. 2006´dan sonra hastalık oranı % 70 civarında arttığı görülecektir. Çünkü o tarihten sonra hastalık oranının artmasının sebebi yabancı tohumlar, yabancı gübreler ve ilaçlardır. Çare yerli üretimdir.

Dışarıdan tohumu aldığımız müddetçe ne sebzenin nede meyvenin tadını bulmak mümkün değildir. Ziraat mühendislerine çok iş düşüyor. Bunları iktidara anlatmaları gerekir. Sarayın sebzesi meyvesi dışarıdan geliyor. Hiç ismini duymadığımız meyveleri sarayın sayesinde duyduk. İktidarın yaptığı uygulama ile enflasyonun düşmesi mümkün değildir. Aracıları kaldırınca fiyatlar düşecek mi? Çünkü her geçen gün üretim düşüyor. Böyle devam ettiği müddetçe de üretim artmaz. Her sene üretim düşer. Çünkü üretici ürettiğinden zarar ettiği müddetçe üretimi kısıyor. İşi ehil olanlar yapmalıdır. Ahbap çavuş ilişkileri ile devlet yönetilmez. Peygamber efendimiz işi ehline tevdi edin diye buyurmuştur. Bizde işin ehli onlalar önemli görevlerde yer alamıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06- 02- 2019 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55