CaNeMrE


KENT KONSEYLERİ ŞEHRİN Mİ? YOKSA BELEDİYENİN ARKA BAHÇELERİMİ?

KENT KONSEYLERİ ŞEHRİN Mİ? YOKSA BELEDİYENİN ARKA BAHÇELERİMİ?


Bu günlerde, geçmişte olduğu gibi ne hikmetse; “Kent Konseyi Sendromu” yaşanıyor…

Kronikleşmiş artık, bu sorun! Bandırma’da…

Soruyorlar, Kent Konseyleri Belediyelerin arka bahçelerimi?

Olmaması mümkün değil, evet maalesef arka bahçeleri.

Bu gün sadece CHP için değil, farklı İl ve İlçelerde iktidarda, hangi partinin Belediyesi varsa, onların güdümünde…

Öyle olmamalı, ama Kent Konseyleri yönetmeliği, maddi ve manevi anlamda Kent Konseylerini Belediyelere bağlamış. Maddi destek Belediyeden olunca, Belediye’de haklı olarak, kendi istekleri doğrultusunda, çalışma ve propagandasının yapılmasını istiyor.

2014’ te yapılan ve Dursun Mirza Başkanlığındaki Belediyenin Kent Konseyi için düzenlediği listenin Başkanı Adil Levent Coşkun’ un “Mavi Listesini” delerek, bilmeden arı kovanına çomak sokmuşum!

Neden?

Ben siyaseti pek bilmem.

Rahmetli Babam’ da ; “Oğlum siyaset sana göre değil, orada zeminler çok kaygan, sen son söylenecek sözü esirgemez, en başından söylersin” dediğini unutarak, girdiğim bu düzende; Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Kent Konseyi Başkanı Adil Levent Coşkun’ un Kent Konseyine ücretli (maaşlı) çalışacak dışarıdan Genel Sekreter çalıştırma önerisine karşı geldiğim için, aslında bu işin önünü kapatmış olsam da, siyaseten oyunbozan, taşları dağıtan, camları indiren çocuk misali onlar adına; oyunlarını bozduğum için;

Babamın siyaset için söylediği; “Zeminler çok kaygandır” sözünü yaşayarak öğrendim.

Buralarda zeminler çok kaygandır.

Yine o dönem Başkan Mirza’nın Mavi Listesini tek başıma delerek girmem, bazılarında şaşkınlık yaratsa da; hatta kim bu adam? Dediklerinde, benim bu şehrin her sokağında, her kaldırımında, Cin Çukuru Arenada, çarşıda, meydanda, mahalle aralarında, okuduğum okullarda ayak izlerimim olduğunu bilmiyorlardı!?

Nereden çıktı bu adam?

Bu adam hiçbir yerden çıkmadı; zaten buradaydı. Bu topraklarda doğdu, büyüdü, koştu, futbol oynadı, esnaflık yaptı. Buralıydı. Bandırmalıydı…

Ve Belediye Başkanı Mirza ile Kent Konseyi Başkanı Coşkun’ un Kent Konseyini maalesef, maalesef diyorum; Bandırma Belediyesinin arka bahçesi yapma sendromu, daha sonra Mirza-Coşkun’un arasını açtı.

Bunun adı, Kent Konseyi Sendromudur.

Bu günde Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ile yine Kent Konseyi seçimlerinde, son turda CHP’ li Nermin Mutlu ile parti dışından Doktor Murat Ergöz arasındaki seçimde, Ergöz lehine oy kullanan ve telkinde bulunan Başkan Tosun, geçmişte Mirza-Coşkun ikilisinin yaşadığı sendromu yaşıyor, Doktor Murat Ergöz ile.

Kent Konseyi sendromunu…

Kapalı kapılar ardında neler yaşanıyor? Bilemiyoruz.

Ama dün Murat Ergöz’ü isteyen, onun lehinde oy kullananlar, bu gün Ergöz istifa etsin diye gözünün içine bakıyorlar. İstifa edince ne olacak? Seçimler yenilenecek, Başkan ve Yürütme Kurulu yeniden belirlenecek.

Peki, yeni Kent Konseyi Başkanı ile Belediye Başkanı daha sonra yine anlaşamaz, karşı karşı gelirlerse? Yada yeni seçilen Başkan, Belediye ile uyumlu çalışmazsa, baskılara direnip, ekibi ile yoluna devam ederse, bu kez yine; Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanı istifa mı edecek? Zorlanacak mı?

O nedenle yapılan tüm bu ötekileştirmeler, gelecek olan tüm Kent Konseyi Başkanları ve Yürütme Kurulu üyelerini zorlayacak, yapılanmalardır.

O zaman Kent Konseyleri, Bandırma’nın değil, Belediye yada CHP’nin, Kent Konseyi olmasından öte gidemeyecektir. Bu tavırlar gelecek/seçilecek olan Kent Konseyi Başkanının elini-kolunu bağlayacaktır.

Şimdi Bandırma Belediyesi ile Kent Konseyi arasındaki çekişme had safhada;

Düzelir mi?

Düzen değişmedikçe Hayır?

Hangi düzen;

Kent Konseylerini, seçen dernekler, sivil toplum örgütleri ve kurumlar Bandırma Belediye Başkanının işaret ettiği adayı değil, Bandırma’ ya değer katacak adayı seçmedikçe, hangi parti olursa olsun, bugün Bandırma’da iktidar CHP ve onun Belediye Başkanı olduğu için Tolga Tosun’dan bahsediyoruz, hiçbir şey değişmeyecektir…

Şayet adı gibi Bandırma Kent Konseyi Başkanı Bandırma’nın Kent Konseyi Başkanı olacaksa, oy veren üyeler, kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda değil, Bandırma’nın çıkarları doğrultusunda oy vermedikçe bu düzen değişmez.

30 yıldır, derneklerde değişmeyen isimler var. Böyle bir düzende artık evinde torun besleyecek olanlar halen daha siyaset yapıyorlarsa, sorun Belediye ve Belediye Başkanı Tolga Tosunu da aşmaktadır.

O zaman?

Siyaseten bir şeylere katlanılıyorsa eyvallah,

Yok, Bandırma için bir şeyler yapılsın isteniyorsa,

O zaman siyasetin olmadığı ortamlarda seçimler yapılmalı ama nasıl?

Bandırma Partisi diyerek isimlendirilen yapı, her partiden bir tutam koy sepete misali, Bandırma’ yı ve rantını dizayn etmek için birlikte hareket ediyorsa, o zaman bunlara hiç gerek yok.

Belediye, Bandırmaspor, Kent Konseyi, Ticaret Odası, Sivil Toplum Kuruluşlarının yapılarını, yönetimlerini… vs.vs… Bandırma Partisi belirlesin olsun bitsin…

O zaman Bandırma Kent Konseyi Bandırma Belediyesinin arka bahçesi mi? Sorusu da rafa kalkmış olur.

Ne diyelim, bundan sonraki seçimler için söyleyelim.

Zeminler çok kaygan.

Aman dikkat!

Karşınıza;

Bandırma Partisi çıkabilir!?

                        Esen Kalın.   Can Emre   05-03-2020

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34