Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

8 Mart dünya kadınlar gününün bütün kadınlarımız hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu kadınlar günü vesilesi ile cefakâr kadınlarımızın sorunlarına değinelim. Ülkemizde saygı ve sevgiyi en çok hak eden kadınlarımızdır. Böyle olmasına rağmen haksızlığa uğrayan en çok kadınlarımızdır. Eylemlerde erkeklerden daha fazla şiddete maruz kalan kadınlardır. Düşüne biliyor musunuz bir eylemde gözaltına alınmaları bir yana. Alın şu fahişeleri denilerek aşağılanmaya çalışılıyorlar. Bu hitap onur kırıcı, hasiyet kırıcı bir hitaptır. Kadınlar erkeklere Allahın emanetidir. Kadına kötü davranmak demek, Allahın emanetine ihanet etmektir.

Ayrıca kadınlar cennete girmekte erkeklerden bir adım öndedir. Peygamber efendimiz bir hadisi şeriflerinde “cennet kadınların ayaklarının altındadır” buyurmuşlardır. Bunları unutularak kadınlarımızı en kötü muameleye tabi tutuyoruz. Aman diyene kılıç kalkmaz. Bunu da unutuyoruz. Vurma hamileyim diye bağıran kadına tekmenin en alası vuruluyor. Hâlbuki cefakâr. Vefakâr Türk kadınına layık olmadığı muameleyi reva görüyoruz.

Türk kadını Çanakkale ve kurtuluş savaşının görünmez kahramanlarıdır. Kucağında çocuğu sırtında cephane mevzilerdeki askerlere mermi taşıyan, askerlere su taşıyan bu kadınlarımıza çok şey borçluyuz. Askerler ile birlikte cephede şehit olan onlarca kadınımız vardır. Ruhları şad mekânları cennet olsun.  Evlerinin hanımı çocuklarımızın anası olan kadınlarımız. Ekonomik sıkıntıyı en çok hissedenlerdir. Ellerinden geldiği kadar çocuklarına yemezler yedirirler. Giymezler giydirirler. Ev ekonomisine katkıda bulunmak için tarlada, bağda, bahçede çalışırlar. Bu imkânı olmayanlar. Evlere temizliğe giderler. Bunu da bulamayanlar çöplüklerden ekmeklerini sağlamaya çalışırlar. Cefakârlığının ve vefakârlığının karşılığını hiçbir zaman göremezler. Şiddete ve tacize maruz kalırlar. Bazı kendini bilmezler yüzünden canlarından olurlar. Bazıları tarafından köle muamelesine tabi tutulurlar.

Yüzlerce kadınımız sudan bahanelerle canlarından olmuşlardır. Ekonomi sıkıntı yüzünden hayatlarından olmuşlardır. Kadına şiddeti önleyecek tedbirler alınmamıştır. Hayatım tehlikede diye müracaat ediyorlar. İncelenmesi için aylar geçiyor. Birde bakıyorsun! Kocası tarafından öldürülmüş. Maalesef ülkemizde insan canı bu kadar ucuz. Hayatı tehlikede olmayan bir insan neden hayatım tehlikede diye yardım istesin? Kadına şiddete ağır cezalar getirilmelidir. Kadınlarımızın hakkını kolay kolay ödemek mümkün değildir.

Böyle bir dünya kadınlar gününde böyle olaylardan bahsetmek ne acı değil mi? Allah kadınlarımıza sabırlar versin. Kadına şiddet uygulayanlara ve kötü muameleyi reva görenlere de akıllar ihsan etsin. İktidarlardan kadınlarımız için bazı tedbirler almalarını temenni ederim.

 Bütün kadınlarımızın 8 Mart kadınlar gününü kutlar. Sağlık ve mutlulukla nice kadınlar günü kutlamalarını rabbimden niyaz ederim. Saygı ve sevgilerimle!

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

Ülkenin ve çocuklarınızın geleceğini düşünerek oyunuzu kullanın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

Mustafa KOÇAL 06-03-2014

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22