Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İTTİFAKIN NE İÇİN YAPILDIĞI ANLAŞILDI

İTTİFAKIN NE İÇİN YAPILDIĞI ANLAŞILDI


İttifakın ismi çok enteresan cumhur ittifakı, bu ismi kim koydu? Devlet Bahçeli bu ittifak ülke için yapılmış bir ittifak değil. Menfaat için yapılmış bir ittifak. İktidar % 51 arıyor. MHP ve BBP mecliste olmayı arıyor. İttifak barajı aştığı zaman ittifaka katılan partilerin hepsi barajı aşmış kabul ediliyor. Bu ittifak barajı aşamayacak olan partiler için bir seçim rüşvetidir. İttifakta olmayan parti %9,9 oy alsa barajı aşamıyor.

İttifaka katılan bir parti % 1 oy alsa dahi barajı geçmiş sayılıyor. Allah´ım sen nelere kadirsin. Milliyetçiyim diyen ve Türklüğü savuna iki parti şimdi. Tam aksi görüşte olan parti ile ittifak yapıyor. ? Bize Türkçülükle falan gelmesinler. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? diyen iktidarın ortağı oluyorlar. Ey ittifak peşinde koşanlar hani siz milliyetçi idiniz? Hani siz Türkçülüğü savunuyordunuz. Birisi Alpaslan Türkeş´in kemiklerini sızlatıyor. Biriside Muhsin yazıcının kemiklerini sızlatıyor. Miraslarını üzerine konanlar kendilerine bırakılan mirası kendi menfaatleri için kullanıyorlar.

7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon olmasın diye bas bas bağıranlar. Şimdi koalisyonu kendileri oluşturuyorlar. 1 Kasım seçimlerinde milletten koalisyon olmasın diye oy isteyenler. Şimdi kendileri koalisyon yapmanın yolunu ittifak yaparak buluyorlar. İktidar sözcüsüne göre ittifak başka imiş. Koalisyon başka imiş ha çarşaf takımı ha nevresim takımı ikisi de ayni kapıya çıkıyor.

İttifak maddelerinin içerisinde bir madde var. Bu madde bir itiraftır. Referandumda kullanılan mühürsüz oyların kanunsuz olduğudur. Şimdi mühürsüz oyların kabul edileceği kanunlaşacak. Fakat seçim kurulu tarafından oy pusulalarına mühür vurulacak mı, vurulmayacak mı? İkincisi zarflara seçim kurulunun mührü vurulacak mı, vurulmayacak mı? Seçim pusularına seçim kurul tarafında mühür vurulacak. Fakat mühürsüz oy kullanan olursa bunlarda sayılacaksa işte burada yine bir oyun var demektir.

Dışarıdan getirilen seçim pusulaları yine sandıklara girecek demektir. Referandumdaki mühürsüz oyları itiraf ettiniz. Amma yine ayni karışıklığa meydan verecek bir olayı getirdiniz koydunuz. Bu ittifakın isminden de anlaşıldığı gibi. MHP ve BBP yalnız Tayyip Erdoğan´ın cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışacaklar.

Tayyip Erdoğan´ın cumhurbaşkanı seçildiği seçimden önce kürsülerde Tayyip Erdoğan´dan cumhurbaşkanı olmaz diye bas bas bağıran Bahçeli şimdi kendisini Tayyip Erdoğan´a adamış durumda. Gurup toplantısında böyle bağıran Bahçeliyi milletvekilleri çılgınlar gibi ayakta alkışlamışlardı. Bu milletvekillerinin şimdi vicdanları hiç mi sızlamıyor?  Allah aşkına bir tanesi de kalkıp da o günlerdeki gurup toplantısında söylediklerini Bahçeliye hatırlatmıyor.

Ey bahçeli! Ey desteci! Şimdi şeker fabrikaları satışa çıkarılıyor. Ülkenin milli varlıklarının hepsi satıldı. Şimdi kala, kala bir şeker fabrikaları kalmıştı. Onlarda satışa çıkarılıyor. Allah rızası için söyleyecek bir sözünüz yok mu? Milliyetçi geçinen birisinin söyleyecek bir sözü olmalıdır. Bakalım satış başlayınca sesiniz çıkacak mı? Tayyip Erdoğan ?insansız hava aracı ve tank yapacağız? diyor. Bu çok geç kalınmış bir projedir.

Elde avuçta bir şey kalmadıktan sonra bunu söylemek millete şirin görünmeden öteye geçemez. Çünkü bunları yapmaya maddi güç gerekir. Oda bizde kalmadı. Bir zamanlar Tayyip Erdoğan başbakan iken. Şöyle derdi! ?Bize 27 milyar dolar rezervi bıraktılar. Biz bu dolar rezervimizi 127 milyar dolara çıkardık. Biz buyuz işte? derdi. Şimdi böyle bir şey söylediğini duydunuz mu?

Evet, insansız hava aracı ve insansız tank yapabilirdik. Biraz tasarruflu hareket edebilseydik bunları yapabilirdik. Amma hiç bu günleri düşünmedik. Paraları har bulup harman savurduk. Libya ya da Kaddefi´yi devirmeye çalışan isyancılara uçaklarla para göndermeseydik. Suriye ye milyarları gömmeseydik. Bakanlıkları sayısını bilmediğimiz kadar son model arabalarla donatmasaydık. Saraya milyarlar harcamasaydık. Uçak filosu olacak kadar son model uçaklar almasaydık. Suriyeli mültecilere milyarlar harcamasaydık.

Tayyip Erdoğan´ın şimdi ortaya attığı projeyi rahatlıkla hayata geçirebilirdik. Şimdi devamlı açık veren bir bütçe ve devamlı verilen bir cari açık. Devamlı artan iç ve dış borç varken bu projenin hayata geçirilmesi imkânsızdır. 2017 senesinin son aylarına doğru. Vergilere zam yaptılar. Bu zamlar gündeme geldiğinde Mehmet Şimşek bu vergi artışları için şöyle dedi. ?Bu vergi artışından gelecek paraları savunmada kullanacağız? dedi. Savunmada kullanacak para kalmamış gelecek zamlardan toplanacak paraya bel bağlanmış. Bu çok acıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23- 02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,31
  • EURO

    34,76% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,58% -0,69
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli

Balıkesir

23.04.2024

  • İMSAK 04:40
  • GÜNEŞ 06:13
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:27