Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İTTİFAK ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

İTTİFAK ARAYIŞLARI SÜRÜYOR


İktidar % 50 +1 için ittifak arayışları içerisinde. Hali hazırda Devlet bahçeli ile ittifak yapmış durumdalar. Burada MHP demedim. Yalnız Devlet Bahçelinin ismini kullandım. MHP tabanındaki milliyetçilerin bu ittifaka oy vereceğini tahmin etmiyorum.  Bilhassa bu günlerde gündeme gelen Türk kelimesinin kaldırılma olayından sonra. MHP tabanındaki milliyetçilerin oy vereceğini zannetmiyorum. Büyük birlik partisi referandumda evet demek için. Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra evet dedi. Tavan evet dedi amma taban liderlerinin söylediği gibi hareket etmedi. Tabanın  % 50´sinden fazlası hayır dedi.

Seçimde yine iktidarın ittifakına katılacak gibi gözüküyor. İki partinin de tabanında bu konuda rahatsızlık olduğu iddia ediliyor. Referandumda bu iki parti iktidar kanadına % 6 gibi bir katkı sağlamış olduğunu tahmin ediyorum. Fakat seçimlerde iktidarla ittifak yapsalar, bu % 6´yı bulamazlar. Çünkü bu iki partinin tabanı yapacakları ittifaka oy vermeyeceklerini beyan edenler var. İktidar da bu iki partiden fazla oy gelmeyeceğini düşündükleri için. Saadet partisini ittifaka katılmaları için çalışıyorlar. Fakat Saadet partisi lideri Karamollaoğlu´nun söylemine bakıldığında böyle bir ittifaka katılmayacakları yönünde. İktidar ile Devlet Bahçeli kendilerini yerli ve milli olarak ilan ettiler. Bunların dışındakiler bunlara göre gayri yerli, gayri milli oluyorlar. Bu ittifaka milliyetçileri dâhil edebilmek için. Hamasetli söylemler ortaya atıyorlar.

Milli ittifak diyorlar. Bahçeli bu konuda iktidarın gözüne girebilmek için. Hem CHP´ye yükleniyor. Hem de ittifaka isim ilave ediyor. Ne imiş? Bu ittifaka ay ve yıldız ismi eklenmesini ileri sürüyor. Neden ay ve yıldız da? Başkan bir şey değil? Akıllarınca Türk bayrağının üzerindeki ay yıldız oluyor?  Bayrak sevgisi mi sergileme çalışıyorsunuz? Yemezler beyler! Sözün kısası hem iktidar, hem de bahçeli % 50 + 1 bulmaya çalışıyorlar. Diğer partilere bakalım. İktidar ile Devlet Bahçeli diğer partileri ittifak yapmaya mecbur bırakıyorlar. Çünkü kendilerini yerli ve milli ilan edince diğer partilerde biz nasıl olurda yerli ve milli olmayız diyerek bir araya geleceklerdir.

Milletvekili seçimleri de ittifak yapacaklardır. Bu arada HDP milletvekili seçiminde bağımsız adaylarla girebilir. Amaç baraja takılmamak için bu yolu tercih edebilirler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adaylarını çıkarırlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turda Hiçbir aday %51´ri bulamaz. İkinci tura kalan iki aday üzerinde ittifak başlar. İktidarın adayının destekçileri şimdiden bellidir. AKP ve Devlet Bahçelinin etrafında kalan MHP´liler.

Bunlar kesin destekleyecek olanlar. CHP, İyi parti, Saadet ve DP buların ikinci turda kendi aralarından çıkacak ikinci aday etrafında birleşmelerine kesin gözü ile bakılıyor.  Fakat HDP´nin ikinci turda kime oy vereceğini şimdiden kestirmek zor. Fakat AKP ne yapar, yapar HDP ile anlaşır. O zaman Devlet Bahçelinin tavrı ne olacak? Ben HDP´nin olduğu yerde olmam demişti. Bu durumda Bahçeli ben yoğum der mi? Bence böyle bir şey söylemez.

Daha önce Tayyip Erdoğan ile birbirlerine söylediklerini nasıl unuttularsa. Devlet Bahçeli aynisini yapacaktır. Ben bu kanıdayım. Birde şu var. HDP Bahçelinin olduğu yerde biz yoğuz diyebilir. İkinci turda yerli ve milli olmayanların yanında yer alabilirler. İktidar bunu kullanmaya kalkar. Görüyor musunuz? Terörü destekleyenlerle birlik oldular diyeceklerdir. İktidar ile anlaşırlarsa bu sefer yerli ve milli olmayanlar ayni şeyi söyleyeceklerdir. Söylendiğine göre HDP´nin kongrede söylediklerinden dolayı haklarında savcılık soruşturma açmış. Parti kapatılırsa. O zaman kime oy verdikleri veya verecekleri belli olmaz. O zaman yerli ve milli olamayanları desteklemeleri olağan olur.

Bakım nelerden bahsetmemiz gerekirken nelerden bahsediyoruz. Hâlbuki şu süreçte bunların konuşulmaması gerekir. Biz bunları yazmak mecburiyetinde kalıyoruz. Çünkü iktidar gündemi bu konular üzerinde yoğunlaştırıyor. Her attıkları adımda siyasetti konuşuyorlar. Ordu Suriye de savaşıyor. Siyasetçiler bununla uğraşmıyor. 15 Temmuz 2018 de yapılacak seçime hazırlık yapıyor. Beni en çok üzende konuda bu oluyor. Senelerdi Yunanistan 18 adamızı işgal etti. İktidar şimdiye kadar tek kelime söylemedi. Şimdi Yunanistan´a gözdağı vermek işin genelkurmay başkanını İzmir´e gönderdiler.

Genelkurmay başkanı Hulusi Akar İzmir de beyanat veriyor. ?Hem Afrin de operasyon yapma hem de ege denizinde operasyon yapama gücüne sahibiz? diyerek. Yunanistan´a gözdağı veriyor. Bunu Yunanistan adaları birer, ikişer işgal ederken neden yapmadılar? Çünkü bu adaların Yunanlılar tarafından işgal edilmesi bu günlerde sıkça gündeme gelmeye başladı. Bir AKP´li ile bu konuyu tartıştık. Bana aynen şunu söyledi. ? Cumhurbaşkanımız bu konu üzerinde araştırma yaptırıyor. Kısa zamanda bu konunun gerçeğini açıklayacak? dedi. Şayet bu doğru ise millete gerçeği söyleyecek yanları olmadığı için bu genelkurmay başkanına böyle bir çıkış yapmasını önerdiler. Sırf seçim yatırımı için olduğu kanısındayım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13-02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

16.04.2024

  • İMSAK 04:53
  • GÜNEŞ 06:22
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:18