Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTİKLAL SAVAŞI

İSTİKLAL SAVAŞI


İstiklal savaşı veriyoruz deniyor. Türkiye istiklal savaşını verdi. Ülkesini istiladan kurtardı. Özür bir ülke oldu. Kime karşı ve nerde istiklal savaşı veriliyor? Suriye demi? Yoksa Libya da mı? Libya ya gönderdiğimiz askerler eğitim verecekler denilmişti? Libya da 3 şehit verildi.

Libya 3 şehit verildiğini haberlerde duyan var mı? Şehit cenazesi Türkiye ye gelmeseydi bu şehitlerden haberimiz olmayacaktı. 3 şehit verdik. General Hafter ’in askerlerinden şu kadar teröristi etkisizleştirdik. Şehit tepesi şehit siz kalmayacak denildi. Bu ne demektir? Bu söylemden kasıt General Hafter ’in askerlerinden etkisiz hale getirilenler mi kastediliyor.

Yoksa bizim Libya da verdiğimiz şehitler mi kastediliyor?  İstiklal savaşı kendi ülkesini savunarak verilir. Başka ülkede savaşılarak istiklal savaşı verilmez. Suriye de kimin için savaşıyoruz?

Suriye de kazanılan topraklar bizim mi olacak? Hem Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanacak deniliyor. Hem de istiklal savaşı veriyoruz denilecek. İstiklal savaşı yalnız kendi topraklarımız için verilir. Rusya Suriye için yeni bir program hazırlayacağını söylüyor. Suriye’deki savaşın şu andaki durumunu Rusya belirleyecektir. Esat güçleri Karadan İDLİB’İ kuşatıyor.

Rus uçakları da havadan belirlenen hedefleri bombalıyor. Bu nasıl bir iştir? Rus askerleri ile Türk askerleri birlikte devriye görevi ifa ediyor. Rusya Türkiye’yi Esat ile masaya oturmaya zorluyor. Hazırlamakta olduğu programda belki de bu masaya oturma olayı da olabilir. İktidar Libya da olamanın ezikliği içerisinde. Çünkü Libya da ne işimiz var diyenlere. Bizim askerimiz orada ulusal mutabakat hükümetinin askerlerine eğitim verecek denildi.

O zaman bu şehitler nereden çıktı? Rusya bize eskisi gibi yakınlık göstermiyor. Sebebi ise Libya konusunda Türkiye ulusal mutabakat hükümetinin yanında yer alıyor. Rusya ise General Hafter ‘in yanında yer almış durumda. İşten bunun böyle olmasında dolayı. Suriye de şimdi Esat güçlerine havadan katkı sağlıyor. Gözetleme kulelerimiz Esat güçleri tarafında sarılmış durumda. Rusya İDLİB’ de belirlediği hedefleri bombalıyor.

Biz gözetleme kulelerindeki askerlerimize karadan destek vermeye çalışıyoruz. Havadan destek vermemiz mümkün değil. Çünkü Suriye hava sahasının sorumluluğu Rusya’nın kontrolü altında. İstiklal savaşı veriyoruz diye.  Milletin milli hislerine hitap ediliyor. Ah ABD yaktın Türkiye’yi. Türkiye bizim şöyle müttefikimiz böyle müttefikimiz diyerek. Bizi yağladı, balladı. Batağın içerisine soktu.  Ondan sonrada terör örgütleri ile beraber oldu.

Her türlü yardımı yapıyor. Yazıklar olsun senin gibi müttefike. Halbuki böyle bir olaya girişirken bu olay mecliste görüşülmesi gerekirdi. Bir kapalı oturumda karar alınması gerekirdi. Belki bu olay mecliste görüşülseydi. Suriye batağına girilmezdi. Belki AKP’nin milletvekilleri dahi Suriye ile aramızın bozulmasını istemiyor olabilirlerdi. Halbuki demokrasilerde böyle kararları meclis verir. Ben yaptım oldu olayı demokrasilerde yoktur.

Şimdi Suriye olayının tek sorumlusu İktidardır. Meclis dışarı asker göndermemize yetki verdi diyebilirler. İş işten geçtikten sonra bu yetki istendi. Suriye batağına girdikten sonra böyle bir yetki istendiği için meclis yetki vermiştir. Şimdi Rusya İran ve Türkiye’nin yaptığı üçlü anlaşmanın yanlışlığı ortadadır. Hem Rusya hem de İran Esat’ı desteklediği ortada iken. Bu anlaşma yapılmazdı. Bu anlaşma ABD ile aramızın bozulmasına da katkıda bulunmuştur. Çünkü ABD hem İran’a hem de Rusya’ya karşı olduğu bilindiği halde bu anlaşma yapılmazdı.

Bakalım şimdi Rusya nasıl bir program hazırlayacak. Bekleyip göreceğiz. Türkiye’nin aleyhine mi? Yoksa lehine mi olacak? Türkiye’nin lehine olacağını tahmin etmiyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25-02-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55