Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


İSTER KAPATIR, İSTER EL KOYAR

İSTER KAPATIR, İSTER EL KOYAR


Günlerdir ?Sözcü Gazetesinin? kapatılacağı korkusu üzerine haberler okuyoruz.
Bir yıl içinde 39´uncu defa zorunlu tatile çıkarılan Sözcü yazarları bile ?Sözcü Susarsa, Türkiye Susar? diye adlandırılan kampanya ile köşe yazıları yazdılar.

Kimse eveleyip-gevelemesin! Erdoğan, isterse Sözcü Gazetesini kapatır, isterse el koyar, isterse Bademin birini Sözcü´ye kayyum atar, isterse batırır!
Kimsenin de gıkı çıkmaz. ?Sözcü Susarsa, Türkiye Susar?mış! Bak sen!
Zaten Türkiye 15 senedir ne yapıyor? Türkiye 15 yıldır susmuyor mu?

-İhracatının %80´ini AB ülkelerine yapabilme gücüne erişmiş iş dünyası, Cemaat-Tarikat artığı, Ortaçağ kafalı Bademlerin önünde el pençe divan durmuyor mu?
-Utanmadan adlarını hala ?Sivil Toplum Örgütü? olarak kullanan, ama tek işleri Bademlere yaltaklanmak olan sözüm ona STK´lar 15 yıldır susmuyor mu?
-Badem tarafından iğdiş edilmiş, 1 Mayısları bile Vali emriyle düzenleyen sözüm ona sapsarı sendikalar kafalarını kaldırabiliyorlar mı?
-Ülke 15 yıldır adım-adım ?Tek Adam Faşizmine? giderken, itiraz eden bir tane bilim insanı, ?Sözcü ve birkaç gazete haricinde? ?Ne yapıyorsunuz? diyen bir tane gazete kaldı mı?
-Ülke insanının yarısından fazlası boğazına kadar borca batırılırken, ?Etmeyin eylemeyin, bu insanları tefeci faizine kurban etmeyin? diyen bir tane
?Devlet Görevlisi? çıktı mı?
-Yasama-Yargı-Yürütme, ?Tek Adam? emrine verilirken, yolsuzluklar göğe çıkarken, TBMM de Türk Milletinin hakkını yeterli şekilde savunan bir tane muhalefet partisi var mı?

Ne oldu da, her aykırı olay hakkında demokratik tepkisini dile getirmekten çekinmeyen Türk Milleti, susan-konuşmayan-korkak bir toplum haline geldi?
Bizi toplumsal beyin felcine uğratan etken ne? Niçin böyle olduk?

Sizleri bir an için 2002 yılından öncesine götüreyim. Farzedin ki iktidarda Demirel veya Ecevit var!
Türk Milleti, TÜSİAD-TOBB-TÜRK-İŞ-DİSK-Gazeteler-TV ler-Radyolar-Dış Basın aşağıda yazacağım olaylar o zaman olsa idi nasıl davranırlardı? Susarlar mıydı?
-Demirel´in 4 Bakanının, Reza Zarraf adlı bir üçkağıtçıdan rüşvet aldıkları belgeleriyle-ses ve görüntü kayıtlarıyla ortaya çıksaydı!
Bakan çocukları yatak odalarında para sayma makinaları ve milyonlarca dolar-avro ile yakalansalardı! Banka Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutuları içinde milyonlarca dolar-avro para çıksaydı!

Türkiye´de neler olurdu?
Öncelikle Nazmiye Hanım, ?Demirel, Demirel neler oluyor? Ya bu işi aydınlat ya da yallah evden dışarı? diye ortalığı inletirdi!
Basın günlerce konuyu manşetlerden indirmez, toplumsal gösteriler-protestolar her gün artarak sürer, STK´lar yolsuzlukları ilanlarla duyururlar, sonucunda TBMM olağanüstü toplanır, Hükümet ya kendiliğinden istifa eder, ya da Gensoru ile düşürülürdü! Bu ülke bir Yahya´yı yıllarca tartışmadı mı?
Aynen böyle olmaz mıydı?

Ya da Ecevit´in Rahşan Hanımla yaptığı şu telefon konuşması, banda alınıp sonra da canlı olarak yayınlansaydı?
-Rahşan Hanım, beni dikkatle dinle! Bizim Bakanları-çocuklarını gözaltına almışlar. Sen şimdi evdeki şeyler var ya, akrabalarını çağır, onları güvenli bir yere naklet!
-Rahşan Hanım, ne yaptınız? Sıfırladınız mı? Ne istersen yap, aman telefonda konuşma!
*Biz şimdi neyle konuşuyoruz Bülent?
-Hadi, hadi kapat şimdi. Çay demle ben geleceğim, öptüm.
*Bana bak Bülent, bu işlerde bir pislik varsa, git çayını mahalle kahvesinde iç, eve de gelme?
Sonunda Hükümet ya istifa eder, ya da Gensoru ile düşürülürdü!

Şimdi herkes kendi payına düşen hisseyi kucağına alsın ve düşünsün;
?Her Millet müstahak olduğu kişiler tarafından yönetilir. O ülkede aydınlar, vatanseverler, demokratlar sustuysa o ülkenin üzerine özgürlük ışığı düşmez. Onlar artık Millet değildirler. Onlar Ya tebaadırlar, ya da ümmettirler.
Her iki halde de köledirler, köle??

Not;
Eğer Bademler Sözcü´yü kapatmaya kalkarlarsa, ne yapacağız diye parlak fikirleri olanlar lütfen bana yazsınlar. Çarşı Grubunun katkısını ben sağlarım?

Sağlık ve başarı dileklerimle 05 Eylül 2016
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9027,88%2,51
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54