Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İSTANBULUN FETHİ

İSTANBULUN FETHİ


Fatih sulta Mehmet Bizansların elinde olan İstanbul’u fethetmiştir. Mekânı cennet olsun. Allah ondan razı olsun. Osmanlının son dönemlerinde İstanbul İngilizler tarafından işgal edildi. Mustafa Sabri sarayın Şeyhülislamı idi. İngilizlerin kuklası idi. Anadolu’daki direnişi kırmak için. İngilizler tarafından icat edilen İslam Teali cemiyetinin kurucularındandı.

Kuvayı Milliye’den nefret ediyordu. “Kudurmuş haydutlar, caniler” diyordu. “Cenabı hakkın gazabı ve laneti bunların üzerine olsun” diyordu. Yunanlılara fazla zarar vermek İngilizleri kızdırır. Yunan ordusu halifenin ordusudur. Asıl kafası koparılacak mahlûkat Ankara da diyordu. Ey askerler, Mustafa Kemal’in gayrimeşru emirlerine uyduğunuz yeter, bunların vücutlarını külliyen dünyadan kaldırmak beşeriyet için, Müslümanlık için farz olmuştur, sizin bu hainlere itaatiniz mescitlerimizi mabetlerimizi harap edecek, bu zalimlere, bu katil canavarlara alet olduğunuz yeter.

Padişahımızın merhametli kucağı size açılmıştır. Allah’ını, peygamberini seven bu tarafa gelsin diyordu. Mustafa Kemal için İdam fermanı hazırladı. Mustafa Kemal ile savaşmak vacipti. Kuvayı Milliye’nin Yanında yer alan ve milleti etkileyebilecek olan. Denizli, Isparta, Uşak, Antalya, Sinop müftülerini görevden alıyor. Ankara müftüsü için idam fermanı çıkartıyor. İzmir’deki Yunan yüksek komiserliğine Mustafa Kemal den kurtulmak için. Batı Anadolu da sizin kontrolünüzde özerk hükümet kuralım teklifini yapıyor.

Kurtuluş savaşı zaferle sonuçlanınca Yunanistan’a kaçıyor. Yerine Dürrizade Abdullah Sarayın Şeyhülislamı oluyor. Bu da ayni yolu izliyor. Mustafa Kemale lanetle okuyorlardı. Bunlar Mustafa Kemale Lanet okurken vatan topraklarında neler oluyordu en vahim olayla oluyordu. İstanbul işgal altındaydı. Çanakkale işgal atındaydı. Trakya işgal altındaydı. İzmir ve ege işgal altındaydı.

Anadolu’nun dört bir yeri işgal altındaydı.  İşgalciler vatandaşlarımıza işkence ediyordu. 10 yaşındaki kız çocuklarımızın ırzına geçiyorlardı. İki yaşındaki çocukları süngünün ucuna takıp sokaklarda gezdiriyorlardı. Yeni doğum yapmış anneler bebeklerini emzirmesin diye meme uçlarını kesiyorlardı. Yaşadıkları yüzünden aklını yitiren kadınlarımız vardı. Yaşadıkların dayanamayıp intihar eden genç kızlarımız vardı.

Camiye doldurup camiyi ateşe veriyorlardı. Bergama da 200’den fazla insanımızı büyük bir çukura atıp makineli tüfekle tarayıp benzin döküp yakmışlardı. Söke de 57 kişiyi üst üste kuyuya atıp öldürmüşlerdi. Kuranı parçalayıp helâ çukurlarına atıyorlardı. Bizim insanlarımız o kuran sayfalarını yıkatıp toprağa gömüyorlardı.  Daha neler olmadı ki? Pekiyi ülkeyi bu durumdan Kurtaran kimdi? Mustafa Kemal Atatürk Böyle bir dehaya lanet okumak kimin haddinedir. Bu konuya devem edeceğim. Yunan gazetecinin anlattıkların sizlerle paylaşacağım saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu Demokratım diyenlere! NE UTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                                05- 08 -2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2282,87% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54