Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


IŞİD TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE OLDU

IŞİD TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE OLDU


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Irak, Şam, İslam devleti (IŞİD) Türkiye için tehlike olmaya başlamıştır.

Buralara nasıl gelindi. Arap baharı diye bir süreç başlatıldı. Bu süreç başladığında sözde bu ülkelere demokrasi gelecekti. O süreç başladığında Arap ülkelerin sokaklarına caddelerine Tayyip Erdoğan’ın posterleri asılıyordu.  Sözde demokrat dinci İslamcı terör örgütleri Esat’ı devirmek için. Tarafımızdan desteklenmeye başlandı. Esat’ı devirmek için çalışan EL-Nusra terör örgütüne her türlü destek verildi. El-Kaiden ayrılan militanlar. El-nusranın yanında yer almak için. Bizim topraklarımızı kullanarak Suriye’ye geçtiler. Burada kısa zamanda gelişip. Özerkliliğimizi ilan edeceğiz demeye başladılar. Destek verdiğimiz bu örgüt böyle beyanda bulununca. O zamanın dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu “ devlet kurmalarına müsaade etmeyiz” dedi. Böyle olmasına rağmen IŞİD devletini kurdular. Artık Suriye de bir terör örgütü devleti kurulmuş oldu. İktidar yalnız müsaade etmeyiz demekle yetindi.

Musul konsolosluğumuzu bastıklarında dönemin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu konsolosluk çalışanlarına  “onlar bizim hasmımız değil. Direnmeyin teslim olun” demişti. IŞİD Irakta terör estiriyordu. Türkmenler dâhil önüne geleni öldürüyor. Toplu katliamlar yapıyordu. Rehine alınan vatandaşlarımız uzun süre ellerinde rehin kaldı. Ne olduğu anlaşılmadı. Rehineler serbest bırakıldı. Birisi operasyonla kurtarıldılar dedi. Birisi müzakereler sonunda kurtarıldılar dedi. Ne şekildi olursa olsun kurtuldular bizim için önemli olan kurtarılmalarıdır.  Sözde Müslümanlık adına Müslümanları katledip, başları ile futbol oynayan ve bunu dünya ile paylaşan bu terör örgütü. İslamiyet için ve dünya için tehlikeli boyuta geldi. Birleşmiş Milletler kararı ile IŞİD ile mücadele kararı alındı. Bu zamana gelinceye kadar IŞİD’e terör örgütü demekten imtina eden Türkiye. BM toplantısında terör örgütü olduğunu dile getirdi. IŞİD ile mücadele etmek üzer koalisyon oluşturuldu.  Bu koalisyona Türkiye de dâhil edildi.  Suriye topraklarında seyreden bir IŞİD konvoyu koalisyon güçleri tarafından vuruldu. Ülkemizin de bu koalisyonun içersinde olması IŞİD terör örgütünü bize düşman etti. Suriye topraklarında bulunan Şah Süleyman türbesine saldıracağını ilan etti. Türkiye bunun bir savaş nedeni olacağını beyan etti. IŞİD lideri Bağdadi. Türk silahı kuvvetlerini ve Tayyip Erdoğan’ı düşman ilan etti. Türkiye bundan sonra IŞİD ile bağlarını kopardı. Kendisini Müslümanların sultanı ilan eden Bağdadi, Erdoğan’ın kendisine biat etmesini isteyen beyanlarda bulundu.

IŞİD lideri Bağdadi “Tayyip Erdoğan laik biridir, şeriata göre davranmıyor ve peşmergeyi destekliyor. Yakında kendinizi ‘İslam’ın oğullarının’ doğrudan karşında bulacaksınız. Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan laik ve din adına yönetmiyor. Derhal bana biat etmelidir” diye savaş çağrısı yaptı. Bu sözlerden sonra Türkiye IŞİD’e karşı tutumunu değiştirdi.

Şimdi IŞİD Türkiye için tehlikeli bir düşman haline gelmiştir. Türkiye’nin yanında yer alan Suudi Arabistan ve katarda Türkiye’den koparak Mısırın yanında yer aldılar. Bir zamanlar Arap ülkelerinin lideri olmaya soyunan iktidar. Arap baharı olayında hep muhalifleri destekledi. Radikal İslamcı terör örgütlerine destek verdi. Mısırda Müslüman kardeşler örgütünü destekledi.  Suriye de El-Nusra terör örgütüne destek verildi. El- Kaide desteklendi. Bunlara destek verildiği yetmiyormuş gibi. PKK’dan daha vahşi ve Müslümanlık adına Müslümanları katleden,  IŞİD denen bir örgütü de karşımıza aldık.  Ve aksine biz onları değil. Örgüt bizi düşman ilan etti.

En tehlikeli terör örgütü bizi düşman ilan etti. Bundan böyle işimiz daha da zorlaştı. Her ne kadar PKK ile barış süreci diye oyalanıyorsak da. Onların da çok ağır şartları var. PKK IŞİD kadar cani değil. Ne olursa olsun terör örgütüdür. IŞİD lideri kendisini Müslümanların sultanı ilen etti. Müslüman ülkelerin kendisine biat etmesini istiyor. Hattı zatında IŞİD İslamiyet’e hizmet etmiyor. Bilakis İslamiyet’e zarar veriyor. Daha doğrusu dünyanın başına bela olan bir örgüttür. Ne zaman nasıl eylem yapacağı hiç belli olmuyor. “Türk askerinin eti lezzetlidir. Bizim için Türk askerini öldürmek zevktir”. Diyecek kadar vahşileşmiş bir terör örgütüdür.  Onun için işimiz zor. Besle kargayı oysun gözünü. Besle terör örgütünü. Ver silahını mühimmatını.  Ondan sonra verdiğin silahlar sana çevrilsin. Verdiğin mühimmat senin vatandaşını ve askerini öldürsün. Dünya üzerinde bizim ülkemiz kadar topraklarında terör örgütü barındıran bir ülke yoktur. Yabancısı yerlisi bir sürü terör örgütü barınıyor ülkemizde. Bunu tek sorumlusu iktidardır. Müslümanlık kisvesi altında olan, bu radikal İslam terör örgütleri, sözde ülkelerine demokrasi getireceklerdi. Her örgüt kendi menfaatine çalıştı. Bizde Türkiye olarak onlara destek verdik. Bütün bu ülkelerle aramızın bozulmasının sebeplerinden biriside bu örgütlere destek vermemizdir. Dost olan ülkelerin dostluklarını da kaybettik. Yalnızlığa doğru sürüklenen bir ülke olduk. Allah sonumuzu hayırlı etsin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11- 01- 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55