Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


IRAK BATAKLIĞI

IRAK BATAKLIĞI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğim ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Irak bir bataklık haline geliyor. Irak halkı Saddam’ı arar hale geldi. Terör örgütleri Irak topraklarını paylaşma sevdasındalar. Toprak sahibi olmayan IŞİD örgütü kuzey Suriye de IŞİD devleti kurdu. Suriye de devletini kurduktan sonra Esad’a muhalif olan ülkelerin yardımı ile güçlendi. Yardım eden ülkelerin içersinde Türkiye de var. Suriye de hâkimiyeti altında olan Rakko ve Deyrizo da IŞİD kurulmuştu. Irak topraklarındaki Musul, Telefer, Tikrit, Beşir, celevle, Saadiye Ramadi ve Fulluce’yi işkâl ettiler. Şiilerin yoğun olduğu yerler Irak’ın güneyindeki şehirlerdir. Nasiriye, Basra Necef Kerbela Bakuda gibi şehirlerde Şiiler yoğunluktadır. Sünniler ise kuzey bölgesin deki şehirlerde yoğunlukta. Bu şehirler Telafi, Musul, Beyci, Celevre, Saadiye, Samarra Felluce gibi yerleşim merkezlerinde Sünniler yoğunlukta. Erbil ve Kerkük de ise Kürtler yoğunlukta.  Kuzeyde Türkiye sınırı ve İran sınırında Kürtlerin kontrolündedir. Irak sanki mezhep ayrılığı olarak bölünmüş gibi duruyor. Güneyde Şiiler kuzeyde Sünniler yalnız iki yerleşim merkezinde ise Erbil ve Kerkük de Kürtlerin kontrolünde.

Irak, Şam İslam devleti (IŞİD) yukarıda yazdığım şehirleri işkâl ederken insanlığın yüzkarası olacak eylemler yaptı. Böyle acımasız bir terör örgütünün mutlaka durdurulması gerekir. Bu örgüt İslamiyet’in yüzkarasıdır. IŞİD’in müftüsü Şiilerin lideri için.  Karısı, kızı ve diğer kızlarda size helaldir diyor. IŞİD militanlarına ahlaksızlık yolu gösteriyor. Böyle bir müftünün gayri ahlaki fetva vermesi insanları düşünceye sevk ediyor. Böyle kişilere Müslüman demek dahi, Allah korusun insanı imansız eder. Cahil insanlar buna inanır. Bırakın Müslümanlığı aklıselim düşünen bir insan dahi bunu kabul etmez. Bu ne ahlaksızlıktır! Demek ki IŞİD militanları yakaladıkları kadına tecavüz edebilecek. Yarın karşı tarafta böyle bir şeyi intikam almak için yaparsa kadınlar sokağa çıkamayacaklar demektir. IŞİD ele geçirdiği yerlerde bir bildiri yayınlamıştı. Kadınlar sokağa çıkmayacak diye. Bunun için olabilir mi acaba?

Şimdi Irak kaça bölünecek. Kuzey ırak Türkiye ve İran sınırı peşmergenin kontrolünde. Kuzeye sunniler hâkim. Güneye Şiiler hâkim. Merkezi hükümet bu durumu muhafaza etmek için gayret sarf ediyor. Merkezi hükümetin askerleri IŞİD’ın işkâl ettiği yerlerde direnemedi. Korumakla mükellef oldukları yerleri terk edip kaçtılar. Merkezi hükümet gönüllü ordu kurma çabasında. Bunlarla ne kadar başarılı olular bilinemez. Bu durumda IŞİD nerelerde kalıcı olacak belli değil.

Irak bataklığı orduları savaşı haline geldi. Irakta şu anda beş ordu var. Irak merkezi hükümetin ordusu ile peşmergeler vardı. IŞİD ile savaşmak için Şiiler ve Türkmenlerde kendi guruplarını kurdular. Olan kendi kaderlerine bırakılan Türkmenlere olacak. Suriyelileri ülkemizde kurduğumuz kamplarda koruyoruz. Fakat Türkmenler birleşmiş milletler (BM) kampında rezil bir şekilde yaşıyorlar. İktidar bu Türkmenler, Türk soyundan oldukları için. Kılını bile kıpırdatmıyor. Başbakan “bana Türkmen milliyetçiliği ile kimse gelmesin. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık” diyor. Unutmayın bu ülke milliyetçilik ruhu ile kurtarılmıştır. Çanakkale ve kurtuluş savaşında savaşan ecdadımız. “ Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz” diyerek savaşmışlardır. Yokluklar içersinde kazanılan savaşa damgasını vuran milliyetçilik ruhudur. Bu millette milliyetçilik ruhu olmasaydı. O yokluklar içersinde bu ordu kurulabilinir miydi? İktidar Türkmenleri kaderine terk etmiştir. Yardım ettikleri IŞİD şimdi başımıza bela oldu. Adamlar Hatay’ı istiyor. Besle kargayı oysun gözünü sözcüğü. Bu olaydan sonra cuk diye yerine oturmuştur. Bizim için bundan kötüsü olamazdı.

Irakta ki bu beş ordunun savaşı neticesinde Irak’ın kaça bölüneceğini kestirmek mümkün değil. Fakat belli olan bir şey varsa Türkmenlerin Irak tarihinden silineceğidir. Çünkü güçleri ve kuvvetleri yok. IŞİD Türkmenleri de katletmeye başladı. Yardım görecekleri yalnız Türkiye vardı. Bizde bu yardımı yapmayınca kaderleri ile baş başa kaldılar. İçimiz yanıyor! Amma elimizden bir şey gelmiyor. Cuma günleri yabancı uyruklular için bu ülkede çok yardım toplandı. Türkmenler için neden toplanmadı?  Dünyanın en acımasız en vahşi terör örgütüne yardım edilecek. Soyumuzdan gelen Türkmenlere yardım edilmeyecek. İnsan aklını oynatacak. Suriyeliler ve IŞİD’a yapılan yardımın % 10 Türkmenlere yapılsaydı ihya olurlardı. Allah Türkmenlerin yardımcısı olsun. İnşallah başlarına ummadığımız felaket gelmez. Bu ırak bataklığında kaybolup gitmezler. Saygılarımla. 

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22- 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

  

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22