Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İNATLAŞMANIN FAYDASI OLMAZ

İNATLAŞMANIN FAYDASI OLMAZ


 

İnatlaşmanın kimseye faydası olmaz. Yalnız ülkeye zararı olur. İç güvenli yasasının çıkarılmasında. Muhalefet partileri ile iktidar arasında inatlaşma devam ediyor. Bu yasayı meclise getirecek olan iktidar. Yasanın meclise getirilmesini iki defa erteledi. Zannediyorum birici erteleme iktidarın kendi içersinde bu yasaya karşı çıkanlar vardı. Bu karşı çıkanları ikna etmek için ertelendi. Çünkü iktidar meclise bir yasa teklifi getirirken milletvekillerinin görüşünü almıyor. Milletvekilleri evet diyorum amma neye evet dediğimi ben de bilmiyorum diyenler olmuştu geçmişte. İkinci erteleme Öcalan'ın da bu yasaya karşı çıkması neticesinde ertelendi. Öcalan'a heyet gitti. Sonra kandile heyet gitti. Kandilinde bu yasaya karşı çıktığı açıklaması yapıldı. Cumhurbaşkanı bu yasa hemen çıkmalı ve acilen yürürlüğe girmeli diyor. İstanbul da örgüt yandaşlarının seneler önce belediye otobüsüne attıkları Molotof ile. Bir genç kızımız (Serap) hayatını kaybetmiş idi. cumhurbaşkanı bu kızımızın hesabını sormayacak mıyız” diyor. Elbette sorulmalı! Amma aradan seneler geçti. Şimdiye kadar bu genç kızımızın hesabı sorulmuyor. İç güvenlik yasası çıkarılırken hatırlanıyor. Muhalefetin bu yasaya tepkisini bu olayla kırmak istiyorlar. Biz Molotof atanı cezalandırmak istiyoruz. Muhalefet karşı çıkıyor imajı yaratılmak isteniyor. Yargı iktidarın önüne geçti. Molotof'u ateşli silahlar sınıfına koydu. Molotof atanın cezalandırılmasına hiç kimse karşı çıkmıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu gurup toplantısında muhalefeti eleştiriyor. Sanki muhalefet Molotof atanları koruyormuş gibi göstermeye çalışarak. Bonzai Kılıçtaroğlu, Molotof Kılıçtaroğlu. Bonzai Bahçeli, Molotof Bahçeli diye eleştiriyor. Sözüm ona onlarla dalga geçiyor. Kandile giden heyette geldi. Kandilinde bu yasaya karşı çıktığını açıkladılar. Öcalan karşı çıktı diye yasanın meclise gelmesini ikinci defa ertelediler. Şimdi ne bahane bulacaklar göreceğiz. Bir yasa kamunun lehine olmalıdır. Bu yasanın kamunun aleyhine olduğunu ileri süren mecliste ki üç muhalefet partisi olduğu gibi, meclis dışındaki partilerde karşı çıkıyor. 79 ilin baroları karşı çıkıyor. İktidar bu karşı çıkanları dikkate dahi almıyor. Hem cumhurbaşkanı hem de yürütmenin başı olan başbakan bu yasa çıkacak diye inatlaşıyorlar. İktidar karşı çıkanları ikna edecek bir açıklama yapmıyor. Bu direnişi haksız çıkarmak için. Seneler önce olan serap kızımızın olayını yeni olmuş gibi göstererek. Muhalefeti haksız duruma düşürmek çabasındalar. Serap kızımızın durumunu şimdiye kadar neden gündeme getirmediniz? Bu yasa sanki yalnız Molotof atanlarla ilgili imiş gibi. Yasanın esasını gözlerden kaçırıyorlar. Esas amaç valilere sıkıyönetim komutanlarına verilen yetki gibi yetki veriliyor olmasıdır. Yasaya karşı çıkılmasının esası budur. Vali polis işbirliği içersinde olacaklar. İktidara muhalif olanlar ve eleştirilenler. Vali polis işbirliği ile sindirilecekler. İktidar istediği kadar terörle ilgili yasa desin. Terörle mücadele kanunu uygulanıyor mu ki de? Bu yasa çıkarılmaya çalışılıyor?

Muhalefet partileri meclis iç tüzüğüne göre bütün haklarını kullanarak bu yasayı meclisten çıkarmayacaklarını söylüyorlar. Bunu mecliste en az milletvekiline sahip olan. HDP milletvekili kaplan söylüyor. Bu olaylar ülkede tansiyonu yükseltiyor. Artık yargının ne kadar bağımsız olduğu ortaya çıkmıştır. Hunharca öldürülen Özgecan kızımız için. Cumhurbaşkanı bu olayın takipçisi olacağım en ağır cezanın verilmesi için elimden geleni yapacağım” diyor. Ayni sözleri başbakanda söylüyor.  Yargının bağımsız olduğuna bu söylemlerden sonra siz inanır mısınız?

Şu anda sokağa çıkıp ta polis müdahalesi ile karşılaşmayan bir toplum var mı? Laik eğitim istiyoruz diyenler polisten dayak yedi. Çok kişi gözaltına alındı. Kadına şiddeti protesto eden kadınlar dayak yedi. Öğretmenler dayak yedi. Öğrenciler dayak yedi.  Fakat Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümünde gösteri yapanlar. Öcalan posterleri ve PKK bayrağı dedikleri paçavralarla eylem yaptılar. Polisler bir kulvarda. Eylemciler bir kulvarda yürüdüler. Öcalan'a özgürlük sloganları attılar kimse sesini çıkarmadı. Pekiyi bu eylemi önleyecek terörle mücadele yasası var. O yasa neden uygulanmıyor?  Bu iç güvenlik yasası çıkarsa bu yasanın doğuda uygulanacağını hiç düşünmüyorum. Mevcut yasaların uygulanmadığı bir yerde yeni çıkan yasamı uygulanacak?  Hiç zannetmiyorum. Bu yasa yalnız batıda uygulanacaktır. Çünkü bu yasanın çıkarılış amacı muhalifleri susturmak, eleştiri yapanların sesini kesmek için çıkarılacak bir yasadır. Bu iç güvenlik yasasının maddelerinin çoğu gündeme getirilmedi. Meclise geldiğinde maddelerini tam olarak göreceğiz. Kamunun aleyhine olan daha kaç tane madde var göreceğiz. Bu kadar tepki gören bir yasa şimdiye kadar hiç olmadı. Kanunlar meclisten çıktığına göre. Mutabakat sağlanarak çıkması gerekir ki. Kamunun lehine olduğu kabul edilsin. Allah hakkımızda hayırlı olanları versin. Tek tarafı memnun eden bir yasa olmaz. Sokağa çıkanlar neden dayak yiyor? Çünkü bunların hepsi AKP'nin hasmı olarak kabul ediliyor. AKP'nin muhalifleri olarak görülüyor. Saygılarımla.

                                                                      17 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31