Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İKTİDARDAN MÜJDELER GELİYOR

İKTİDARDAN MÜJDELER GELİYOR


Her seçim bir şey buluyorlar. Daha önceki seçilerde istikrarı bozmayın dediler. İstikrarın bozulmaması için bize 400 millet verin dediler. Sonra ki seçimde 400 milletvekilinden vazgeçtiler. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti. Koalisyonlarla olmuyor dediler tek başlarına yine iktidar oldular. Şimdi yolun sonuna geldiler. Artık söyleyecek sözleri kalmadı.

Bize anayasayı değiştirecek 400 milletvekili verin diyorlar. Anayasanın değişecek bir yanı kalmadı ki? Anayasayı değiştire değiştire kuşa çevirdiler. Ne kaldı değişecek? Değiştirilmesi teklif dahi edilemez denilen. Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine geldi. Şimdi onun için anayasayı değiştirebilecekleri 400 milletvekili istiyorlar. Gelelim müjdelerine tarım için müjdemiz var dediler. Amma ne olduğunu şimdilik söylemediler. Gelelim yayınlan vaatlere.

1-   Dış politikada yapıcı olacağız.

2-   Vergi yükünü azaltacağız.

3-   Özgürlükçü olacağız.

4-   Enflasyonu düşüreceğiz.

5-   Cari açığı kapatacağız.

6-   Tek tip gençlik yaratmayacağız. Bunları vaat ediyorlar. Şimdi bu vaatleri tek tek inceleyelim. Bu iktidardan önceki iktidarlar. Yurtta sulh cihanda sulh prensibine göre hareket ettiler. Dış politikamızın tutarsızlığı yüzünden komşularımızla düşman olduk. Yalnız Yunanistan ile aramızı bozmamak için. Yunanistan´ın 18 adamızı işgal etmesine ses çıkarmadık.

Dostumuz olan Suriye ile ABD´yi memnun etmek için düşman olduk. Ülkenin itibarı kalmadı. Ülkeyi bu duruma getirdikten sonra şimdi dış politikada yapıcı olacağız diyorlar. Ey Almanya, ey Amerika, ey Avrupa birliği, ey Hollanda diyerek itibarımızı kaybettik. Dış politikayı bu hale getiren iktidarın kendisidir. Böyle davranmakla ülke idare edilemeyeceği 16 sene sonra akıllarına geldi. Vergi yükünü azaltacağız. Ne kadar güzel bir vaat değil mi?

İnsanların aklı ile alay ediliyor. 5 ay önce bütün vergileri artıran iktidar değil miydi? Özel tüketim vergisine yeni maddeler ekleyen iktidar değil miydi? Gazoz tipi içeceklere vergi koyan iktidar değil miydi? İkide bir bu ÖTV ye zam yapan iktidar değil miydi? Vergilere zam yapıldı. Mehmet Şimşek bu vergi zamlarından gelecek parayı. Savunmamızda kullanacağız demedi mi?

Bir ülkenin savunmasına harcayacağı paranın vatandaştan gelecek vergi artışına kalması demek. Sözün bitiği yere gelinmiş demektir. Bu durumda iken nasıl vergi yükünü azaltacaklar merak ediyorum. 2002 seçimlerinde. Akaryakıttaki vergiyi %35´şe düşüreceğiz dediler. Bu sözlerinde durmadılar. Yalnız armatörlerin gemilerinin kullandığı mazotu % 50 ucuzlattılar. ÖTV Marmara depreminin yaralarının sarılması için geçici olarak getirimleştir.

Bu ÖTV yi kalıcı hale getiren bu iktidar değil mi? İktidarları süresince 6 defa vergi affı getirdiler. Neden? Çünkü kendilerinden olan büyük şirketler vergi ödemiyordu. Vergiyi garibanlar öder duruma geldi. Özgürlükçü olacağız. Bu ülke konuşan bir ülke idi. Şimdi yasakların hâkim olduğu bir ülke haline geldi. Özgürlükler kısıtlandı. Fikir ve düşünce özgürlüğü diye bir şey kalmadı. Böyle olmasaydı birçok gazeteci ve fikir beyan edenler hapiste olmazdı.

Konuşan Türkiye´yi konuşamaz hale getiren iktidarın kendisidir. Özgürlük demek herkesin fikrini ve düşüncesini açıkça söylemesi demektir. Pekiyi bu özgürlükler iktidarın aklına neden 16 sene sonra geldi? Hep biz yaparsak olur. Bizim gibi düşünmeyenlere bizden değildir denilmesi ile bu günlere gelinmiştir. Taraf olan bertaraf olur diyen iktidar değil miydi? 16 sene sonra özgürlükçü olacaklarmış. Bana inandırıcı gelmiyor. Şayet iktidarı şimdi yine ele geçirsinler.

Bu günkünden daha fazla milleti baskı altına almazlarsa ben bir şey bilmiyorum. Enflasyonu düşüreceğiz. Türkiye de enflasyona etki eden en önemli madde benzin ve mazottur. Akıllarına geldikçe benzin ve mazotta zam yapıyorlar. Benzin Balıkesir de 6.11 olmuş şaşırdım. Çünkü en yüksek vergi akaryakıttan geliyor. Onun için akaryakıta sık sık zam yapılıyor. Onun için enflasyon düşmez. Daha da enflasyon yükselir.

Benzin, mazot, elektrik, doğalgaz ve su enflasyonu körükleyen maddelerdir. Cari açığı kapatacağız. Nasıl kapatacaksınız? Dışa bağımlı olan bir ekonomide, cari açığın kapanması mümkün değildir. Bu ülke cari açık veren bir ülke değildi. Tarım ürünleri, hayvansal ürünler dışarıdan geldiği müddetçe cari açığın kapanması mümkün değildir. Ben bu vaatlere inanmıyorum. Bunlar insanın aklı ile alay etmektir.

Yeni iktidar olursunuz amenna. Fakat 16 senedir iktidarda olan bir partinin bu vaatlerde bulunması inandırıcı olacağını tahmin etmiyorum. Almanya da biz tek tip gençlik yaratıyoruz diye övündüler. Dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz diyorlardı. Şimdi tek tip gençlik yaratmayacağız diyorlar. Milli şuura sahip gençlik yetiştirmezseniz ülkenin bekası tehlikeye girer. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 09-05-2018. Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29